Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 748
  • 954
  •   1
Отговори
# 885
Аз реших да напиша "асиметрия на сливиците" в интернет и измежду всички възможни диагнози излезе една от страшните. На мен малко ми трябва да изперкам, като става дума за децата, и записах час за друг УНГ (макар че този, който го гледаше, е един от най- добрите в града), а днес го заведох и при личния. Той ми каза да отменям часа, че при хора с това, от което се опасявам, нещата изглеждат по съвсем различен начин и т.н. Като се прибирахме, се засякох и с един съсед, който е зъболекар, та и него питах дали е забелязвал при пациентите си такива асиметрии. Общо взето човекът ми обясни същите неща, които и ЛЛ. Смятам да отменя часа за УНГ, защото ММ ще ме убие, ако разбере, че мъкна детето по лекари заради моите паранои. Малкият сто на сто ще му се оплаче и няма да мога да скрия.
Тя преди време една приятелка ми каза, че е имала период, в който буквално не е гледала дъщеря си, докато я къпе, облича и т.н., за да не изперка. Явно и аз трябва да спра да ги оглеждам постоянно за какво ли не.

# 886
За мупироназал и бактробан, определено втори път не бих сложила без да видя, че на антибиограмата лекува. 10 мазах и се оказа, че отиде на бронхит и сополите си останаха жълти (стрептокок). И в допълнение давах 5 дни антибиотик и 7 дни още антибиотични капки.

Лекарите са абсолютни некадърници! Аз имам 5г опит с бактерии в носа и гърлото. Личната ми каза, че съм единствената, която при зелен сопол абсолютно всеки път иска/пуска микробиология.
Проследила съм дъщеря ми, пробвала съм да лекувам "по усет" - ами не става.
Дори понякога капки по микробиология пак не помагат и минаваме на Аб през устата.
Видите ли зелени сополи - не си губете времето в проба.
Освен това 10 дни след курса на Аб лечение се пуска проба отново да се види дали се е изчистила бактерията.

# 887
Освен това 10 дни след курса на Аб лечение се пуска проба отново да се види дали се е изчистила бактерията.
абсолютно съм съгласна. А при риноджермина, кога пускате пак секрет? Ние направихме първата серия от 20 до 27-ми. Не съм пускала нищо все още, изписана ни е за 3 месеца по 1 седмица. Понеже ги слагахме след антибиотични капки, реално си бяха на нормален сух нос, без секрети и нищо не потече през това време.

# 888
Пробвала съм два курса с риноджермина и по време на лечението, дъщеря ми пак завъди стафилокок, при което сметнах, че лечението е компрометирано и се отказах.
При моето дете най-голям ефект даде комбинацията от физиотерапия два пъти в годината, моманос курс (въпреки че някой го отричат) и бронховаксом (заради спазмите, които прави от сополите).

# 889
  • София
Пробвала съм два курса с риноджермина и по време на лечението, дъщеря ми пак завъди стафилокок, при което сметнах, че лечението е компрометирано и се отказах.
При моето дете най-голям ефект даде комбинацията от физиотерапия два пъти в годината, моманос курс (въпреки че някой го отричат) и бронховаксом (заради спазмите, които прави от сополите).
Може ли повече подробности.
 комбинацията от физиотерапия два пъти в годината - каква, къде
моманос курс (въпреки че някой го отричат) - колко време, колко пъти в годината
бронховаксом (заради спазмите, които прави от сополите) - колко пъти и кога в годината.
Моманос и бронховаксом по едно и също време ли се приемаха?

# 890
Да, ще напиша. Още в началото казвам, че всичко е назначавано от лекар.

Физиотерапия правим преди началото на учебната година ( септември) и в края на учебната година (края на май). При дъщеря ми правят нагревки с лампа и ултразвук на синуси. Не правим магнити, тъй като детето има сърдечен порок.
Физиотерапията я правим по 10дни курс, назначена от пулмолога, който я следи.
Сега септември ще правим физиотерапия за трета година.

Бронховаксом  правихме за първи път през 2021г. Приема се по схема 3м по 10 дни. Дъщеря ми приема септември, октомври, ноември. Малко закъсняхме, но беше с бронхоспазъм август месец. Всичко трябва да се случва под лекарско знание, тъй като има риск детето да направи спазъм от лекарството. Това няма как да го прецени родителят и за това лекарят трябва да е на ясно. Препоръчително е първият месец да е преди тръгване на училище/градина.

Моманос - изписа ни го УНГ като последна опция преди оперативно премахване на трета сливица. Както каза - да опитаме за последно.  Детето ми е голямо - 8г и сливицата е започнала да се смалява, но въпреки това създава проблеми като задържа секрет и размножава бактерии. Моманос пръскахме по схема, но наистина нямам спомен какво беше точно, трябва да разровя в документите. Мисля, че ги намаляхме през 10 дни - т.е 2*2 пръскания за 10 дни, 2*1 пръскания за 10 дни , 1*1 за 10 дни.
Последователността е тази, в която съм ги написала. Не го правим заедно.
Дали е съвпадение на лечението и тръгването на училище не знам, но наистина видях подобрение в детето. А моето дете боледува много, адски много. Освен проблемите с бактериите, тя има алергии, има дерматит.  Ние с нея сме изтеглили най-късата от всички къси клечки.

Оставам на линия за още въпроси. Ако мога и на един човек да помогна, много ще се радвам.

# 891
  • София
Павлина, благодаря за споделената информация, полезна и изчерпателна. Кой специалист УНГ следи детето и назначава терапиите.

# 892
Ние сме от Варна. Минали сме през почти всички УНГ. Успех имаме с Илиев. Той назначи последното лечение и постигна някакъв ефект.

# 893
Здравейте, някой беше споменал за по-добър начин на махане на кърлеж. Къде в София можем да го направим това? По принцип мислим да отидем в Пирогов. Някой също беше казал, че няма смисъл да се изследва кърлежът. Защо? Много ви благодаря. Кърлежът се е забил скоро, дано да няма нужда от антибиотик.

# 894
Ние сме махали в Токуда по стандартният начин, но го открих в 23 часа и веднага се изстреляхме.
Нашият го изследваха и никой не ни е казвал, че няма смисъл. Не беше носител на лаймска болест. Но ако не го бяхме занесли за изследване, детето щеще да цапне едно АБ. АБ то на фона на Лаймската болест направо ми звучи като бонбон.

# 895
Препоръките са кърлежът да не се изследва, защото може да даде фалшиво отрицателен резултат, който да ви подведе. А може да даде реално положителен, но пък да не е заразил детето. Та лекарите съветват след 6 седмици да се изследва самото дете, като дотогава се следи за евентуална симптоматика/проявления. Профилактичен прием на АБ също се отрича.

# 896
Ние си дадохме кърлежа за изследване. Определят дали е носител на Лаймска болест и дали е изваден цял. След 30 дни ще правим кръвния тест, това е най-сигурният начин да се изключи болестта.

# 897
Къде ще го правите кръвния тест?

# 898
Здравейте! Някоя от вас давала ли е Омнибиотик 10 за разстройство при бебе?
Пробвах с пандата, но дори се влошава. Чувала съм че го изписват и на бебета, въпреки че е за възрастни. Как го давахте ако да? Пише че се разтваря половин дозс в 125 мл което за мен е много вода за бебе на 2 м като моето.

# 899
  • Германия
Един път пробвах да дам на моето дете, но беше на година и половина. Той направо отказа да си отвори устата, абсолютно нищо не изпи. Също разтварях в по-малко вода с надеждата все пак нещо да изпие, но не. За 2м бебе не знам дали и как 🤷🏻♀ За нас бяха пари на вятъра, но здраве да е

Общи условия

Активация на акаунт