Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

I-Size столчета за кола от Kikkaboo – всичко, което трябва да знаете

 • 3 968
 • 128
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Най-важното нещо за едно дете е безопасността. Ето защо непрекъснато се разработват нови технологии и стандарти, свързани със защитата при детските продукти. Със сигурност все по-често чувате за i-SIZE столчета за кола. Това е европейска наредба за безопасност – ECE R129. Тя се базира върху височината на децата, вместо върху теглото.

Всички i-SIZE столчета за кола имат ISOFIX система, като по този начин се намалява рискът от неправилно инсталиране. Друго предимство е, че този стандарт обръща специално внимание на тестовете за страничен удар и осигурява по-добра защита.

Моделите i-SIZE позволяват на децата да се возят по посока, обратна на движението, до 15 месеца. Експертите доказват, че точно при тази позиция на столчетата децата са най-защитени.

i-SAFE е всичко, което едно столче за кола трябва да бъде! За да сте спокойни по време на път, столчето притежава най-важните системи за безопасност, като гарантира защитено возене.Безопасността е топ приоритет за нас oт Kikkaboo, затова създадохме столче за кола i-SAFE, което изцяло отговаря на регулацията i-SIZE. В него децата могат да се возят по посока, обратна на движението, от 40 см до 105 см височина. Дизайнът на i-SAFE осигурява максимален комфорт по време на път, независимо от позицията на возене.

⚪ Подходящо за използване в посока обратна на движението
⚪ 360 градуса въртене на седалката
⚪ Регулируеми нива на гръбчетo в 4 позиции
⚪ Меки тъкани, които допринасят за по-голям комфорт на вашето дете
⚪ Top tether (горна лента) за допълнителна сигурност
⚪ Мека и удобна възглавничка за по-голям комфорт
Столчето е изключително функционално благодарение на 360 градуса завъртане на седалката, регулируемата облегалка за глава в 13 позиции и опцията за возене по посока на движението от 75 см до 150 см височина. Разполага с ISOFIX система и Top tether за допълнителна защита. Адаптирайки се към растежа на Вашето дете, i-SAFE i-SIZE гарантира максимална безопасност и удобство.

Включете се в играта и спечелете!

Кажете ни по какви критерии избирате столчето за кола за своето дете? Знаете ли е какви са основните съвети за безопасност в колата, когато возите новородено или дете?

На 3 май ще изтеглим един победител, който ще спечели I-SAFE I-SIZE (40-150 СМ).

Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 11:07 от Редактор**

# 1
 • Мнения: 535
В очакване на първата си рожба сме! И най-интересното е, че си купихме Kikkaboo количка 3в1! Удобна е,маневрена а цената е прекрасна!

Сега се оглеждам и за столче за кола,защото това е единственото,което ми липсва! Имат уникални дизайни,удобни са,цена-качество е на ниво! Бих избрала всичко,в което малкото ми чудо да се чувства удобно! И за мен много важен е цвета - да не е бяло, за да не се налага да го почиствам основно след всяко пътуване! Много се надявам да запълня до край комплекта си от Kikkaboo! 💙🤰

# 2
 • София
 • Мнения: 1 986
Здравейте! Честно казано се доверявам на позната марка и на съвет от близка, която вече има опит с определен модел. След това избирам по външен вид, разбира се най-важно е детето да е на удобно и безопасно място, да се вози по посока, обратна на движението. Според височината му, а не килограмите.

# 3
 • Мнения: 1 118
Да бъде сигурно, здрави колани и закопчалки, ергономично и изработено от меки текстилни материали.

# 4
 • Мнения: 284
При избора на столче държа на няколко неща- първо, да е удобно за малката. Важно е да има няколко положения на седалката. Второ- да е максимално подсигурено с удобни колани, но и да осигурява добра защита при евентуален страничен удар. Трето- покритието да е от висококачествена материя, за да не запарява през летните месеци. С първото ни столче ударихме на камък и малката получи обрив от коланчето, което минава между крачетата. И накрая- да се откопчава и регулира с едно движение. Важно ми е, когато аз шофирам и съм отпред,за  да мога бързо да реагирам от предната седалка.

# 5
 • Мнения: 687
Първо съобразявяайки се със закона за движение по пътищата за България, избирам от коя група да е столчето. После проверявам и дали е минало тестовете за безопасност.
Монтирам го, много внимателно и според инструкциите!
Старая се да спазвам и безопастно возене в колата:
- добре и правилно сложени колани;
- проверявам и дали главата на дъщеря ми, не стърчи над облегалката;
- доакто беше новородено и се возеше обратно на движението, (което продължи до към 10-тия и месец) ползвах и допълнително огледало за задно виждане.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 517
Водещо при мен за избирането на столче за кола за моите деца е сигурноста, резултати от краш тестове, сигурно закопчаване на коланите, на второ масто е удобството за детето. Запозната съм с основните съвети за безопасност в колата, когато возя децата и се старая да ги спазвам.

# 7
 • Мнения: 76
Чакаме нашата първа рожбичка, търсим столче което да бъде сигурно,безопасно,ергономично и задължително да е в посока обратно на движението.

# 8
 • Мнения: 401
Да бъде сигурно, здрави колани и закопчалки, ергономично и изработено от меки текстилни материали.

# 9
 • Мнения: 16
Избирам мека тапицерия, безопасностни колани и удобство на детето, също подходящо за възрастта на детето.

# 10
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 061
Да изглежда видимо удобно, да може да се използва по-дълъг период от време, като се променят позициите на самото столче.
Основните съвети които зная са, че когато детето е твърде малко и пътува в кошница, то детето трябва да е в посока, обратна на движението на колата. Когато е в столче коланите трябва да бъдат добре прилепнали по тялото, но и не толкова, че да го стяга. Също така, когато е в столче, детето не трябва да бъде с връхна дреха като яке, защото коланите се изхлузват и не могат да предпазят детето при инцидент.

# 11
 • Мнения: 5 211
Когато избирам столче за автомобил, се съобразявам с разпоредбите и изискванията в Закона. След това търся отзиви за даден избран продукт, чета характеристиките, зададени от производителя. Удобството за детето, качеството, ергономичността, лекотата при ползване, лесното почистване също да важни. Закрепващите колани и материите трябва да са здрави.

# 12
 • София
 • Мнения: 8 525
Столчето трябва да е безопасно, да отговаря на законовите рамки, да е стабилно, издръжливо и да става за няколко възрасти.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 386
Изискванията са ми следните:
1.Да е с isоFix система,
2. Да е с пет точков колан,
3. Странична защита,
4. Регулиране на позицията за сън,
5. Обхваща по-голяма възрастова група,
6. Добър текстил.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 12 311
Кажете ни по какви критерии избирате столчето за кола за своето дете? Знаете ли е какви са основните съвети за безопасност в колата, когато возите новородено или дете?
Да има изофикс, да покрива по-голяма възрастова група, да е сравнително бюджетно, да е удобно на детето. Запозната съм за изискванията за безопосност при возене на дете в МПС.

Общи условия

Активация на акаунт