Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 271
  • 954
  •   1
Отговори
# 135
В групата на детето има потвърден случай на Варицела. Може ли да ми давам нещо превантивно, така че ако я е пипнал да я изкара по- леко? Звънях на педиатърката му ама не си вдига телефона.

# 136
Ооо, значи ще купуваме котето 100%. Едно е 5 минути, друго 10-15... Flushed

Пийкок, не знам къде бях чела, че в такъв случай може да се постави ваксината за варицела. Ако искаш питай в темата за ваксините

# 137
Сигурно ще закъснея, заради почивните дни Sad

# 138
Аз имам ужасни спомени от моята варицела и честно казано много се замислям за ваксина за детето ...

# 139
Момичета, моя приятелка изкара варицела на 35 заедно с детето си. То го изкара леко, но тя .... доста зле беше положението. Аз моето дете не бих го спряла от ясла, даже бих се радвала да я изкара сега.
Да ви попитам друго, понеже и моят син доста често е в омагьосания кръг на сополи и гледам, че обсъждате различни капки. Има ли някой доволен от тези капки Нарине? В момента е добре и се чудя нещо превантивно да му пръскам в носа 🤧

# 140
Купих сребърна вода от аптеката но как я капвате в нослето с пипета или ?и разтваря ли се с нещо?

# 141
И аз така знам че е добре да се изкара докато си по-малък....в групата два пъти имаше варицела -ясла но тя още не беше започнала

# 142
Купих сребърна вода от аптеката но как я капвате в нослето с пипета или ?и разтваря ли се с нещо?

Колко мг е? Ако е 10 - с пипета аз слагам х 2 капки в носа.

# 143
  • София
Дано след време няма негативни последствия за организма на детето от използването на Пулмикорт без сериозни причини.
[/quoteКакви може са са последствията от пулмикорт и защо?

# 144
Дано след време няма негативни последствия за организма на детето от използването на Пулмикорт без сериозни причини.
Като напишете в Гугъл - негативни ефекти от използването на кортикопрепарати.
https://www.arsmedica.bg/aktualno/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8 … D0%BA%D1%82%D0%B8

# 145
  • София
https://www.arsmedica.bg/aktualno/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8 … D0%BA%D1%82%D0%B8
Едно време баткото като ходеше на пулмолог и имах същите опасения от пулмикорта, Маркова в първа детска ми каза,че това е локален кортикостероид,той не навлиза в кръвопотока и не е като тези който се приемат персонално. И по-добре пулмикорт,отколкото антибиотик,резистентност,срив на имунитет.

# 146
Едно време баткото като ходеше на пулмолог и имах същите опасения от пулмикорта, Маркова в първа детска ми каза,че това е локален кортикостероид,той не навлиза в кръвопотока и не е като тези който се приемат персонално. И по-добре пулмикорт,отколкото антибиотик,резистентност,срив на имунитет.
Не знам кога е едно време, но той навлезе в масова употреба преди 13-14 години. Та чак толкова далечни резултати още няма. Със сигурност страничните му ефекти върху организма са по-леки от тези на другите кортикопрепарати, но не че няма такива.
И при вас става въпрос за избор между два препарата. Така наречен избор между по-малкото зло.
Има лечение с Пулмикорт което трае месец то е ясно. Но не е идеята с безразборно инхалиране за профилактика.

# 147
Най- малкото, Пулмикорт влияе върху зъбите на децата.. затова, след инхалация, детето трябва да си нажабури устата с вода

# 148
Аз да ви върна на сополите 😁 Моето е с някакви бели сополи, гъсти и се разстягат като ластик. Не зеленеят, не жълтеят, мисля, че не е бактерия. Нещо слагате ли за такива? Не кашля, в кондиция е.

# 149
  • София
Глупости пишат глупаците. Не се смятам за такава. Не съм си позволила да обидя никого в темата. Те съм се и опитала да натрапвам мнение, споделих, каквато е и целта на темата.

Общи условия

Активация на акаунт