Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 298
  • 954
  •   1
Отговори
# 165
Защото като се плаща и ги спират за по-дълго уж,че нямали пари да я плащат.
ехааа, а аз като я пускам по седмица на ясла, все ми вървят едни 750 лв. Къде приспадат така?
forest rain, може и само с капки за нос 10 дни да я лекувате. Първият път така я махнахме ние.
Аз един такъв въпрос, ама някой лекувал ли е бактерии в носа само с антибиотик през устата? Аз съм лекувала само с капки, с капки и антибиотик през устата. Утре ще изпратя антибиограмата на педиатърката, ама пак се чудя доколко е възможно. За информация - няма сопол вече детето.

На мои познати ЛЛ за бактерия в носа винаги изписва на детето само АБ през устата, никога капки. Така че е напълно възможно сега сето пи АБ, и сопола да е минал от него.

# 166
Свързах се с докторката, ще си слагаме и капки - левофлоксацин, че нашия стрептокок се оказа супер резистентен и естествено панцеф не му действа, независимо какво пише в листовката.

# 167
10 дни капах капки на дъщеря ми за мораксела, но не съм убедена, че се е махнала, защото детето още си похърква лекичко. Нищо общо с преди, но все пак имам съмнения. Тази седмица ще пускам контролната МБ и ще видим, но ако я има отново сякаш не съм склонна да и давам АБ през устата заради едно хъркане, тя няма никакви други симптоми, но ще видим, когато излязат резултатите.
Доста време отсъства от градина, ще стане месец вече, но аз пък хич не съм склонна да си пускам детето с бактерии в носа и да се правя, че няма нищо. Очевидно е, че другите родители нямат проблем с това и си ги водят и сополиви и кашлящи, и колкото и да я оставя вкъщи, на 2-рия ден след градина пак ще е лепнала нещо, та си е един омагьосан кръг, но...

# 168
Applegarden, да не би да има и друга бактерия, а вие да лекувате по антибиограма само за мораксела? От опит го казвам. Изчакай 7 дни от терапията и пуснете секрет. В интерес на истината, аз давах антибиотик през устата + капки за въпросното похъркване, но при нас беше мораксела + стафилокок. Ако беше само мораксела, нямаше. Сега имаме мораксела + стрептокок, но антибиотика през устата е заради ангината след ларингита, иначе щях да третирам само с капки. За съжаление - стрептококите и стафилококи те могат да доведат до сериозни усложнения в един момент. При нас точно такъв беше случая м. Септември, когато за два дни стигна пред пневмония, този същия стрептокок pneumoniaes.

# 169
Предполагам, че ако имаше и друга бактерия щяха да я впишат в резултатите от изследването, а там излезе само масово мораксела в носа, в гърлото нямаше нищо.

# 170
Applegarden, да. Щом сте пуснали и двата секрета е сигурно. Обикновено е възможно да има две различни бактерии в двата секрета. Т. Е. В носа да се изолира само мораксела, а в гърлото са има мораксела +.

# 171
Това пък го чувам за първи път да спират дете от градина за да платят по-малко 😃
...Много ще спестят ...
Абе тя да ми е здрава!Изобщо не съм се замисляла за таксата 😉

# 172
  • shumen
Мими,и аз така мисля,но има хора не мислят така.При нас се плащаше ден за ден,а от скоро е безплатно и ги пускали на 100 процента почти.

# 173
Момичета, кажете ако знаете как да се отървем от налепите по сливиците. Не е ангина, а нещо като камъни по сливиците. Детето е здраво, но има сутрин лош дъх. Голямо е колкото дражетик так. Личната каза, че не е проблем. Момче на 6 годинки е. Водих го и на унг, нищо не каза и сред него не е проблем.
Благодаря.

# 174
  • София
Това не са налепи, а се наричат тапи. Премагват се механично, чрез натиск, но понякога падат сами. Може да пробвате гъргара с лайка и сода. Има и един готов разтвор за гъргара Глимбакс, добър е, но гаранция, че ще паднат сами няма.

# 175
Мъжът ми постоянно има такива тапи. Сам си ги маха.

# 176
  • София
От 1 април масово тръгнаха децата на градина, защото падна извънредното положение и не може да се отлага тръгването и отсъствията по домашни причини са ограничени. Това за плащането ми се вижда абсурдно, но няма да се учудя и такива да има Simple Smile

# 177
  • shumen
И аз не вярвах да има такива,но позната учителка в детска градина каза,че ги има.Повечето обаче са от малцинствата каза.

# 178
  • София
Защото като се плаща и ги спират за по-дълго уж,че нямали пари да я плащат.
ехааа, а аз като я пускам по седмица на ясла, все ми вървят едни 750 лв. Къде приспадат така?
forest rain, може и само с капки за нос 10 дни да я лекувате. Първият път така я махнахме ние.
Аз един такъв въпрос, ама някой лекувал ли е бактерии в носа само с антибиотик през устата? Аз съм лекувала само с капки, с капки и антибиотик през устата. Утре ще изпратя антибиограмата на педиатърката, ама пак се чудя доколко е възможно. За информация - няма сопол вече детето.
Разбира се, че съм лекувала бактерия в носа само с антибиотик. То на антибиограмата нямаще капки, които да съдържат съответния антибиотик за да повлияят. Защо да се слага нещо в носа, след като антибиотика не е чувствителен.

# 179
И до колко дни могат да се извинят с бележка по домашни причини,питам защото понякога я лекувам с хомеопатия и нямам бележка от лл

Общи условия

Активация на акаунт