231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 357
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Някаква патка на работа ми написала мейл с обръщение Herr. Имената ми си звучат съвсем женски, не съм си махала а-то от фамилното име. Отговорих ѝ и аз с Herr, нищо че се казва Антония. Ама, ха!

# 256
Bleu,
Много хора a- то накрая на фамилното име не го разбират като женски род. Имам богат опит.

# 257
Имам чугунен за палачинки и не го мия след употреба, забърсвам с влажна кърпа, няма ръжда.
Чугуненият тиган го обгорих, както пишеше на инструкцията, мазах го с олио, не го мих и въпреки това ръждяса. Като се вземе предвид, че е и тежък, реших, че мога и без него като го видях ръждясал.
Та аз ще си остана при вредните.
И без това ядем храна от супермаркети и дискаунти, пием вода от чешмата, само тиганите да са проблемът.

# 258
Deni-meni, може чугунът да е бил кофти качество. Моят тиган е на Le Creuset и струваше майка си и баща си, но не е ръждясвал досега, даже съм го пускала в миялната, което не е препоръчително.
Имам една Auflaufform от чугун с капак, нашите ми я подариха за годишнина от сватбата - по-кофти е и затова ми ръждяса веднъж.
Та си зависи как е изработен чугунът, но си тежи.
Взех си и една тенджера пак на Le Creuset да си пека хляба в нея - става убиец на вкус там. Но тенджерата е с емайлирано покритие, докато тигана няма такова.

# 259
Два часа по-рано отидох на летището в Кьолн и на косъм да си изтърва полета. Всъщност за на се случи, прередих няколко стотина човека накрая. Правих се че не разбирам немски, английски и че съм глуха. На косъм минах, защото заради други такива като мен викнаха полиция. Такова чудо не бях виждала, абсолютно по вина на персонала на летището. Току що се качих в самолета, въздух не ми остана да бягам. Хубавата новина е, че и на летището, и в самолета не се носят маски.

# 260
Вечерница,
Най-вероятно това е причината. Но тук има няколко други фактора: 1. Тиганът го избирах по форма и големина с метални дръжки, за да влиза в печката като малка тава. Избрах го от промоциите в Penny, без да знам, че е чугунен (Eisernpfanne), дори се чудех защо тежи. Чак след 3 месеца ми потрябва и като прочетох инструкциите за употреба се хванах за главата. Докато го обгарях на чисто новата си печка с керамични котлони, толкова страх брах да не я надраскам или да направя пожар, че бях изгонила всички от кухнята.
Та втори няма да си купя.
Аз съм отгледана с обикновени тенджери  и тигани, които се мият и мисля да продължа традицията.

# 261
Deni-meni, щом е пишело Eisernpfanne значи не е бил читав чугунен тиган. Защото чугунените се водят Gußeisenpfanne.
Ако питаш мен тоз направо го пращай за скраб, събери пари и си купи читав. Но под 100 евро няма да намериш такъв, още повече искаш да е със сваляща се дръжка.
Искам да ти кажа да не се отказваш, де!

# 262
Благодаря.

# 263
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, този е кован.
Аз имам скъп и куче марка: еднакви са, не ръждясват, но са обгорени.
Изглеждат зле, но са unverwüstlich. В тях не правя нищо със сос.

Сега се сетих от локалната група за подаряване взех един мега скъп тиган, от някаква фирма, подобна на Цептер. АМС или нещо такова.
Уж със специална обработка, за да не залепва. Стоманен, няма покритие.
Незнам какво му се е случило, само вода не залепва 🤣
Обгорих го - нищо...

Софт, какво са сгафили на летището?
Аз не съм чувала/виждала да викат за пререждане полиция...

# 264
Ако Soft Click лети от Кьолн, аз 1 път летях оттам.  Втори няма да повторя. Бяхме купили пистолети на племенниците като подарък, сложени в чекирания багаж. Е, полицията ни извика  да отворим багажа да видят, дали не сме ги преработили да стрелят с истински куршуми, защото били метални. То от 300 метра се виждаше, че са играчки, малки и тип старинни пистолети, ама не. Не ме подразни привикнането толкова, колкото, че когато отидохме на мястото, където ни извикаха  нямаше никой, който да ни чака и обясни, защо ни викат. Трябваше са спрем случаен служител от летището, който беше така любезен да развърти 2-3 телефона, та да дойде някой да ни вземе. Ако не се беше мярнал покрай нас или нямаше да ти качат в самолета, или щяхме да летим без багаж

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 20:36 от Deni-meni

# 265
След всички рецепти за козунаци сега и толкова видове тигани Simple Smile А аз нямам и идея , толкова рядко позлвам и от всички които имам един WMF не знам какъв  , но не залепва. 
Днес обаче брах перуники. От люляка докопах само лилав, въпреки че бях на лов за бял и не намерих. Докато изведнъж хоп и перуники насреща ми Simple Smile

# 266
Бела, ела ми а гости. Имам бял на двора. Може и израстък да си вземеш.

# 267
  • Germany
Попрочетох ви и аз, и се позачудих за какво толкова ги ползвате тези скъпарски тигани. Аз имам един, даже не знам какъв е точно, от дъжд на вятър си правя омлет в него и два пъти годишно, бананови палачинки. Няма да ни отрови тигана, спокойна съм😉

# 268
Ами какво са сгафили германците. Много служители били болни от корона. Един служител ми каза, че опашката е дълга 2,5 км. Това е опашка за секюрити проверка за всички полети. Аз чаках един час на нея и до никъде не я докарах, затова се прередих най-отпред, викаха ми, възмущаваха се, аз уж нищо не чувах, но за изненада, оттам нататък почваше друга опашка тип змиорка и още един час чаках. Караници, скандали на всякакви езици, а един служител извика полицаи, защото една жена направо каза, че влиза. Последно повикване за полета й до Дъблин имаше. Тя и на полицаите се разкрещя, но не я пуснаха. Тези на проверката работят като мравки, закачат се и се смеят помежду си, все едно нищо необичайно не се случва. След проверката следва паспортна проверка за нас и после спринт още към два километра до гейта, който е и на друг етаж на всичкото отгоре. Отивам на гейта, то само няколко човека чакат, а часът на полета ни вече минава. Тези които бяхме там ни пуснаха да отиваме към самолета, излизаме ние навън, тръгваме в посока към самолета и стигаме до една заключена желязна врата и никой не я отключва. Аз вече седнах на чантата си и запалих една електронна цигара. Някакъв ми се развика, че тук не се пушело. Казах му, че има грешка и аз всъщност не пуша. Иначе на секюрити проверката нито лаптопа ми казаха да вадя, нито течностите. Но не можело да съм с троли и друга чанта, само с една трябвало. Викам, аз съм си платил приорити и имам платени троли и допълнителна чанта и показвам какво пише. Ама не можело. Почнах да се смея на глас вече и ме пуснаха, ама така, все едно от тях да мине. А те почти всички хора бяха и с троли, и с допълнителна чанта, защото са си платили на авиокомпанията. Голяма трагикомедия, такова нещо не съм виждала.
Сега съм в къщи и отварям бутилка мавруд.

# 269
Веч записвам си за издънката и за гостито. знам че расте отдолу и пълзи по цели поляни, но не знам дали е всеки люляк или определен вид люляк. Виждала съм пълзящи малки израстъци в един двор и стопанина искаше да полива с бензин и да го пали . Нямало иначе оттърване.
Аз имам лилав. Бял имах много стар на едно сухо стъбло с два дебели клона , но всяка година цъфтеше. После стана една буря и аз го намерих съборен, явно стъблото изгнило и само го взех и закопах наново. Сега цъфти , но много малко и едвам.
Бих си посяла нов Simple Smile
PeaPink и у нас се ползва тигана от децата за яйца на очи или бекон с бъркани яйца. Палачинки не правя, гофретите са ми по-лесни.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 23:40 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт