Разделихме се след 10 години...

• 8 937
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
Добре де. Живея с мъжа си повече от 10 години и ако сега ме пита искам ли още едно дете, казвам не. Не съм готова, не искам и това е. Няма конкретна причина. Просто не искам. Какво повече от това да се обсъжда? Човешко е да не искаш дете. Няма да отговарям на въпроси защо и т.н Така го усещам.
 Имам приятелки, които не искат деца. Просто не желаят. Няма обективна причина. Не желаят да го обсъждат, но обичат партньора. Едната се чуди как да се измъква от постоянни такива въпроси. Ми не е нормално. Когато едната страна даде сигнал, че няма да има преговори, другата е редно да се съобрази. Да обсъдиш момент, ако и двамата искат е едно. Но единия да не е готов и да го обсъждат е съвсем друго. Не съм готов е по - мекото не.

Просто да се троснеш с едно НЕ и нищо повече показва неуважение и пренебрегване към партньора. А ако мъжът ти просто каже НЕ за нещо важно за теб няма ли да опищиш квартала? Именно за това става дума - комуникация и уважение на позицията на другия.

# 61
  • Бургас
Станция, защо си го представяте с троскане и т.н Не може ли просто да има нормален разговор, с нормален отговор “Не желая. Не искам.”. Как се мотивира липса на желания с причина? Ми то е усещане. Как се обяснява защо усещам нещо? Или всички знаете защо усещате определени неща по определен начин?
Естествено, че има право да ми откаже нещо важно, ако не го усеща правилно. Даже бих се чувствала зле, ако пренебрегне собствените си усещания по въпроса, за да угоди на мен. Или да преговарям докатосе убедя, че той има основателна причина да ми откаже важното за мен нещо? Е, не става така.
И не опищявам света Simple Smile
Ако се окаже, че сме твърде различни в желанията за важните неща, то е ясно какво следва. Просто не сме се избрали правилно, ако вижданията ни за важни неща са толкова различни. За последните години се оказва, че сме на едно мнение. След това дали ще сме и т.н няма как да знам. Договори за тези неща няма.

# 62
  • Варна
MeMyselfI, ти сериозно ли даде пример с това, че ти не си искала ОЩЕ едно дете? Наистина ли ти се струва, че обсъждането на ВТОРО дете е релевантно с темата? Или само си чешеш клавиатурата?

# 63
  • Бургас
MeMyselfI, ти сериозно ли даде пример с това, че ти не си искала ОЩЕ едно дете? Наистина ли ти се струва, че обсъждането на ВТОРО дете е релевантно с темата? Или само си чешеш клавиатурата?

Усетих разликата. Смятах и да пиша по въпроса колко е релевантно Simple Smile
Но след като наскоро видях как дългогодишна двойка не беше готова за второ и се оказа и с причина….реших, че просто няма значение. Те просто не се усещаха вече стабилно семейство за две деца. Първото плод на огромна любов и планове. За второ достатъчно любов и планове няма. Говорене, карти на масата и развод. Тегава работа.
Та няма голямо значение първо или второ, ако между двете загубиш достатъчата сигурност във връзката.
Ето това няма как да го изкомуникираш. Нито с дълбоки разговори е поправимо. Аз това визирам, като липса на желание и готовност. Ако го няма усещането, че той е/тя е.
Наличието на едно дете не е гаранция за вечно разбирателство, любов и евентуално второ дете. Хората се променяме.

# 64
Защо си мислите, че мъжете не ги боли? Че и да нямат право да хленчят?
А, може и имат право. В някои случаи обаче изглеждат не като мъже, а като глупави деца.

Нарциса, имането на деца се говори и се обсъжда когата двама са решили, че ще станат родители заедно. Те в себе си знаят, че това е майката/бащата и другото е въпрос на време.  Не преди това. Ако единия има съмнения това няма как да го говориш и да очакваш нещо хубаво после. Можеш да си с един човек и да знаеш, че той ще е бащата, но не е сега момента. Можеш и да не си сигурна, че той ще е бащата. Първото може да се обсъди, второто не.
Именно. Ако единият иска дете с този партньор, а другият си знае вътрешно, че тази връзка е само секс, то вторият губи времето и лъже първия. Или за теб първият няма право да иска яснота, сакън да не наруши личното пространство на другия?

# 65
  • Бургас
Нарциса, аз казвам това което казваш и ти. Смятам, че приятелката на автора просто не е искала деца и не е била сигурна във връзката си.  Съответно го е излъгала и не си струва да търси прошка и сдобряване. Разговори “Ама защо?” щяха да доведат до още лъжи.ч, но не и до начин да поправиш връзката и евентуално до дете.
Автора има право да я пусне да си заминава и да не си блъска ангелите за нея.
Това, че той не е разбрал нейното не и изобщо не му е дошло на ум какво му е казала…това е минало вече. Аз го отдавам на страх от истината. Но той не е виновен за това. Понякога хората лъжат и изобщо не намират нужда да се обясняват. Просто ние трябва да имаме усещане за самосъхранение и граница, кога вече е време да точка. Защото ти можеш да имаш право на яснота, но няма да я получиш от човек на когото не му дреме за твоето право и ще свършиш излъган.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 09:28 от MeMyselfI

# 66
Не мисля, че тук има смисъл да се говори за вина. Връзки, започнали когато единият е бил на малка възраст и ненаживял се, обичайно така свършват. Нормално е човек да се зачуди какво е изпуснал, да иска да пробва нови неща. Явно чувствата с времето са се поизпарили, което не е в контрол на автора. Не виждам голямо противоречие - момичето е свикнало с него, удобен е, познат, дори може да го обича - но вече по братски, приятелски. И иска да последва тръпките.

Няма какво да се занимаваш, авторе, преболедувай я и давай нататък.

# 67
  • София
Мен ме изумява цялата му убеденост в голямата любов на жената към него.
Тази жена не го обича поне от 3 години, кат не е видял началото на края, никой не му е виновен.

# 68
Може да не е искала децаа, а може да е искала, но той да е давал сигнали, че не става. Това е моето основно предположение в темата - жената вижда, че мъжът не става и чака да види дали ще има някакво развитие у него, а такова няма и тя си тръгва. Не смятам, че го е лъгала. Познавам няколко такива мъже - ми не стават. Ако ги питаш - деца, брак, къща с две липи отпред искат , на практика обаче правят като в темата какво ще кажеш за дете - не мисля, че е сега времето - аа, ми хубу тогаз, айде да излезем на разходка. И после реват ама аз много я обичам, тя защо така. Ми щото тя ако искаше да ходи на разходки и да гледа звездите, докато умре, щеше да си купи телескоп за няколко хиляди и да стане астроном, а не твое гадже и да делите живот и сметки. Още повече, жената в темата е на 28, кога пък преди време да я е питал за деца? Има значение дали е било миналия ноември, или преди 5 години.
На мен ми е странно, впрочем, че развръзката се случва буквално за часове и без никакви оправдания, мацката просто си сбира куфарчето и заминава.

# 69
  • Агент под прикритие
Със сигурност не го е лъгала, но със сигурност го е заблуждавала. Ако беше чак толкова зле, щеше да драсне много по-рано, а нямаше да чака да се появи друг. Почти съм готов да се обзаложа, че няма да е първия път, когато ще направи това...
Тия двамата просто си се заслужават един друг. Grinning

# 70
  • Great Britain
Продължавай напред.

# 71
Заблуждавала или той си е живял в балончето? Не че нещо, ама не ми изглежда от тия, дето чуват какво им се говори.

# 72
Много е мека Мария автора, като гледам всичко е готов да приеме и да прости, винаги търси вината в себе си без значение каква мизерия му е сервирана. Такова подлагане и мекошавост всяка жена би изгубила интерес към него. Освен в в случай, че просто е удобен, но там причините са други, а рогата с много разклонения.

# 73
  • Бургас
Жената е на 28, новия на поне 50. Човека си е написал: два пъти на нейната възраст.
Това си е една много типична патология да си търсиш “тате”. На 17, с 28 годишен. На 28, с 50 годишен. От “татенца” рядко излиза хубава връзка, с деца. А търсенето е безкрайно.
Спасител, след спасител.

Нарциса, както може той да е проспал сигналите, така може и да е бил добре залъгван. Залагам на второто. Мъж лесно се “води”.

(Майтапя се, че не се съдражм):Авторе, прекалено млад си за нея Simple Smile

Не е мекушав автора, просто е в шок още. То не можеш да узрееш за два дни след такава раздяла. Все едно всички след развод са знаели на първия месец какво искат и как го искат. Ми, не. Време си иска. И да преминеш през всиките фази, докато приемеш какво е станало. Сега автора се пазари - само ако това стане, аз ще… и това ще мине.
Много боли пустата изневяра. Много е объкано като те светне в главата и иска време да се отработи. Аз минах бързо. За месец, два бях готова с решение, но как се мятах от едната крайност в другата докато узрее не е истина.

# 74
Ако искаш да се върне, дай ѝ шанс да сравни. Остави я да си тръгне, да поживее с другия или там каквото. Ако иска да е с теб, ще се върне.

Общи условия

Активация на акаунт