Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 385
  • 954
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, дъщеря ми другия месец става на 2г. Вчера забелязах рана на долната й устна. Помислих, че се е прехапала. Днес обаче има нещо като гноен връх. Не съм сигурна дали не е херпес. Знам, че при малки бебета, е опасно. Тя е на 2г. Притеснително ли е, ако се окаже това?

# 676
Водя детето на ясла, влиза в групата аз вече ще си тръгвам на пейките вътре събират децата от втория етаж(госпожа и леля)при което чувам" До мен кои кашля,Нора ли?"
Еми честито 🤯....дано в нашата група всички са здрави🍀🙈

# 677
Аз пък днес чух "не така бе свинчо "...

# 678
  • София
Е, стигате. То човек да не смее да кихне или да се изкашля. Не всеки, който кихне или се изкашля е болен. Моята дъщеря киха поне по 2 пъти на ден и кашля по 5-6. Я се е задавила, я затичала и задъхала. Никой не я гледа като прокажена.

# 679
Е незнам моето дете кихало и ми казаха времете мерки (това април )

# 680
Има ли някога, някъде ясленска/градинска група, в която да няма поне едно кашлящо/кихащо дете? Не мисля.

# 681
Да ви кажа, в нашата група децата изкараха по 2 седмици без отсъстващи и болнк. Лелите постоянно се оплакваха, че били 25-26 деца. Сега пак има някакви болни и съм в очакване да се разболее и дъщеря ми. Да се надявам все пак, че й се е разминало, защото вчера си беше вкъщи.

# 682
Боже, моето дете кога ли ще изкара 2 седмици 😐
За миналата година не помня , ама тази
Януари - 2 дена
Февруари - 8
Март - 5 (разпокъсано)
Април -5(разпокъсано)
Май -3
Юни - 5 за сега, като от 3 започна да не ми хресва 😁

# 683
Доста често е не само до персонала в градината. Имало е случай, когато сестрите от градината връщат деца, защото са болни и на следващият ден им ги водят с бележка от лекар, че детето е здраво. В този случай те са с вързани ръце, понеже лекарите са по- компетентни от сестрите в градината. На това отгоре при нас е една госпожа на 20-30 деца, познайте ако някой кихне или се изкашля как ще разбере от къде идва. Трябва и двете страни да са на едни принципи за да се случат нещата, но уви в реалният живот рядко се получава така. За едни е добре, за други не.

# 684
Тони, просто не е имало болни деца. Чист късмет. Сега ще видим как ще е при вече няколко разболели се деца. Засега е добре, за щастие, но съм на тръни

# 685
Наистина не знам кои са тези ясли, които безпроблемно допускат кашлящи и хремави деца, след като точно преди половин час на мен ми се обадиха, че малкият е с температура, отпадналост и липса на апетит. Друго няма, но трябвало да го изолират и си го прибрах. Изглеждаше си в кондиция, и при измерване на температурата с два вида термометри, няма повече от 36 градуса.
Ама според сестрата в яслата не може да стои там, защото можело да е началото на вирус. Интересно, че винаги, когато съм получавала обаждане, е било все от една и съща сестра по време на нейните смени. И за температурата неведнъж ме е шашакала, а после вкъщи - нищо подобно. Или ги държат жадни и прегряват тези деца, или...не знам.

P.S. Даже и отпаднал не е. Игра си до 3 часа и прави щуротии. После заспа докато си играе.
Имам едни подозрения, че не е бил много кротък в яслата и е правел щуротии и са се обадили, за да не им смущава почивката и съня на другите. Ама поне така да бяха казали, а не да ми обясняват, че е болен - все пак съм майка и се притеснявам.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 16:25 от LaCumparsita

# 686
Моя редовно се събуждал преди другите деца ехх отиде им 30 минути по рано почивката а сега с решението ми да махна памперса хептен ги вкиснах горките ...

# 687
А моята мадама не иска да спи. И редовно ми се жалва сестрата, че "днес заспа в 14 часа". И аз само се подсмихвам и ми е на акъла да й кажа "пак се радвай, че е спала, щот вкъщи и не спи".

# 688
Нашият си спи. Но откакто е тръгнал на ДЯ много по-рано му се доспива вечер. Даже започна сам да се оттегля в спалнята по време на вечеря. Сигурно е нормално, защото сутрин го будим към 6 и нещо, а там следобед не се знае колко спят или ако спят ги събуждат ударно. Но днешният случай ме озадачава. Все ми се струва, че това с повишената Т е просто повод да ме накарат да го взема. Но какво стои зад това, не знам. Много се инатеше цял следобед. Иначе си е здрав за мен и утре ще го заведем, пък да видим ще има ли коментари.
Сори за офф-топика.

# 689
Ами не им се гледат, а ако ги гледат е да мине номера ...

Общи условия

Активация на акаунт