Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 361
  • 954
  •   1
Отговори
# 720
Ти не даваш, и аз не давам, освен, ако детето видимо не е зле, обаче педиатърката днес каза да й даваме Панадол на 8 часа, има-няма температура, ама да даваме Flushed

# 721
Хммм, наистина странно. Нали уж организмът трябва да се остави сам да се пребори? Пък и като няма с какво да се бори...не е ли даже опасно да се дава?

# 722
И за мен е странно. Ние под 38.5 не даваме температуропонижаващи. Още повече в продължение на три дена. Затова и толкова му се чудя на този антибиотик дето го изписа. Исках само да я прегледат и преслушат, като се надявах, че и този път ще е с чисти гърди и незачервено гърло Grinning Но уви

# 723
Щом са ти казали леко свиркане, аз не бих рискувала. И при нас от този вирус стана точно така - 2 дни температура, на третия мислехме, че ще мине и на 4-тия я заведох е сутринта на преглед и се оказа леко свиркане - бронхит. Та пулмикорт и йелоклийн и антибиотик, та' искай второ мнение.

# 724
И за мен е странно. Ние под 38.5 не даваме температуропонижаващи. Още повече в продължение на три дена. Затова и толкова му се чудя на този антибиотик дето го изписа. Исках само да я прегледат и преслушат, като се надявах, че и този път ще е с чисти гърди и незачервено гърло Grinning Но уви
Нурофен а не панадола има противувирусно действие. Не позволява на вируса да се реплицира. Аз така лекувам себе си. Като тръгна да се разболявам, пия през 8 часа поне два дни. По принцип след вторият прием съм пушка. Да си призная, правила съм го и с Панадол. Пак пресече болестта.
На морски доктор, много -много не вярвам за АБто. Нормално е да се застраховат. Не познава детето, няма идея от какво се повлиява. Логично е да изпише АБ. Ако детето не е пило скоро бих го дала за да не си скапваме почивката.

# 725
Може да пуснеш една ПКК със СУЕ и CRP, ако има къде, де. После да консултираш с вашия педиатър по телефона дали да почвате АБ.
Аз винаги отлагам АБ до последно, че освен кожните обриви (от помощните съставки в сиропите), разстройството е в кърпа вързано, а след АБ цял месец каквото мине - лепи, много пада имунитетът.

# 726
И аз мисля, че се застраховат един вид.
Моята мадама заспа утрепана нз кога ще се събуди изобщо режима отиде на кино.

# 727
Убийте ме с камъни, аз също съм давала Панадол/Нурофен при липса на температура или ниска такава. На опаковките е описано, че същите се прилагат и като болкоуспокояващи, а както някой спомена имат и друго действие. Ако видя, че детето е отпуснато, в лошо настроение, криви се, плаче и откровено казано се измъчва, но няма температура или същата е под 38, да, давам. След по-малко от 20 минути детето спира да плаче, да се криви и видимо се чувства по-добре. Не приемам Панадола и Нурофена само като температуропонижаващи, след като в упътването им изрично е посочено, че имат и друго приложение.
Барбалена, ако сте посетили някакъв неотложен кабинет или спешно отделение е нормално да са изписали антибиотик, винаги го правят в тези кабинети. Не мога да дам съвет дали да го дадеш или не, аз на твое място щях да потърся второ мнение.
Не си спомням чие беше мнението за морския доктор, извинявайте, но лекарят или е добър или не е, няма значение дали е "морски", "селски" и т.н.

# 728
Данчо днес е четвърти ден на Амоксиклав. Не е вдигал температура от събота вечерта. Днес се появиха някакви ситни пъпчици по гърдите, корема и гърба. Обадих се на личната и й пратих снимки, каза че е от антибиотика, да му давам фенистил и да спра антибиотика. Аз се стреснах да не е някоя розеола, но тя ме успокои че не е уж. 1 час след фенистил пъпчиците по гърба и корема изчезнаха, останаха само малко по гърдите

# 729
Вчера след площадката и моя син вдигна т.беше 37гр. Не съм давала нищо изкъпах го и заспа не искаше да яде каза че го боли коремчето през ноща се събуди беше мн горещ и му дадох панактив,сутринта стана и повърна след това и на разстройство го подкара пак заспа,следобяд пак беше с темперетура 38.3 изчаках няколко часа да видя дали ще падне сама но уви и дадох панактив  сега хапна хляб и бисквити повече не е повръщал или акал светна му и сега лудее наоколо

# 730
39 дадох Нурофен,доста топла 😭направо няма сили горкото 😭

# 731
Ахх как ги поваля тая температура направо не е същото дете,направо ми е търсене като го видя такъв изнемощял ..

# 732
Да беше ужасно ....😭😭😭

# 733
Ние изкарахме много тежка нощ през 4/5ч вдига темперетура трепереше като лист и казваше че го боли коремчето ,жестоко бълнуване към 4 заспа ,сутринта пак вдигна водих го на лекар силно зачервено гърло ,няма сопол нито кашлица според нея не е чревен вирус щом повръщането и изхождането е било еднократно аз сега съм притеснена дали не го запеках вчера с прахче ентерол и възможно ли е така да мине вирус само с червено гърло и температура     ?

# 734
Ние изкарахме много тежка нощ през 4/5ч вдига темперетура трепереше като лист и казваше че го боли коремчето ,жестоко бълнуване към 4 заспа ,сутринта пак вдигна водих го на лекар силно зачервено гърло ,няма сопол нито кашлица според нея не е чревен вирус щом повръщането и изхождането е било еднократно аз сега съм притеснена дали не го запеках вчера с прахче ентерол и възможно ли е така да мине вирус само с червено гърло и температура     ?
Доста деца чета последните дни, че са с температура, гърло и ангина. Да го запечеш с едно прахче не ми се вярва. Давай повече течности.

Общи условия

Активация на акаунт