Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 811
  • 954
  •   1
Отговори
# 75
С течение на годините ще придобиеш опита да преценяваш кое от изписаните лекарства действа и по какъв начин на детето ти, и да отсяваш.

# 76
Търсих в Ютуб клипчета с ларингитна кашлица, не намерих кой знае какво, но май добих представа как звучи. Мъжът ми каза, че при нас не е лаеща кашлица, аз също не мисля, че е такава, но въпреки всичко съм много притеснена с това "боли ме гръбчето, не мога да дишам". Дали може да е пневмония, която не се чува на слушалка? Аз съм много боса с тези кашлици и болести, защото самата аз не боледувам много често и даже от обща култура не съм запозната, но като гледам, бързо ще навляза в материята Unamused

Отивам сега да й правя инхалация колкото може докато спи. Докато беше будна така и не успях да я убедя... Детски все още не й пускаме и май няма с какво да я прилъжем. Единствено й пуснах клипче с дете на около годинка, което самò си държи маската, но и това не помогна...

# 77
При нас само детските са спасението, иначе няма шанс за инхалации.
Иначе моето дете като беше с ларингит, за три дена му мина. Имахме изписани инхалации за два дни с пулмикорт, Авирон, Десибел, сироп Ен ти тус и калциев глюконат.

# 78
  • shumen
Моме,точно така става с Линхенсед при моето.Веднъж дадох и след 10 минути бяхме на спешен,че не спираше да кашля.От там лекаря ми каза,че е от сиропа и вече го отказвам изпишат ли му го.

# 79
Ейй много ми го похвалиха този сироп ама много и взех един да има в нас ..но аз засега съм най доволна от мукоплант лека нощ на др тайс ...

# 80
На нас ни изписват сироп след 5-тия ден пулмикорт обикновено. Първия път давахме бронхостоп сине, е, за 3 дни кашлицата спря. Вторият път, понеже не кашляше достатъчно по време на пулмикорта, като започна да изкашля на ден 6, докторката каза - няма да пие нищо, за 2-3 дни ще изкашля всичко и ще спре. Така и стана. Сега кашля и през периода на пулмикорта, та ще видим. Днес ще я водя на преглед - 5-ти ден болест, 4-ти ден пулмикорт.

# 81
Тъкмо за него идвам да питам. Как го давате този Мукоплант лека нощ? На нас ни е изписан 3х1 чаена лъжичка, обаче в листовката пише по 1/2 чаена лъжичка за деца до 6 години. Освен това, не разбрах, подтискащ кашлицата ли е или обратното? Снощи сякаш не се изкашля нито веднъж, тази сутринта 5-6 пъти.

Носът обаче продължава да е запушен, явно е задръстена със секрет. Дърпах с прахосмукачката, обаче не изтегли кой знае какво... Това след като пръснах физ.разтвор.

Тони, а като е здрав, не иска ли пак детски? Ние тъпо и упорито продължаваме да не й пускаме....

# 82
Давам го по 2.5 мл 3 пъти на ден успокоява кашлицата поне така действа при синът ми ..в нашата ясла им пускат ютуб детски песнички и да ги пазим в къщи ...

# 83
Ама през 8 часа за 24 часа или докато е буден през 3 пъти? Тъй като не е антибиотик, хич не ми се иска да я будя посред нощ за едната доза Grin

# 84
Барбалена, давала съм го веднъж този сироп, 3 пъти докато е будна. Сутрин като се събуди, на обяд, след като обядва и преди да си легне. Така ми се засичаше на равни интервали от време.

# 85
Точно такава схема на равни интервали направих и аз, обаче после се зачудих дали не е трябва да са за цялото денонощие. Ще й давам докато е будна значи, благодаря

# 86
Барбалена, честно казано не. Знае си, че като правим инхалация ще гледа. Отделно му давам за 10 минути да гледа понякога, но е рязбрал, че е по наша инициатива, а не когато той иска. Нямаме драми за сега. Казва, че на мама/тати телефона няма батерия и това е.
Аз вчера бях на работа и мъжът ми го води на УНГ(не този, при кокто сме ходили, а друг ). Казала е, че сливицата е втора степен, бил “супер в момента”, каквото и да значи това…… Изписала е хомеопатия на Боарон за един месец, след 6 месеца - контрола. Казала е да спрем абсолютно всичко, включитлено и сиропа за имунитет, защото си пречели на молекулно ниво (нещо такова) и ще пречат на хомеопатията. Дани е вкъщи от 03.04, вече спряха сополите всякаш. Само от врмее на време от лявя ноздра вядя гъст. Казала е, че е нормално от лява ноздра да има повече, при повечето хора било така. Не е разбрал много мъжът ми, ама да речем там някакъв отвор нещо си имало и така. Пуснах аз вчера секрет за бактерия за всеки случай, чакаме резултати. Та, спря хремата на 90%(от дясна няма нищо, от лява от врмее на време много гъст сопол). Дано да няма бактерия. Дори и да има, не знам дали ще слагаме аб капки. Иска ми се да не слагаме 😕
Иначе естествено той продължава да е със запишен нос, но това е от сливицата Sad

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 10:22 от toni1189

# 87
  • София
Извинявам се, че така ще взема отношение. Леко грубо. Ама това е такава измислица.. от лявата ноздра на повечето хора.. нямам думи.
Евентуално имате събран секрет само в лявата ноздра на детето, поради изкривена носна преграда или други физиологични причини, свързани с боледуването/възпалението. Останалото не искам да го коментирам.

Пожелавам ви бързо оздравяване, това, което пиша не е насочено към вас.

# 88
Извинявам се, че така ще взема отношение. Леко грубо. Ама това е такава измислица.. от лявата ноздра на повечето хора.. нямам думи.
Евентуално имате събран секрет само в лявата ноздра на детето, поради изкривена носна преграда или други физиологични причини, свързани с боледуването/възпалението. Останалото не искам да го коментирам.

Пожелавам ви бързо оздравяване, това, което пиша не е насочено към вас.

И аз честно казано не мога да си обясня защо само от лявата ноздра вече 5-ти ден.. И като цяло от нея повече има винаги. Благодаря ☘ Знам, че не е насочено лично към мен, аз вече направо нямам сили да се разправям и занимавам  с доктори. 😭

# 89
  • София
При нашето дете се получава така заради изкривена носна преграда. Видимо носът е прав, но вътре едната ноздра има стеснение и там ако има и оток на лицавицата (нощем най-вече) се задържа секрет. Дали на алергична основа или заради инфекция/боледуване.

Общи условия

Активация на акаунт