Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 314
  • 954
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Свързах се с докторката, ще си слагаме и капки - левофлоксацин, че нашия стрептокок се оказа супер резистентен и естествено панцеф не му действа, независимо какво пише в листовката.
В коя лаборатория е правено изследването?
Прави ми впечатление, че има многто описани антибиотици, а при моята нямаше толкова.

# 181
Kroki_kk, цибалаб централа. Нашата педиатърка ни изпраща винаги там, защото ние пускаме изследвания на гладно, не мити зъби, не пита вода и трябва да се случват до 8 сутринта, защото госпожицата със събуждането си иска храна. Като допълнителен бонус, има и бутонче за деца до 7 години, та не чакаме отпред.

# 182
В антибиограмата на дъщеря ми също нямаше толкова много антибиотици, но пък беше чувствителна на почти всичко тествано.
В първа група отсъствия по семейни причини са позволени до 30 дни, за втора и следващите знам, че са 10 дните, поне в нашата градина.
Тази седмица трябваше да пусна контролна МБ, но днес се чух с педиатъра, той иска да изчакаме до следващата седмица за да се възстанови лигавицата след АБ капки, защото според него вариантите са само два - или не се е изчистила моракселата или лигавицата е в период на възстановяване и затова все още се чува прехъркване. Така като гледам и следващата седмица си остава вкъщи, а ако мораксела е решила да се оттегли, се надявам вече да е на градина след това и да изкара поне една пълна седмица преди да лепне нещо ново.

# 183
  • София
Mimi9999, 30 дни са

За да не е спам, 2 седмици след антибиотични капки, започна с хъркането... 2 седмици само промивки и започна сопол и директна кашлица от тях. Сега се чудя какво да я правя, писна ми с тия болести, ама освен пак да капя, за да я пресека от сега.

# 184
  • shumen
В нашата антибиограма също няма толкова антибиотици.

# 185
30 дни по домашни причини? Аз знаех за 5 и си ги кътам за много крайни случаи. Иначе си вземам бележка от личната ако съм го оставила у дома за лекуване, без да го водя на преглед. То винаги е едно и също лечението. Водя го само след излекуването , за да го прегледа и потвърди, че в здрав и да даде бележката.  И а случаи, в които си го лекувам сама , друг път Се налага на 2ма лекаря да го водя, като не съм сигурна в лечението.

# 186
30 еха доста са😁
Ами как го водите здрав-да се потвърди при положение че коридора (поне при нас) е пълен с болни деца.🙄

# 187
Нашата педиатърка, която е и личен лекар, е в самостоятелна сграда, входът е само за нейния кабинет. В чакалнята пускат по трима, а децата ги преглежда в отделен кабинет.

Момичета, днес пуснахме малката на ясла. Като отидохме да я вземем, бяха навън и я бяха извели както се е изпотила докато спи, косата й е била вир вода и вече беше позасъхнала, но все още влажна. А подухваше вятър.

Освен това, на площадката си игра с едно дете и като си тръгвахме(на другото дете) му текна гъст сопол чак до брадата... И сега съм на тръни. Какво мога да дам, за да не се разболее три дена след като оздравя?!? Scream Витамин Ц и витамин Д евентуално?

# 188
  • shumen
Барбалена,витамин С,но друго не се сещам.Това с извеждането потни ми е до болка познато.

# 189
Дадох витамин С, ама следобяд се изкашля няколко пъти, а вече не кашляше. Хич не ги пазят значи, но то те имат интерес децата да се разболяват Unamused

# 190
Нашата педиатърка, която е и личен лекар, е в самостоятелна сграда, входът е само за нейния кабинет. В чакалнята пускат по трима, а децата ги преглежда в отделен кабинет.

Момичета, днес пуснахме малката на ясла. Като отидохме да я вземем, бяха навън и я бяха извели както се е изпотила докато спи, косата й е била вир вода и вече беше позасъхнала, но все още влажна. А подухваше вятър.

Освен това, на площадката си игра с едно дете и като си тръгвахме(на другото дете) му текна гъст сопол чак до брадата... И сега съм на тръни. Какво мога да дам, за да не се разболее три дена след като оздравя?!? Scream Витамин Ц и витамин Д евентуално?

Аз бих дала освен витамин ц, шс 3 ударно 10 таблетки. Утре сутрин преди градина също.

# 191
Гледах в сайта на ШС, но не разбрах какво би било подходящо и не й дадох нищо. Заспа вече. Дадох й едно хапче инфлуцид и сироп витамин Ц, 2.5 мл... Дано да й се размине...

# 192
Осцилококциума може да се дава профилактично. По една доза веднъж в седмицата.

# 193
Това с изпотяването... Онзи ден се усетих, че носим бели тениски за децата за народни танци. Ама както ги носим, така ми ги връщст- сгънати, чисти. А знам, че моето се поти. И го питам " преобличат ли ви за танците ?". Той " не". Казах на мъжът ми да пита госпожите дали ги преобличат. Казали, че децата не се потвши като танцуват. Е как не се потят? За какво са тия тениски ?? Как няма да са болни като стоят потни?

# 194

Аз бих дала освен витамин ц, шс 3 ударно 10 таблетки. Утре сутрин преди градина също.

Може ли да дадем 10 таблетки наведнъж? Аз му давам х 3 сутрин, но бих дала и 10 ако може. Дани теи седмици беше в нас, вчера и днес на ясла и днес като кихна излезе сопол… дадох осцилококцинум, вит Ц и коризалия. Но при нас няма стопиране, в смисъл или е било нещо единично или утре вече ще е болен 😐

Общи условия

Активация на акаунт