Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 380
  • 954
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Аз с температура бих я прибрала в стаята. Вие дали ще се чувствате добре с 39 градуса на плаж , аз лично не.
И вече в стаята с мокри компреси и Нурофен, нека спи и лежи на спокойствие.

Много е гадна тая ситуация, дано бързо се оправи.

# 706
Напротив, топенето във водата е идеално за сваляне на температура. Така свалям на моето дете при много висока температура - в коритото, препоръчано от лекар.
В корито не в море. С контролирана температура на водата. И в банята ви преполагам, че не духа.
Добре де, айде без такъв тон. Достатъчно зле се чувствам и без това.
А какъв да е тона Simple Smile изненадана съм.
Това, че ти се чустваш зле няма да помогне на детето. Идеята е като родител да реагираш адекватно.
Аптеки най-вероятно има така, че и да не носиш нещо ще го купиш.
Малкият му син се разболяваше оснвно при много ввтровито време. Мъжа ми кара кайт сърф и при едно стоене на плажа около два часа на вятъра за да прибере баща му сърфа, такъв задух ми направи през нощта, че едвам намерихме спешното в Бургас от паника.
Така че прибирай детето.

# 707
За утре ще запиша час за педиатър. Иначе малката е супер жива, ако не я бях усетила, че е топло, нямаше и да ми хрумне да й меря температурата. И шок. Сега ще го пращам мъжа ми за Панадол.

И аз това му казах на ММ Rage Че температурата на водата трябва да е близка до температурата на тялото. Не, той само краката й щял да топне Angry А водата си е студена и дори и само краката, пак не съм ОК, щото не знам дали не е противопоказно и дали няма да свали прекалено бързо температурата.

# 708
Да не се е претоплило детето? Приберете се в хотела, постойте малко и тогава мери пак. С електронния къде мери? Може температурата да не е толкова висока, след 39 обикновено окапват, а казваш, че е живичка.

# 709
Здравейте, дъщеря ми в четвъртък срещу петък през нощта вдигна почти 40 градуса. Няколко дни имаше сополи. Бях я водила преди това във вторник, за да я прегледат, пуснаха й кръвни и казаха, че не е още за АБ.
В петък я заведох пак и назначиха АБ- Ксимебак. Пие го от два дена. Продължава да вдига температура, но вече на по- големи интервали. Хремата доста намаля, рядко се случва да се изкашля еднократно. Обадих се в клиниката, казаха, че е добър признак, че се повлиява от антипиретици, че вероятно е нещо вирусно, и затова продължава да вдига. Единствено препоръчаха утре евентуално да пуснем урина.
Тази сутрин в 5ч. имаше към 38.5, дадохме Нурофен, в 13.00ч. имаше 37.3. Нищо не дадохме. Заспа и към 15 и нещо беше с 38.6. Пи Панадол и след по- малко от 30 мин. спадна на 37.5. Жизнена е, само очичките й светят като на болна. Аз исках да я заведа пак да я прегледат, но казаха, че няма нужда. То реално друго нищо й няма. Притеснявам се, че три дни качва температура. Ако е нещо вирусно, до колко дни е нормално да се вдига висока Т?

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 20:54 от Forest rain

# 710
Силвияна, не е претоплена категорично... С електронния мерихме под мишницата, държахме го 5 минути. Има лекар в хотела и се чудя дали да я прегледа или да я види педиатър утре. Даде ни Ефералган свещички. Иначе е живичка, не й личи изобщо, че е била с такава температура. Сега смъкна до 38.1, измеренл с ушен. Ще меря пак аксилара. Обаче се чудя кой от двата мери по-точно. И дали от измерената с ушния трябва да вадя 0.5. Педиатърката ни беше казала, че трябва. На електронните им нямам доверие, а тези, които заместват живачните, много бързо се скапват при нас. В един момент спират да показват повече от 37 градуса... И даже не взех такъв

# 711
Ушният даваше по-висока и при нас, но не помня с колко. Аз вече меря с най-обикновен електронен, на ПИК, отнема 20-30 сек. Честно казано, не се вглеждам в градусите, по-скоро за да видя има ли темп и да реша дали и какво да давам. Давам лекарства над 38.8-39, ако детето окапе. Иначе - разсъбличане, ваничка, и разни такива бабешки процедури.
Може да сте лепнали някой морски вирус, дано отмине бързо.

# 712
Днес бяхме до плажа,ние си живеем на морето,беше топло водата хладна но тя не влиза, бяхме с къси дрехи,падна и се намокри, съблякох я,поседяхме 30 Мин заедно наливахме малко вода в кофичка и се заигра,после я изсуших преоблякох със сухи дрехи на една площадка гледам й погледа един омърлушен,в рейса заспа нямаше 13 часа😳 едва я събудих😳,леко топла прибрахме се 36.5.Спа един час😬,стана и след час беше 38 дадох Панадол.Дали е претоплена....
Иска навън не я изведох направих сянка на терасата с чаршаф 😇 и сложих на дъното на леген- вода  да се цопка,седна на столче краката в легена 😁направо живна това дете,ест водата беше топла +студена-приятна,после мерих 36 някъде.
Сега ще видим довечера как ще е и утре тр да ходим за болничен и на двете ни ако има т.🙈😭

# 713
Ние сме с такъв на Микролайф: https://www.pakostnik.com/bg/digitalen-termometar-mt-16f1-microlife-44104 За 20-30 секунди отчита ли правилно? Аз знам, че след сигнала се държат поне още 2-3 минути. Не е морски вирус, ние днес пристигнахме, баш градински си е. Петък последно беше на ясла и изкара цели три седмици.

Форест рейн, моето знание е, че след 3-тия ден, т.е на 4-тия вече трябва да е добре, температурата да е под 38. Спомням си за първото вдигане на температура, пак така се бях ошашкала... Обаче четохме какво пише един американски педиатър, д-р Сиърс, че ако детето не е отпаднало и омърлушено, че може да се изчака няколко дена с прегледа. Не знам как се престрашихме... На 4-тия пак имаше температура и към края  а деня спря да вдига. Заведохме я на лекар де, гърди и гърло бяха добре.

Мими, дано да е било еднократно...

# 714
При нас ушния покаЗваше ударно повече, когато беше с отит.

# 715
Как са децата?
По отношение на температурата - знам от възрастен педиатър, че температурата трябва да спада постепенно и всеки следващ ден да увеличава интервалите, в които няма температура и съответно максималната вдигната да е по-ниска от тази, която е била в първите дни.
За Ксимебака мога да кажа само хубави неща, ако могат да се кажат изобщо такива за антибиотик, но дъщеря ми го е пила 2 пъти и двата пъти и повлия бързичко.

# 716
Последно вчера, преди да заспи, й дадох Нурофен. Днес няма никаква засега. Да се надяваме, че се приключи. И аз съм доволна от Ксимебак. Когато всички вкъщи бяхме много зле, даже при мен и ММ имаше съмнения за пневмония, точно този АБ помогна. На нас с дъщеря ми беше изписан като първа опция. Синът ми пиеше друг, но не подейства, и му го смениха с нашия, а ММ пи два различни, докато не започна Ксимебак, и се оправи.

# 717
Ксимебак и моята е пила, отзиви нямам,не помня🙈 мина повече от година,тогава навлизах в болестите 🙈

Само вчера следобед макс дигна 38,днес поддържа около 37-+
Сега дори е 36.4 аз все меря,голяма паника съм😁
Тръгна сопол прозрачен,той ще се проточи май повече.
Давах и хомеопатия кой да прочете че шс3 наименованието е същото като на боарон ферум фосфорикум,аз си знам шс3 😳😁та давах и от двете(по старите ми рецепти),зв на хомеопат и тя ме светна,та ако е по-ниска т.на всеки час 3ка, ако е по-висока ферум ф.

Ест не ходи на ясла,изкара седмица там и седмица здрава -преди това вкъщи-след предното боледуване я задържах.

След като спадне т давате ли ден, два след това примерно само вечер Панадол?Тамън си викам 6месеца минаха без т. и НА 🙈😭

# 718
Ами ние бяхме на лекар, преслушаха я, с зачервено гърло е, без хрипове, но уж се чу леко свирене на гърдите. Изписаха Панцеф и съм пред тежката дилема дали да й го давам. Последно давах Нурофен снощи към 04:00, оттогава насам не беше вдигала температура. След малко ще я меря пак, спа допреди малко и сега пак киселее нещо, чакам я да стане по-сговорчива, но не е много топла. Има единични изкашляния днес, малко повече преди да се събуди, но спря. Снощи беше като лаеща, през деня по-мека, преди малко пак по-суха. Нямало нужда от инхалации. Чудя се дали да не я преслуша и лекарят в хотела за всеки случай. Просто се притеснявам педиатърката да не е от тези, които се презастраховат с АБ Sad Особено след онова видео на 1 наум, което пуснах преди време, в което се твърди, че прекалено много деца се лекуват с тежка артилерия без да има нужда и това разказва играта на организма.

# 719
Панадол и други антипиретици не давам при Т под 38 градуса. Камо ли при нормална.

Общи условия

Активация на акаунт