Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 820
  • 954
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви.
Даже 3×3 е предписано и така ги капя. За сребърната вода знам, имам Силвър скалер и пръсках на предишното боледуване, както и 2 дни преди да я пусна на градина, уж с идеята, че може да не прихване нищо този път. Отделно и давам Дефендил и ШС номер 3, та не знам дали има връзка и тези неща спомогнаха реално да не тръгне сопол и кашлица или просто този път бактерията реши да се прояви само с хъркане. Препоръчаха ми да направим и курс с Риноджермина след приключване на антибиотичните капки, но чувам доста разнопосочни мнения и се чудя. Държа я вкъщи по 3 седмици, отива и точно на втория ден е лепнала нещо, направо съм ужасена. Все съм чувала често боледуване, но децата на познати и приятели изкарват поне седмица на градина.

# 106
Благодаря ви.
Даже 3×3 е предписано и така ги капя. За сребърната вода знам, имам Силвър скалер и пръсках на предишното боледуване, както и 2 дни преди да я пусна на градина, уж с идеята, че може да не прихване нищо този път. Отделно и давам Дефендил и ШС номер 3, та не знам дали има връзка и тези неща спомогнаха реално да не тръгне сопол и кашлица или просто този път бактерията реши да се прояви само с хъркане. Препоръчаха ми да направим и курс с Риноджермина след приключване на антибиотичните капки, но чувам доста разнопосочни мнения и се чудя. Държа я вкъщи по 3 седмици, отива и точно на втория ден е лепнала нещо, направо съм ужасена. Все съм чувала често боледуване, но децата на познати и приятели изкарват поне седмица на градина.

Същото положение е и при нас… Относно Риноджермина - или ще помогне, или няма да има ефект. Но няма да навреди.

# 107
Applegarden, и при нас е подобно боледуването вече почти 2 години. Аз се примирих, че има по-кекави деца. И аз давам дифендил от 28.02, но още поне не съм видяла ефекта.
Zizzy, правите ли инхалации с физиологичен разтвор, те определено помагат за по-лесно изкашляне. Надявам се, поне нещата да се оправят след консултация с пулмолог. Явно не от кашля добре. Нашата педиатърка вчера каза, че ние няма да пием сироп засега след пулмикорта, оставаме само на физиологичен разтвор, противоалергично и толкова.

# 108
Здравейте, присъединявам се към темата. Моето дете също е от по-болнавите явно. От края на ноември тръгна на ясла и оттогава сме в кошмара. Ходи по 3 три дни и три седмици е вкъщи. Изолира се мораксела естествено. Декември беше с отит, цял януари кашля от мораксела, слагахме сигурно 4 вида капки. Февруари пак лепна нещо от яслата, възпалиха се сливиците и гърлото - съответно изписаха антибиоитик. Сега пак лепна нещо и пак сливиците и пак антибиоитик. Не знам как повечето успяват да пресекат сопола в начална фаза, никога не успявам.

# 109
И мен ме интересува как се пресича хрема в начална фаза...

При нас има лееееко подобрение сякаш. Вчера през деня направихме цели две инхалации. За първи път докато е будна, досега съм й правила само докато спи... Продължавам със сиропа, но от две вечери давам и Еириус. Колкото и да не ми се искаше, защото преди 3-4 седмици пак пръсках с него, включих и Назик Кидс, което е ксилометазолин... Днес носът изглежда малко по-отпушен, може би понамаля секретът. Вече не я обкрачвам, за да дърпам с аспиратора, пак има съпротива, пак не й е хубаво и примрънква, но позволява да дърпвам по малко. Обаче всеки път получава позив за повръщане, така ли е и при вашите деца? Flushed

# 110
Моята дъщеря, докато не тръгна на градина боледуваше 2 пъти годишно. Като тръгна си мислех, че няма да се разболее или поне не на 2-рия ден, ама съм била в жестока грешка.
За пресичането на сопол не знам какво да кажа, при дъщеря ми тръгне ли и отиват минимум 10-14 дни, докато мине и почти всеки път с включени антибиотични капки. Позната дава на детето си Аквасорс и ми обяснява как му пресичала сопола, обаче аз нещо не мога да се доверя на тия добавки. Бях купила една опаковка и решихме с мъжа ми да ги пием известно време за да видим какъв ефект ще има върху нас и си докарахме страшни болки в корема, та накрая изхвърлих сигурно половината хапчета.
Дефендила го давам от 15.03, сутрин на гладно, не знам дали има ефект, но е факт, че за първи път детето има бактерия, а няма кашлица и сополи. Обикновено като е болна сме с противоалергични, Пулмикорт, антибиотични капки. Антибиотик не е пила от декември, когато пък за 3 месеца беше изпила 5 антибиотика и така я бяха сринали, че се видях в чудо, докато я закрепя.

# 111
Барбалена, трябва да е надолу главата на детето и аспиратора също. Така няма да му се гади.
И при мен не се получава с пресичането на сопол, а съм изпробвана много "магийки" Simple Smile но пък си мисля, че под пресичат сопол, хората разбират, че се сгъстява сопола, а не че съвсем всичко спира за 3 дни. Което и според мен и с конвенционална хомеопатия, ако не е бактерия се случва. Виброцила дори на края на втория ден ги сгъстява, ама това не значи, че сопола свършва.

# 112
Не знам, вече се отказвам момичета с тоя нос…… Споделих, че от 5 дена само от лява ноздра тук таме има по нещо. Сутринта приготвихме Риноджермината, викам айде да друпнем за вскеи случай, ако има нещо да изчистим… леле мале, какво чудо излезе - гъсто, цвят ШРЕК. Не знам, сливицата ли го образува тоя секрет, и то в едната ноздра. Уж не е бактерия. Много се саднах. Ама вече бяхме приготвили Риноджермина, който има срок 7 дена слвд приготвянето….. та започнахме курса. И от него ще има да се чисти секрет сега. Така ми се иска Вторник да е на ясла, милия все питс за яслата 😕

# 113
Димитрова, пробвахме с главичка надолу, мисля, че е една идея по-добре Hug Жива и здрава да си Blush

А да питам, инхалациите с физиологичен разтвор колко време траят при вас? Докато свърши целият разтвор ли?

# 114
  • София
Не знам, вече се отказвам момичета с тоя нос…… Споделих, че от 5 дена само от лява ноздра тук таме има по нещо. Сутринта приготвихме Риноджермината, викам айде да друпнем за вскеи случай, ако има нещо да изчистим… леле мале, какво чудо излезе - гъсто, цвят ШРЕК. Не знам, сливицата ли го образува тоя секрет, и то в едната ноздра. Уж не е бактерия. Много се саднах. Ама вече бяхме приготвили Риноджермина, който има срок 7 дена слвд приготвянето….. та започнахме курса. И от него ще има да се чисти секрет сега. Така ми се иска Вторник да е на ясла, милия все питс за яслата 😕

Очевидно има някаква неизлекувана бактериална инфекция.
Риноджермина (която не беше ок за нашето дете, пробвали сме 3 пъти) е за възстановяване на лигавицата, не е лечение на настояща инфекция и дали не захранва тази активна среда. Щом секретът е обилен и зелен.
От опит. Бих се консултирала с унг.

# 115

Очевидно има някаква неизлекувана бактериална инфекция.
Риноджермина (която не беше ок за нашето дете, пробвали сме 3 пъти) е за възстановяване на лигавицата, не е лечение на настояща инфекция и дали не захранва тази активна среда. Щом секретът е обилен и зелен.
От опит. Бих се консултирала с унг.

Бяха на УНГ в понеделник, но тогава вече уж нямаше зелен секрет. Пуснахме и микробиология - уж е чиста. Той е с трета сливица, дали от там има някакви секрети, не Зная. Не му тече носа, само като дръпна си личи колко от дълбоко идват.

# 116
Барбалена, аз правя инхалации с физиологичен разтвор 2.5 мл, с инхалатор омрон ц28, моята инхалация продължава около 4 мин. Зависи от инхалатора, но да, трябва да е докато свърши разтвора.
Toni1189, аз се замислих доста за вашия случай и се сетих да те питам, вие изчакахте ли 3 дни от последното третиране със сребърните капки до секрета, защото ако не - затова ви е излязъл такъв. Аз до вчера слагах виброцил в носа и ще пускам нов секрет (предния беше чист преди месец), и изчаквам да минат поне 48 часа, за да не компрометира резултата.

# 117
  • София
Мисля, че ако можеха да се лекуват реално бактериални инфекции (и например ор типа на мораксела, което е до таква степен вече Резистентна, че няма повлияване освен с определени антибиотици) със сребърен разтвор, човечеството щеше да живее по-лесно. Същото важи и за другите алтернативни методи.
Аз не бих оставила и не съм, така сериозни проблеми и възпаления.

# 118
И аз не съм оставяла. От янури до сега имаме 6-7 пуснати секрета, около 7 АБ капки и така… При нас е много голям омагьосан кръг, но не ми се разказва отново. Ще видим.

# 119
  • София
Ако всички разсъждаваха, като теб, то и споменатите бактерии нямаше да са така масово разспространени. Масово децата посещават детските заведения, площадки, паркове, магазини и т.н. разнасят ги, лекувани с хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт