231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 281
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • в сърцето на един мъж...
по-скъпи сте от от Ямазакура уискито.

Заканила съм се да си взема един японски джин. Року или Етсу.

Року джина е супер добър, обаче е силничък. Откакто открихме един австрийски магазин с добри цени, редовно зареждаме алкохол от там Simple Smile

# 556
Папа, добре се завърнал! Де броди?

Не мога да издавам тази информация. Мерсаж, мерсаж.

Допел, да беше питал кака ни Т. Софт за малко да ми стане съседката отдолЕ, ама изтървахме момента. Тогава можеше през нея да ме търсиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ша пийми ли у обедната почивка искам да знам, че си мисля за един голям бейлис с много лед?

# 557
Чи колко му е да пием Simple Smile Особено бейлис с лед Simple Smile

# 558
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, оказа се, че точно при купените тестени е трудно да се установи от какво може да е проблема.
Може да е от добавките (ензими, подобрители, малцът за по-силен вкус), може да е Fodmap (тогава има проблем и с други храни).

Аз имах най-много проблеми с Roggenbrot - много ме болеше стомаха, от миризмата на печени филийки ми се повдигаше, а от бира събирах много вода...
Най-добре ми понасяше Wasa Knäckebrot, също и овесени ядки.

Трябва да наблюдаваш от какво ти става зле, най-добре с clean eating- така знаеш какво има вътре, защото не всички добавки подлежат на декларация. Лекарите нищо няма да намерят...

Аз съм на чай. Тази година ментата избуя.
За Мохито нямам кеф, чай ще е.

# 559
Много хора не понасят “модерно” приготвен хляб и тестени изделия. bella-ciao, пробвай качествени тестени (lange Teigführung, без излишни добавки), за да видиш дали глутенът е проблемът. В хубави пицарии би трябвало да правят тестото както италианците традиционно го правят.
Аз много отдавна правя всичко с квас и втасвам дълго. Изобщо гледам да се храним с храна по традиционни рецепти. Предците ни са били доста по-умни и са знаели кое как се приготвя, за да е максимално усвоимо.

# 560
За непоносимост към глутен има тестове в аптеката, кръвен е теста, лесно се прави, не се изпраща в лаб, беше около 30 евро преди 2-3 години.

Как така ще пиете в обедната!? в офиса съм аз днес, искам, ама не мога Grinning
може да съкратя, че съм отвикнала от цял ден стоене тук.

# 561
Мерси и на двете. Пицарията беше добра, а и аз хапнах само малко от средата, съвсем тънко тесто и отгоре доматен сос, сардини, червен лук и суров базиликум и пак се получи ужас. Но взех и вино към пицата. Но хубаво вино. Не знам вече.
Днес нямам дори от препечени филийки. Друг път още след закуската. Според мен сте прави за съставките. GlowFlow ще го погледна този тест. Ама вече като чуя тест и ми става лошо Sad

# 562
Аз съм си хоум офис. Още го стискам и не го пускам. Иначе бърн аута болничен... аха-аха-аха.

Почнах да се жертвам 1-2 пъти седмично да ходя до офиса, за по няколко часа. Цял ден не мога да издържа сред прости германци, сори. Не и за тея пари. Да вдигнат с по 20 евро на час и отивам, тичам, даже билет от 9 евро ще си купя за метрото и времето, което иначе прекарвам в задръстване сутринта, ще им го подарявам като работно.

# 563
Аз съм в болнични до края на седмицата, та мога да запия от сутринта, дет се вика Simple Smile
Киселини могат да се получат и от виното - зависи с какво е стабилизирано. Не е задължително пицата да е виновна

# 564
  • Немция
За виното знам и аз, по-точно червеното вино може да дразни стомаха. За домашното не знам дали създава тези проблеми или само фабрично произведеното, не съм се задълбочавала по темата. Wink

# 565
И двете Simple Smile

# 566
От виното в къщи което сама си поръчвам и избирам не получавам. Това уж беше хубаво. На мен ми хареса виното. Сега какво имало вътре и т.н. Аз подозирам храната. И друг пър ми се е случвало от храна, но както казаха по-нагоре ще наблюдавам и ще отмятам.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 15:02 от bella-ciao

# 567
...
Допел, да беше питал кака ни Т. Софт за малко да ми стане съседката отдолЕ, ама изтървахме момента. Тогава можеше през нея да ме търсиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ша пийми ли у обедната почивка искам да знам, че си мисля за един голям бейлис с много лед?

Папи, амиго жарки, изпървом разбрах "да ѝ стане на съседката отдолЕ" и направих очи кат на Асен Василев с какви хора съм дружал, ма на второ четене схванах концепцията. Satisfied

Ама как ще пия през работно време? Аз съм съвсем друг човек! Smile Още повече обикаля тук един и твърди, че съм на работа. Викам "Абе прави се, че ме няма, се пак съм трудоустроен. Отмини, моля, с разбиране."

Инак едно кенче хладилно изстуден елексир би бил добре дошел ...

# 568
Малко или много Magensäure е обикновено проблема, но може и непоносимост да е, хиснамини..абе много причини може да има. Аз също реагирам на тестени с мая, но не винаги. Гледам да ям Sauerteigbrot.

# 569
А, каква хубава тема сте захванали. Веднага давам рецепта за коктейл с джин: 100 мл джин,100мл сладък вермут, 75 мл Кампари и 150 мл сок от грейпфрут, всичко се смесва в шейкър, добавя се лимонада и става страхотен летен коктейл.

Дадох си Hitzefrei, не ми върви работата при такова време.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт