Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 383
  • 954
  •   1
Отговори
# 690
Сега сутринта ММ като обяснил, че детето си е добре и с нормална температура, същата тази сестра му обяснила, как въпреки това, щом през деня вчера при тях бил имал 37,6, трябвало поне един ден да си остане вкъщи, за да не зарази евентуално други деца. Сега заради някаква инцидентно измерена при тях температура и непотвърдена после, да мъкна детето по лекари и болничен да взимам. Щото то кой ще ми даде 1 ден без никакви симптоми? Значи да сложи фалшива диагноза, оттам дните няма да са 1, а 5 и тъй. И после откъде идвали порочните практики за фалшиви болнични. Ами- е откъде.
А оня ден същата сестра разправя на някакъв баща как дъщеря му цял предиобед имала сополи и директорката правила забележки.
Ама защо не му се е обадила и защо той не е отишъл още на обед да си я вземе, както правим ние, не се знае. Личеше си, че си говорят по-свойски...

# 691
Малко извън темата с болестите....
Моята тази седмица спи нормално като всички деца,похвалиха я пу пу(или не спи или 40 Мин)
И всеки ден ми казват че се е наакала на  обед ами дете е ака 😁сякаш е направила бела с един такъв поглед ми го казват...държали я на гърне,стояла,стояла и нищо, чакала памперса,те да са благодарни че говори и си иска памперс 😁

# 692
Това с акането изобщо не ме учудва, че са го отбелязали.
Ние първите седмици като тръгна детето на ясла и за какво ли не се съобщаваше, все едно е проблем. Веднъж се бил изакал по-редичко и ми казаха, ако се изака още веднъж, да не го водим на следващия ден. Както казваш - деца са, не са кукли. И ще акат, и ще чуркат и ще беснеят. Те затова са там, за да се справят със ситуацията. Даже за беснеето съм питала, и другата по-дружелюбна сестра ми обясни, че си имат начини да се справят и че това им е работата.

# 693
Има ли сега вирус със суха кашлица и температура? Вчера едното днес и другото....

# 694
Има ли сега вирус със суха кашлица и температура? Вчера едното днес и другото....

Има, има. В момента го караме. Вдигна и температура на третия ден.

# 695
Аз пак ще се повторя, ама има вирус с кашлица и температура. И както казах, при нас беше бронхит, който излекувахме миналата седмица до събота. И тази я държа уж да закрепне вкъщи здрава.

# 696
При нас ако ти върнат детето заради симптом, трябва задължително бележка от лекар, че е здраво за да посещава заведението. При условие, че вече има практика да ви връщат детето при несъществуващи симптоми, при следващ случай бих го завела директно на лекар да даде заключение, че е здрав и на следващият ден на градина - нямат основание да не ви го вземат.
Само да вметна, че акоо не повдигнете въпроса и един вид да се опълчите, ще продължават да ви връщат детето, понеже сте податливи. Нас ни бяха разбрали, че можем на обяд да си я вземаме и започнаха да измислят разни неща - един, два, три пъти мина номера, докато се досетя какво става. Поскарахме се малко и повече не се повтори. В крайна сметка пращаш детето на ясла/градина с цел, а не защото те мързи да си го гледаш.

# 697
При нас ако ти върнат детето заради симптом, трябва задължително бележка от лекар, че е здраво за да посещава заведението. При условие, че вече има практика да ви връщат детето при несъществуващи симптоми, при следващ случай бих го завела директно на лекар да даде заключение, че е здрав и на следващият ден на градина - нямат основание да не ви го вземат.
Само да вметна, че акоо не повдигнете въпроса и един вид да се опълчите, ще продължават да ви връщат детето, понеже сте податливи. Нас ни бяха разбрали, че можем на обяд да си я вземаме и започнаха да измислят разни неща - един, два, три пъти мина номера, докато се досетя какво става. Поскарахме се малко и повече не се повтори. В крайна сметка пращаш детето на ясла/градина с цел, а не защото те мързи да си го гледаш.
Споделям мнение, нас също ни надушиха, че мога да си я гледам. С второто хич няма да им се оставям така.

# 698
Тази нощ дъщеря ми вдигна почти 40 градуса. Не знам какво ме накара да стана към 2, за да и да й пипна челото. Уж бяха добре. Тя още имаше жълти сополи. Цяла седмица ги държах вкъщи, защото синът ми има днес РД, и съм организирала празненство в градината. Даже преди 2 дни я водих в педиатричната клиника, че имах съмнение, че й е излязъл херпес на устата, но се оказа, че е прехапано. Лекарката обаче й видя сополите и се замисли дали да не изпише АБ. Пуснахме кръвни, всичко беше в норма, затова реши да изчака. Сега това влошаване ли е, нещо ново ли е, не знам. Ще я водя след малко пак, но ми се иска да й назначат АБ, за да не стане някакво усложнение.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 11:01 от Forest rain

# 699
Forest rain, честит ви рожден ден. А поне знаете ли тези жълти сополи от каква бактерия са? Че то хубаво антибиотик, ама е хубаво да убива бактерията. Аз така се издразних на нашата педиатърка, като изписа антибиотик за бронхит, който не убива бактерията (сумамед). Но тя после ми обясни, че на толкова малко дете няма как да изпише левофлоксацин за пиене, нито молоксин. А към всичко останало е резистентен стрептокока.

# 700
Благодаря много! Той си го отпразнува с децата в градината. От снимките, които ми изпратиха, изглежда доста щастлив. Само събирането за вечерта отпадна, но то щеше да бъде в тесен семеен кръг, така че и друг ден можем да го направим. Малката вдига температура и си личи, че не й е добре.
Никога не ни пускат МБ на секрети. При сина ми УНГ назначи, когато е здрав. Оказа се, че е с мораксела, но и личния, и от клиниката, казаха, че няма смисъл да го лекуват, щом не проявява симптоми. Постоянната задна хрема е заради проблемна трета сливица при него. На дъщеря ми не й пускат също МБ. Правят кръвни изследвания и на тяхна база преценят за АБ ли е, или не, но на МБ с антибиограми, не ни пращат. Тя  малко взе и да кашля. Те днес й назначиха АБ и вече го започна.

# 701
Weary На море сме... И малката вдигна 39 градуса... 38.7 с електронен, 39.4 с ушен... Много ми е притеснено, такава температура май не е вдигала. Не съм взела и Панадол, имам само Нурофен. Сега сме на плажа и я брули и вятъра Rage Баща й даже искаше във водата да я топка, а то духа сериозно! Да си я прибирам ли в стаята или да я оставя на слънце, вятър и морски въздух? Confused

# 702
Weary На море сме... И малката вдигна 39 градуса... 38.7 с електронен, 39.4 с ушен... Много ми е притеснено, такава температура май не е вдигала. Не съм взела и Панадол, имам само Нурофен. Сега сме на плажа и я брули и вятъра Rage Баща й даже искаше във водата да я топка, а то духа сериозно!
Сигурно аз не съм у ред, но вие какво правите с болно дете на плажа?
Нито вятъра, нито слънцето са полезни в този момент. Пък за "топкането" думи нямам.

# 703
Напротив, топенето във водата е идеално за сваляне на температура. Така свалям на моето дете при много висока температура - в коритото, препоръчано от лекар.

# 704
Добре де, айде без такъв тон. Достатъчно зле се чувствам и без това.

Общи условия

Активация на акаунт