Система за пречистване на вода

• 15 778
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
А защо трябва да се отделя варовика от водата за миене на чинии, за къпане, за тоалета или за поливане? В пералнята при всяко пране слагам заедно с праха по 80-100 гр. калгон. За над 20 години употреба, с вода с минерализация около 200 мг/л, не се е наложил нито един ремонт.
Защото има огромно значение, когато се миеш/къпеш с омекотена и пречистена вода — кожата на скалпа и тялото не те сърби/опъва/побелява/дразни.
Защото пералня/бойлер/съдомиялна/кафе машина са все уреди с нагреватели, по които се натрупва варовик, ефективността им намалява, изгарят.
Когато се пере с омекотена вода, то се пере и със значително по-малко количество перилен препарат. Няма и смисъл да се добавя Калгон (и то само в пералнята, а останалите уреди?), а Калгонът в случая ще се яви като един допълнителен постоянен консуматив, което допълнително ще натовари бюджета, а поддръжката на пречистваща и омекотяваща система за цялото домакинство въобще не е скъпа.

Не виждам никакъв смисъл от инвестиция само за една чешма, която е равна на сумата на система за цялото домакинство.

# 46
Много са ви чувствителни кожите Joy Моята не ме сърби и не се опъва, дори когато се върна от плажа и не си взема душ със сладка вода.

Съдомиялна не ползвам. Имам си две ръчички, които не ми растат от д-то и с които мога да измия съдовете значително по-бързо и по-добре от всяка съдомиялна. Машината за пречистване с обратна осмоза + канген си има режим за топла вода, при това с три различни температури - за чай, за кафе и гореща, затова не ми се налага да ползвам кафеварка.

А ти си купи един TDS-метър, в Али-то са по 10-15 лева, и пробвай да тестваш пречистена и омекотена само с йонообменни смоли вода. Ако при входяща минерализация над 200 мг/л получиш изходяща под 70 мг/л, ела ми се обади. Докато след обратна осмоза минерализацията на същата тази вода е между 4 и 7 мг/л.

# 47
atravel, публикациите ви са с привкус на агресивно-(не)убедителни. Търговец ли сте предлаганата глупост?

Каквото съм искала — купила съм си. Нито ще си купя (още по-малко от Али), нито ще Ти се обадя.

Опитвате се на елементарно ниво да убедите и излъжете хората.
Хайде, със здраве…

# 48
Очевидно не съм търговец, след като разглеждам недостатъците на един уред и обяснявам как те могат да бъдат компенсирани с продукти, произведени от други фирми. Отне ми доста четене, докато намеря оптималното (според мен) решение, затова го споделям и защитавам. И категорично за нищо не съм излъгал, да си имаме уважението.

# 49
  • София
atravel, аз лично съвсем културно ви благодарих за поста и обширното инфо.
Но тонът ви е абсолютно недопустим! И не ви е работа да се грижите къде са ми ръцете, дали в дъ-то или на нивата!
Осен за изброените по-горе уреди, варовитата вода е много проблемна за неевтините бойлери с две или три серпентини, вързани към термопомпата и слънчевите панели
 Сега очаквам да ме посъветвате да си сложа във всяка стая по едно кюмбе, за да избегна проблема?!?
Силно варовитата вода прави наслагване по санитария, плочки, смесители, преградни стъкла в баните и то само за ден. И след това иска яко търкане. Ако на вас не ви пречи, е друг въпрос. Нямам време и възможност да правя основно чистене през ден, а не е и нужно, нямам и финанси за домашна помощница. Както казах, имам повече работа на нивата.

# 50
Здравейте , влизам с питане

Това предполагам я система за омекотяване на водата ,откъде мога да купя филтър за нея и как мога да разбера дали е и за двата водомера ?

# 51
Вижте каква марка/модел е вашата система и намерете в интернет откъде да купите филтър.

Това изглежда да е на един водомер.

# 52
Здравейте! Дали някой има системата за пречистване на вода на Jimmy модел R9? Наскоро се преместихме в къща като имаме сонда и водопровод на разположение, но и двете са под въпрос относно качеството на водата. Постоянно мъкнем едни туби с вода, които вече са и двойно по-скъпи, освен всичко останало.

# 53
  • по морето
Здравейте , влизам с питане

Това предполагам я система за омекотяване на водата ,откъде мога да купя филтър за нея и как мога да разбера дали е и за двата водомера ?
Това не е омекотител за вода.

# 54
А някаква идея какво е ?

# 55
  • по морето
В системата за омекотяване имате програматор, имате соли, имате смола, има резервоар за вода, обемиста е като уред.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 09:45 от J.Smith

# 56
  • София
А някаква идея какво е ?
Това е колекторна група, вероятно свързана с отоплението. Има ли някаква камина с водна риза? Или някой да е изградил подово отопление?
Направено е много нескопосано и от тази снимка не може да се каже много.

# 57
А някаква идея какво е ?
Това е колекторна група, вероятно свързана с отоплението. Има ли някаква камина с водна риза? Или някой да е изградил подово отопление?
Направено е много нескопосано и от тази снимка не може да се каже много.
Не, не е свързано с отопление , на газ сме , за водата е /отпреди 20-на години е /
Скрит текст:
Съпруга ми почина преди 4 години , и затова не съм наясно и няма кого да попитам 
Ще видя някоя фирма , да погледне , защото банята супер много побелява ,откакто ми свършиха тези като филтри дето се слагаха.
Взех си новата кана J. SHMIDT 500 на Аквафор , на първо пиене ,водата има леко горчив вкус .

# 58
  • София
Този филтър може да е само на водопровода, а друрите тръби (колекторната група) да не работи. Не може да се прецени повече от снимката.
Но тези тръби са свързани с нещо, правено по отоплението. Щом сте на газ, т.е газов котел, това е пак отоплителна система. Загрява се вода, отива към радиаторите, после се връща с по-ниска температура.
Ето това имате:

# 59
https://thermodesigntotal.com/produkt/dosaphos-plant-dozirastho-ustrojstvo/
По снимката намерих тази информация.
и тази - https://bazar.bg/obiava-45133498/ured-za-premahvane-na-varovik-o … data-dosaphos-250

Омекотител за вода е, като че ли. Може би стар модел.

Общи условия

Активация на акаунт