Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 285
  • 954
  •   1
Отговори
# 150
Аз да ви върна на сополите 😁 Моето е с някакви бели сополи, гъсти и се разстягат като ластик. Не зеленеят, не жълтеят, мисля, че не е бактерия. Нещо слагате ли за такива? Не кашля, в кондиция е.
аз да кажа, че обикновено пускам секрет. При нас и на прозрачни, без всякакви изгледи излизат бактерии. Иначе ако е поредния вирус със стандартно лечение. Поне за мен, здраво дете със сопол няма. Сопола е признак на нещо, случващо се в организма.

# 151
  • Пловдив
Аз да ви върна на сополите 😁 Моето е с някакви бели сополи, гъсти и се разстягат като ластик. Не зеленеят, не жълтеят, мисля, че не е бактерия. Нещо слагате ли за такива? Не кашля, в кондиция е.

И моето е с такива, както и още няколко деца от обмръжението. Третирам с физиологичен разтвор и теглим сополите с НОСКО.
Някакъв риновирус подозирам че е, всички то лепнахме покрай децата. Бяхме на лекар, дробовете са чисти.

# 152
А иначе, включвайки се по темата с lore. Lay, ние го изкарахме. Само сопол, върви 15 дни. Без нищо друго - гърло, температура, кашлица. Аз лекувах тогава със займ, умкалор, противоалергично.

# 153
За сребърната вода, аз досега само спрея на Скалер силвър съм купувала и Силвъртус. Първия е много приятен и дъщеря ми без проблем даваше да и слагам, обаче втория е отврат. В интерес на истината имаше ефект при нея и той, обаче е толкова гаден, че чак пищеше от ужас като дойде време да и слагам и не съм я насилвала повече.

# 154
Скалер силвър същото ли е като обикновенна сребърна вода от аптеката?

# 155
Лорелай, и аз ФР пръскам. Стават на тапи в носа и едва ги махам, иначе не текат постоянно. Много мразя така по празници - има някакви симптоми и стоя в напрежение ще се разболява ли.
Димитрова, в нашата ДГ си ходят деца и със сополи, и с кашлица, нямат други симптоми, жизнени са. Сестрата ги пуска, не ги счита за болни. Като й направя забележка, казва, че е остатъчна кашлица, алергичен ринит, че детето имало бележка, че е здраво и т.н., подготвена е с отговори, така да се каже.

# 156
Sylviana, в нашата градина е по същия начин и затова моята е постоянно болна. Защото и за мен, само сопол е болест. Иначе да ви кажа, че ни излезе секрета, при безцветни сополи си имаме стрептокок pneumoniae и любимата мораксела. Така или иначе сме от четвъртък на панцеф, който убива и двете, чакам и антибиограмата, за да видим и за капки за нос, които да действат на двете. Само да кажа, че сополите при ларингитния вирус спират на ден 8 за статистиката. Днес ходихме на зоопарка и всички деца (без 1,2), кашляха ларингитно. Което значи, че този вирус е масов в момента.

# 157
  • shumen
В градините масово се водят болни деца.В училище не е по добре обаче.
Днес говорих с една позната учителка в ДГ и каза,че от 1.04.градини и ясли в нашия град са безплатни и децата здрави и болни си ходят.

# 158
Не разбрах какво значение има дали яслата се плаща или е безплатна ?

# 159
Здравейте, по препоръка на УНГ пуснахме МБ на секрет от носа на сина ми. Бяха минали около 3-4 седмици от последния антибиотик и беше здрав. Изолира се мораксела в умерено количество. Обикновено с капки ли се лекува, или се приема и АБ през устата? Аз ще се консултирам с личния. Ще му занеса антбиограмата. Малкият в момента не е болен, хич не ми се иска пак да пие АБ, защото почти не минава месец без, а и последния път, пи два един след друг.

# 160
Здравейте, по препоръка на УНГ пуснахме МБ на секрет от носа на сина ми. Бяха минали около 3-4 седмици от последния антибиотик и беше здрав. Изолира се мораксела в умерено количество. Обикновено с капки ли се лекува, или се приема и АБ през устата? Аз ще се консултирам с личния. Ще му занеса антбиограмата. Малкият в момента не е болен, хич не ми се иска пак да пие АБ, защото почти не минава месец без, а и последния път, пи два един след друг.

Посещава ли ясла/градина?

# 161
  • shumen
Защото като се плаща и ги спират за по-дълго уж,че нямали пари да я плащат.

# 162
Защото като се плаща и ги спират за по-дълго уж,че нямали пари да я плащат.
ехааа, а аз като я пускам по седмица на ясла, все ми вървят едни 750 лв. Къде приспадат така?
forest rain, може и само с капки за нос 10 дни да я лекувате. Първият път така я махнахме ние.
Аз един такъв въпрос, ама някой лекувал ли е бактерии в носа само с антибиотик през устата? Аз съм лекувала само с капки, с капки и антибиотик през устата. Утре ще изпратя антибиограмата на педиатърката, ама пак се чудя доколко е възможно. За информация - няма сопол вече детето.

# 163
  • shumen
При нас при пълен месец беше 45 лева,а на ден по 2 лева.Затова не ги пускат пълен месец,а ден за ден.

# 164
Да, ходи на градина. Откакто е тръгнал, не можем да се видим здрави.
И в нашата градина таксата върви, независимо дали детето я посещава. Само кетърингът не се заплаща за дните на отсъствие. Доколкото знам, такава е практиката в частните градини. Не знам дали има изключения.

Общи условия

Активация на акаунт