231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 383
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
  • Немция
Пинки, готвим си с тиганите, какво друго? Grinning Днес например правих картофи соте.

Софт, голяма одисея...

Малкият Бибитко се върна от Klassenfahrt. Преди него всички чинно се тестваха.
 Имаха дете с корона, тествано в неделя. Не знам как е възможно, но в сряда било тествано повторно, било отрицателно и го пуснали на Klassenfahrt. Още на същия ден  на мястото, където са били отседнали, се почувствало зле, повърнало няколко пъти и го прибрали. Чудя се им се на акъла на всички замесени. Сега да видим ще коронясат ли децата или не. Може и друго да е било, но ми се струва безотговорно, голям зор за този Klassenfahrt... Rolling Eyes

# 271
Софт, удари една глътка да ти мине. Егати стреса!

# 272
  • Germany
Вярно Софт, голяма ужасия, че те на българското са по-организирани и по-намръщени разбира се (детето в София все ме пита тези в кабинките сърдити ли са 😆).
Бибит, то ясно, че са за готвене тиганите, но не е ли пърженото толкова вредно като това, което евентуално ще отдели тигана?

# 273
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, на мен пък ми разпарчетосаха багажа за една устна хармоника Laughing, приличало на взривно устройство...

Аз на Фрапорт съм преживявала няколко пъти подобни неща, запечатало ми се е как щях да си изпусна полета за Санторини, защото жената пред мен беше с крак-протеза и я накараха да го свали, за да го пуснат през скенера, все едно не може през този, през който се минава. Нямаше друга жена, която да ме провери мен, мъжът ми мина и ме чака... Там разстоянията също не са за спринт, ами са си маратон...
Въобще случките по летищата и при DB могат доста книги да запълнят.
Има една книга DB Wahnsinn или нещо такова. аз съм чела една, много весела беше, странни изказвания на пилотите или стюардесите.
Определено не им е лесно на хората да работят с толкова много хора, всеки на различно място го убива обувката...

Не се заяждам, питам само: какво и как готвите, че не ползвате тиган?
Аз почти всичко в тигани правя: сосовете, къритата, фритати, клинове, стир фрай. В тенджера готвя супи и по-големи количества яхния.
Много рядко пускам фурна - за пица, сладкиш напр. и тогава правя и мусака, паеля или друго ястие, т.е. комбинирам, но само ястие не пека във фурната, поне 2/3/4 неща.

# 274
Ася моята ултра несръчна и недомакински бегабте личност ползва внимавай в високопарността на името , Simple Smile майтап, Ninja Foodi 14-in-1 SmartLid Multikocher OL750EU ... хохохо
Както казах децата ползват тигана. Майка им си има нинджа Simple Smile

Бибитке аз се замислих за описанието на случая с детето и с короната и мога да си го обясня така   - четох че карантината не се акумулира и че ако някой от семейството в карантина се зарази междувременно на останалите не се добавят дни карантина, също и при фрайтестването не се започва отначало. Т.е. ако имаш термин за фрайтестен 5 или 7 ден, но си положителен не се рестартира карантината отначало, то ако се тестваш след края на целия период негативно 7 или 10 ден си фрай. Затова може да се случи подобна случка.
В същност не се ли беше случило на вашето семейство миналото лято подобно да ви тестват положителни на края на карантината и няколко дена по-късно да ви тестват негативни и да ви освободят? И не беше ли мъжа ти ходил на работа въпреки позитивен тест поради някаква специфика? Или нещо не съм дозапомнила.

С този вирус никой нищо не може да предвиди и се прави каквото може. Обвинения при разни изненади не бих отправяла. Мъчно ми е за детето, което е искало да иде с другите деца и пак се е разболяло, та и се е превърнало в център на негодувание. Милото.

# 275
  • München, Deutschland
Не се заяждам, питам само: какво и как готвите, че не ползвате тиган?
Аз почти всичко в тигани правя...

И аз този въпрос си зададох като го прочетох.

# 276
Криси и на въпроса от твоя страна не се очудвам, както и на асиния. Като съм забелязала как обръщате внимание на детайли и се занимавате и творите в готварството Simple Smile

# 277
Аз готвя основно яхнии и ястия на фурна. Сосовете ги правя в малка тенджерка.
Asyalein,
Половината от ястията, които си написала дори не ги знам.
Тиган ползвам по празници за пържоли или грилване, палачинки чат-пат и понякога за сваряване на ориз, който после се пресипва в тава. Нямам кръгла тава тук, ако имах, тиганът отпадаше.

# 278
  • München, Deutschland
Сега се опитвам да си спомня последните неща на тиган у нас. Снощи запичах ядки за поръска за салата. Преди 3 дни на тиган правих пърленки, 2 поредни вечери, че имах още тесто. Преди това яйца за бъргъри. Преди това затоплях останалото агнешко частично там.

Сред най-използваните ми съдове е.

# 279
Като захванахте циркове по летищата покрай перипетиите на Софт клик (която дано си почива и забрави бързо за тях), се сетих как аз преди 12 г исках да взривя мюнхенското летище заради малоумщина.
Летях с прекачване от Франкфурт и още там помолих количката да ме чака на гейта - малкия беше на 9 месеца тогава, а слинга ми беше в куфара, което се оказа голяма грешка.
На слизане в Мюнхен се оказа, че умниците вместо да ми извадят количката на гейта, я препратили директно към полета до София. Аз помолих учтиво да ми я донесат, както са ми обещали - оказа се, че трябва да сляза до издаване на багаж, там щели да я пуснат на лентата за багаж и да си взема, да мина отново паспортна и багажна проверка.  Това цялото упражнение с 3 деца...
Слизам аз, вземам количката и си плюя в пазвата, че цирка свърши. Да, ама не!
На багажната проверка една запъна краката да съм извадила детето от количката, за да мине през скенера. Аз понеже вече знаех от Франкфурт, че количката е широка и не може да мине оттам, ѝ го казвам на любезно * а отвътре ми иде да и крещя. Не, та не!
Добре, вадя аз детето от количката, давам го в ръцете на сестра му, за да я сгъна и да я предам на скенера. Минута по-късно се чува от скенера - количката е широка, не може да мине. Ами, добрутру, както се казва.
Минахме през пищящия портал и ме привикаха настрани за проверка за взривни и наркотични вещества, да извадя камерата от раницата и да им покажа, че е камера и може да се снима с нея.
Та така - майка с три деца е готова за терорист, дори и да не желае да е такъв.
Не пожелавам на никого подобни изпитания!

# 280
Аз най-редовно пищя на скенера. Подозирам заради банелите на сутиените ми. Те са метални. Нищо друго не нося - панталони без джобове и от плат, тениска, гащи, съответно всички ключове, чантички, потрмонета и фибата ми за коса минават отделно. Но аз пищя и всеки път ме минават с допълнителен скенер. Престанах да си обувам хубавите сандали като летя, че все ме карат да ги събувам. Почнах да пътувам с кецове. Е, не. Цялото ми семейство минава с маратонките, кецовете, сандалите, дънките с капси, никой не свири. Мина аз през скенера, хайде пиу-пиу.😆

# 281
  • Немция
Белла, нашата история няма нищо общо с тази от класа ни. Ние бяхме в карантина, аз с децата почти 3 седмици, мъжът ми 2. Правен бе високочувствителен пср, неговият беше на теория положителен, но с гранични референтни стойности с отрицателен, което означава всъщност, че не е зарАзен вече. И беше на работата нон стоп с ффп2 маска.

Не съм разказала цялата история с детето. Майката дойде на Fahrradtraining в класа им в понеделника и каза, че на предишния ден детето й било положително. Тя е ваксинирана с бустър, отрицателна. Окей, на открито бяхме, добре, макар че аз на нейно място щях да постъпя другояче и нямаше да участвам за всеки случай.
Но след 2 дена детето е тествано пак, било отрицателно и хоп на екскурзията. Никаква карантина, разчита се на някакъв тест, даже не знам за какъв става дума.
Не знам за какъв център на негодувание е станало това дете, защото аз съм от малкото, които са наясно, че е било с положителен тест за корона 3 дни преди това.
За мен е безотговорност спрямо останалите, можеше да го оставят за всеки случай вкъщи.

# 282
Бибит , ако е така и ако е било положително само преди 2 дена не е по правилата да го праща и не е като вашия случах, но ако и преди това е имало нещо и ако е стояло в карантина вече и пр. .. и накрая е стигнало до отрицателен то според правилата май може. Но както и да е аз не знам историята в детайли и т.н. само се опитах да си обясня.
А че в такъв случай като описания майката е на трейнинга с всички ... ами защото и е дадено право да бъде . Интересно е това правило. А и какво е правилото ако и е  ваксинирано детето или пребуледувало и това не знам.
Доколкото разбрах от 1 май ще има само 5 дена карантина. За утре се очаквали размирици. Покривайте колите ако живеете в голям град на централна улица .

# 283
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Какви размирици се очакват?
Каква е темата?

# 284
  • Germany
Малко като в готварска тема стана, но просто исках да кажа, че здравословен тиган ми звучи леко странно😉 Инче пека на фурна , даже съдове рядко ползвам, разни нещица върху хартия за печене или месо във фолио. В слоукукър също. Чили и къри в уок, но също радко го ползвам. А салатите си ги поръсвам със сурови ядки. Но аз съм израснала в семейство в което никога не се пържеше, защото брат ми имаше язва и явно съм свикнала така.
При нас от 1 май вече няма да има тестване в училище. Ковид-периода официално приключи.

Общи условия

Активация на акаунт