Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 813
  • 954
  •   1
Отговори
# 90
При нашето дете се получава така заради изкривена носна преграда. Видимо носът е прав, но вътре едната ноздра има стеснение и там ако има и оток на лицавицата (нощем най-вече) се задържа секрет. Дали на алергична основа или заради инфекция/боледуване.

Това се вижда на преглед, нали? Може да е имала това впредвид, знам ли я…

# 91
А ако си говорим за изкривена носна преграда, според унг и аз съм с такава, нищо, че не съм имала травми или нещо друго. Мъжа ми и той така. Даже като отидем на преглед и все ни питат, от тук дишате ли, а ние нямаме никакви проблеми.

# 92
  • София
Ами то може да е вродено. И аз съм с такава. За съжаление има последствия от това с времето, но повечето хора дори не знаят, че имат изкривяване. Не им пречи или успяват някак да се справят.

# 93
Излезе секрета на малкия - уж няма бактерия. Има два варианта: или има, и секрета е грешен. Или е имал и сме я убили със сребърната вода. Или не знам и аз 😆 Утре почваме Риноджермина спрей.

# 94
Здравейте!
Дъщеря ми е на 3г., септември миналата година тръгна на градина, всъщност е ходила само 6 дни до момента, защото лепва нещо на 2-рия ден, та..
В края на март беше за поредните 2 дни на градина и още като я взехме усетих, че и е запушен носа. Вечерта след като заспа започна яко, ама яко хъркане. Никакви други симптоми, без хреми, без кашлици. Заведохме я на лекар и изписаха Макситрол, защото "се виждал жълтеещ секрет по назофарингиалната стена". Слагах и ги 7 дни, понамаля хъркането, но така и не спря изцяло. Заведох я отново на лекар и се установи, че вече няма въпросния жълтеещ секрет, но има оскъден бистър такъв. По препоръка на педиатъра след 10 дни направихме изследване на носогърлен секрет и се изолира Мораксела, назначиха и капки за локално приложение по антибиограма /10 дни/. Днес е 6-ти ден, детето вече не хърка така, но въпреки това все още не е спряло. Други симптоми няма, няма и проблеми с трета сливица, по принцип не хърка.
Тези от вас, които са се сблъсквали с въпросната бактерия биха ли ми дали някакъв съвет, насока?

# 95
Чета ви за тези бактерии.... Истината е, че детето щом ходи на ясла/градина, няма отърване от тях. Просто "се въртят" в колектива. Излекувате ги, държите го 3 седмици вкъщи, отиде на градината, и след 2 дни пак са му в носа.

# 96
Абсолютно е така….няма оттърване, ако детето ходи на ясла/градина. Личен опит…

# 97
Мили майки, кажете моля ви как да се отървам от тези острици. Два пъти вече пихме хапе, пак излизат!

# 98
Applegarden, ще спрат - 8-9 ден. Предполагам са 3х2 капки в носа за 10 дни. Моракселата е упорита, но щом е по антибиограма, би следвало да подейства. Но както са казали и другите, пак ще си я наловите, така че просто свиквайте. Ние я убивахме вече два пъти.

# 99
10 дена му слагах с пипета в носа сребърна вода  Аркол 10мг. За нея пише това: “ Arcol Silver Water е безвреден разтвор със сребърни йони, представлява мощно дезинфекционно средство с по-силно бактерицидно действие от други силни окислители. Аркол действа по-силно върху патогенните микроорганизми, а върху сапрофитите има по-слабо въздействие. Унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми. Най-чувствителни към Аркол са неспоровите грамположителни и грамотрицателни бактерии, както и Candidautilis, C. albikans, C. tropicalis, E.coli, Proteus vulgaris, Brucela abortus, Aspergillius niger, Pseudomonas pyocyaneum, Mycobakterium sp., Streptococus fecalis, стафилококи, стрептококи, менингококи и други без спорообразуващи.Характерно за сребърната вода е, че микроорганизмите не развиват резистентност към Аркол, което го прави незаменим при борба с антибиотикоустойчивите организми, както и при хора с непоносимост към антибиотиците и сулфонамидните препарати. Ускорява тъканното дишане с над 100%, активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти.”
Мораксела катаралис (Moraxella catarrhalis) представлява грам-отрицателна, аеробна бактерия (диплокок)
Staphylococcus aureus е представител на род Staphylococcus, Грам-положителен.

По описание, Аркол действа на тези две бактерии, които моето дете хваща. Доволна съм, защото спря хремата. Дали е бил с бактерия или не преди да започнем Аркола, не знАя.

# 100
  • София
Заради изкривена носна преграда, както е писано от потребителката. При нашето дете винаги секретира дясната ноздра. Бързо оздравяване на всички дечица. Светли празници!

# 101
Заради изкривена носна преграда, както е писано от потребителката. При нашето дете винаги секретира дясната ноздра. Бързо оздравяване на всички дечица. Светли празници!

Това означава ли, че секрета няма да спре 😳😳😐

# 102
  • София
Не съм специалист УНГ. Ад ежедневно правя промивки с надипюр. Вече една година. Без налягане обаче, защото е опасно за ушенцата. Само така овладявам секрета. При нашето дете това действа.

# 103
Не съм специалист УНГ. Ад ежедневно правя промивки с надипюр. Вече една година. Без налягане обаче, защото е опасно за ушенцата. Само така овладявам секрета. При нашето дете това действа.

Точно от Назопюра, заради налягането, му докарах отит Ноември…… как ги правите с Назопюра без налягане?

# 104
След болничното ни лечение от 1 седмица детето си продължава с кашлицата, неповлияваща се нито от сироп, нито от антибиотик, нито от медрол, нито от противоалергично. Храни се , но видът му не ми харесва, едни сенки под очите и сякаш леко ми се струва бледо. До четвъртък, докато го заведа при лекарката как ще издържа?

Общи условия

Активация на акаунт