Невъзможните връзки и последиците от тях

• 18 107
  • 352
  •   1
Отговори
# 90
Ще трябва и емоционално да се отдръпнеш в някакъв момент, ако искаш да се запазиш.
Идеята нали е да срещнеш човека за теб? Ако ще изкарваш месеци и години в емоционално възстановяване след поредният поход за спечелване на нечие внимание и любов, къде ще му излезе края?

# 91
Обикновено има причина за тва отдръпване, в някой случай е нещо моментно, някво временно колебание, или дори нямащо общо с жената- примерно неприятности в работата, проблеми с роднини или нещо друго. От действията и на двамата зависи дали ще продължи връзката. В такъв момент трябва временно отдръпване, без драми, сълзи и сополи, но и без генерални решения за прекратяване на отношения. Вече кво ще стане, в живота няма универсални и винаги работещи рецепти

# 92
Майка ми казваше преди, че най-сигурният начин да разбереш нечие странно и необяснимо поведение е.... като не правиш нищо и просто наблюдаваш какво ще последва. Мисля, че е много права.

Не съм привърженик на безучастното висене в пространството, вместо да отидеш като човек и да изясниш въпроса. Но, ако след най-много 2 опита, не получиш адекватен отговор, трябва да се съхраниш, като се отдръпнеш. В противен случай, или ще оплескаш нещата съвсем, или ще стигнеш до истината (която не е за казване) и ще ти е още по-неприятно, заради усилията, които си хвърлил на вятъра.

Същото мисля и за вторите шансове. Дай го веднъж. Ако няма промяна - обирай си крушите. Пак ще се стигне до момента с хвърлените усилия на вятъра.

# 93
Скрит текст:
Скрит текст:
Авторке, нормално е като се дърпаш да те гонят. Но често гонят тези, които имат конкретна цел (не рядко, това е просто секс), и не рядко гоненето спира веднага, щом я постигнат. Аз примерно не бих гонила някого, който ми се дърпа. Не бих се бутала там, където не съм желана. При хората, които го правят, е често въпрос на его. А егото здрава връзка не крепи. Затова бих си имала няколко наум за хора, които ме гонят, само когато съм им недостъпна. Точно, когато станеш достъпна, се разбират истинските намерения.

Ама ти си жена, а не мъж.
А мъжете точно като им се дърпа някоя им е по-интересно да гонят. Нали уж са ловци.

Ти сама го каза. Интересно им е. И като те "уловят", интересът рязко изчезва. Една жена трябва да търси мъж, който я вижда като нещо повече от интересна плячка, защото тя няма как завинаги да запази статуса си на такава. А всяка жена, която държи на себе си и не стои във връзка, в която отношението към нея е под желаното ниво, лесно отбира плявата. И това става не чрез постоянно гонене и бягане, а чрез държане на ниво, което трябва винаги да е със статут "постигнато".

А иначе на много мъже изобщо не им е приятно все те да трябва да гонят. Тези, за които е приятна игра, обикновено са точно това, играчи. За другите си е сериозна отговорност и сериозно напрежение все те да са на топа. А има и доста жени, които обожават те да са активните и те да съблазняват. Та тези изкуствено наложени роли изобщо не пасват на всички.

Мъжете с достойнство и сериозни намерения рядко се бутат там, където видно не са желани. Обикновено го правят или играчи, на които не им пука, или влюбени-загубени, които за зачекнали себе си в опит да спечелят жена, която ги няма за нищо. Или откачени преследвачи. Първите изфирясват бързо, вторите са склонни да се вкарват в едностранни отношения, третите на никого не пожелавам да се случват. Ако човекът срещу себе си няма уважение към себе си, към мен, или към границите ми, тогава нищо добро не ми вещае.

То и не е много ясно един мъж дали наистина е влюбен или просто жената за него е плячка.
Риск печели - риск губи.

# 94
 То и не е много ясно един мъж дали наистина е влюбен или просто жената за него е плячка.
Риск печели - риск губи.
[/quote]

Защо ми се струва, че мъжът е напълно възможно да се влюби, когато с поредица от усилия, спечели въпросната плячка. Както пише в женските списания, посветили статии на лъвове и антилопи в човешкия свят, мъжът цени жената заради усилията, които е вложил, за да я спечели Thinking

# 95
А мъжете точно като им се дърпа някоя им е по-интересно да гонят. Нали уж са ловци
Нямам точно такива наблюдения.
Това за ловците не е вярно. Жените се успокояват с тази мисъл, един вид аз съм добро момиче, пък той си пада по гаднярки. А мъжете с това оправдават бройкането си - аз съм ловец, не мога да съм с една жена, пък била най-прекрасната.

# 96
Не е така, моята положи усилия да ме спечели, пък аз се влюбих в нея много сериозно. Как става тва тогава?

# 97
  • София
Ти не си точно критерий, нищо лично.

Авторке, добри съвети са ти дали. Според мен е ясно дали човекът е искрен. При отдръпване- гонене, при доближаване- той се дърпа. Един- два пъти, окей, но ако е рекурентен сценарий, си е баш играч и не те бръсне за слива. Това с ловния инстинкт се екстраполира в човешките отношения грешно според мен. В природата ловът има крайна цел- да стигнеш животното, да го изядеш или да го заплодиш. Мъже, които ту се дърпат, ту те гонят, изглежда, че нямат крайна цел. Нормалните хора по принцип искат нещо от теб- пари, секс, любов. А такава игра каква крайна цел има... никаква. Значи човекът не е ок.

Преди бях прочела нещо много умно относно границите- не е важно да ги имаш, а да доведеш до последствия нарушаването им. Т.е. в твоя случай ти си знаела, че някои от нещата не са напълно окей, но си продължила. Там е разковничето. Бабри добре е описала всъщност какво е прилагане на границите. След като не е ок- чао. Защото иначе се случва това, за което става дума в темата- амортизираш се емоционално и се изморяваш, не ти се гледат мъже. Чувстваш се прецакан. Важи не само за любовни връзки.

# 98
Не е така, моята положи усилия да ме спечели, пък аз се влюбих в нея много сериозно. Как става тва тогава?

Какво значение има при теб как е станало?
Нали уж мъжете не били еднакви Mr. Green

Защо ми се струва, че мъжът е напълно възможно да се влюби, когато с поредица от усилия, спечели въпросната плячка. Както пише в женските списания, посветили статии на лъвове и антилопи в човешкия свят, мъжът цени жената заради усилията, които е вложил, за да я спечели Thinking
Мислех, че обичаш някого заради самия човек, а не заради някакви усилия.
Глупостите в женските списания много не им обръщам внимание.

# 99
Абе не че нещо, ама ако ти си ловецът, как така плячката ти полага усилия да те спечели? Не ти ли се вижда леко странно?
Плюс това, като те чета, при теб не са били крачки назад, а незрял характер. Двете са много различни.

# 100
Ми не, не е тук лов и плячка. Грешни са ви разбиранията, за тва не ви се получават работите.
Така да ви го кажа максимално ясно. Никой мъж, който е атрактивен, с достатъчно кандидатки или да го кажем възможности, няма да тръгне да си губи времето да тича подир някоя неопределено време, да се доказва непрекъснато и тва с неясен краен резултат. Освен ако не става въпрос за някоя неземно красива принцеса, ама такива знаем има само в приказките. Като усети нещо такова, не си губи времето, ами отива при следващата.
Познавах няколко момичета, които мислиха по този начин, че мъжът трябва да тича подир тях с месеци, да се доказва непрекъснато и нам си още кви изисквания. Никоя не прокопса с мъжете, а едната като си спомня с къв боклук го направи за сефте, на 20+ години беше, чак мен яд ме хваща. Та такива работи, както искате го мислете.

# 101
  • Бургас
Изчетох те с интерес. Сетих се за книгата "Правилата", с чиято помощ преди мнооого години излязох от подобен застой. Правилата са приятни за четене и са сякаш малко старовремски, но наистина работят! Толкова се бях уморила от тишината в живота ми, че реших да ги следвам, "пък да видим какво ще стане" - така си мислех. Не просто ми помогнаха да започна и задържа връзка, а ме промениха трайно. Има и "Правилата 2", но там блудкаво и повтарящо се става според мен.

# 102
  • София
за тва не ви се получават работите.
Никой мъж, който е атрактивен, с достатъчно кандидатки или да го кажем възможности, няма да тръгне да си губи времето да тича подир някоя
Никоя не прокопса с мъжете, а едната като си спомня с къв боклук го направи за сефте

Ето затова не си критерий, миришеш на тази порода мъже, за които си говорим тук, от 2 км.

Аналогично, никоя жена със самочувствие и кандидати няма да се доказва и да печели нарцистично момченце.

# 103
Ми не, не е тук лов и плячка. Грешни са ви разбиранията, за тва не ви се получават работите.
Така да ви го кажа максимално ясно. Никой мъж, който е атрактивен, с достатъчно кандидатки или да го кажем възможности, няма да тръгне да си губи времето да тича подир някоя неопределено време, да се доказва непрекъснато и тва с неясен краен резултат. Освен ако не става въпрос за някоя неземно красива принцеса, ама такива знаем има само в приказките. Като усети нещо такова, не си губи времето, ами отива при следващата.
Познавах няколко момичета, които мислиха по този начин, че мъжът трябва да тича подир тях с месеци, да се доказва непрекъснато и нам си още кви изисквания. Никоя не прокопса с мъжете, а едната като си спомня с къв боклук го направи за сефте, на 20+ години беше, чак мен яд ме хваща. Та такива работи, както искате го мислете.
Това на мен лично ми е кристално ясно, а и на други жени, пишещи в темата.
Конкретно ти одеве съвсем друго пишеше, че и няколко пъти го написа как сте си правели фасони с жената.

# 104
А поне прочете ли до края, че заради тва щяхме да си провалим връзката?
И нещо друго, не нарцистичните момченце се оплаквам, че не му се получават работите, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт