ГРАДИНАРСТВО-моето хоби!

• 70 351
  • 384
  •   1
Отговори
# 75
Здравей Honey13,
Боровинките, попринцип, както са ти казали обичат леко кисела почва и полусянка. Ако ги посадиш около бора , ще им е добре, защото игличките ще вкисляват почвата и ще прави сянка (се пак не я засаждай съвсем под бора).
Успех  bouquet

# 76
Здравей, tina:0)!
Да, няма да ги засаждам съвсем под бора, тъй като той е в мястото на съседката, но клоните му стигат и при нас. Надявам се, че ще им е добре.
А как стои въпросът с поливането - имат ли нужда от много вода?
И още един въпрос - трябва ли като ги садя да поорежа клоните или корените?

# 77
оппа и къде съм я изтървала тая тема,записвам се и аз ,градинарството живо ме интересува,имаме овошки,няколко реда лозе,касис,зеленчуци и мноооого цветя,ще се включа активно при пръв удобен случай Hug

# 78
Привет,градинарки!Включвам се и аз с един въпрос.Разполагам с дворче о/о 20 кв.и започвам с опити за отглеждане на райграс.Моля Ви,обяснете кога е моментът за засяването му?Днес си купих -райграс Белида,но не съм наясно трябва ли да го меша с пръст,или това зависи от вида на райграса?А относно мравките- обясниха ми,че те ще се появят до седмица-две,затова най-подходящият момент за засяване е сега,но как,като и сняг може да завали...Ще съм благодарна за съветите!

# 79
bimba, нали имаше Магнолия (ей полудях с тия магнолии) да я снимаш като цъфне за да и се порадваме  bouquet

# 80
bimba, нали имаше Магнолия (ей полудях с тия магнолии) да я снимаш като цъфне за да и се порадваме  bouquet
Heart Eyesнепременно Hugтози цвят е от миналата година,сега обаче е порастнала доста и ще я снимам цялата

Ти имаш ли някакви проучвания на пазара съотношение размер-цени.Оказа се,че точно този вид се гледа доста безпроблемно та съм навита да пробвам и другите Hug

# 81
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ау, колко ер красива.... искам и аз .... от къде ги купувате тези магнолии ?

# 82
Здравей Honey13,
Ти Боровинките, няма ли да ги купуваш в контейнер? Ако са в пръс, няма нужда да подрязваш корените, колонките според мен също не се подрязват, освен ако не са много безформени.
Относно поливането- умерено.
Успех Laughing

# 83
Страхотна е магнолията!!!

# 84
tina:0) , благодаря ти, ще пиша нататък как се справят боровинките  bouquet

bimba, завиждам ти благородно, че имаш такава красота - това е любимото ми дърво!

# 85
Привет,градинарки!Включвам се и аз с един въпрос.Разполагам с дворче о/о 20 кв.и започвам с опити за отглеждане на райграс.Моля Ви,обяснете кога е моментът за засяването му?Днес си купих -райграс Белида,но не съм наясно трябва ли да го меша с пръст,или това зависи от вида на райграса?А относно мравките- обясниха ми,че те ще се появят до седмица-две,затова най-подходящият момент за засяване е сега,но как,като и сняг може да завали...Ще съм благодарна за съветите!
Здравейте Laughing
Тук http://www.totex.net/bg/advices_1.php най-подробно е разяснено , как да поддържате и изградите тревен чим .

Това, което Тина е дала като линк е много добре обяснено.    Препарата за мравки не е скъп и е по- добре да пръснете малко от колкото да изнесат семената на тревата.
 Семената се смесват с пясък, а не с пръст. Това се прави., за да се засее по- равномерно. Моята трева беше универсална, но не си спомням фирмата.
 Успех с тревичката!
P.S. Искам и аз такава магнолия!

# 86
  • София /Абсурдистан
Я да се запиша и аз да следя темата. Превърнах жилището си в малко джунгла и пак навсякъде посаждам ли посаждам ...

# 87
Да се похваля и с моята магнолия:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2418583
и пак
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2418587
и пак
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2418591
 Hug

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 18:18 от annivo

# 88
 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501
Направо ми взе акъла!
А мъжът ми е абсолютен фен на едроцветната магнолия, но като видя тази и остана възхитен.

# 89
Лелеее, страшна темичка!!! Аз съм съвсем, ама съвсем начинаеща градинарка  Embarassed Преди няколко месеца се преместихме в къща с около 30 кв.м. преден двор и малко повече заден. Дайде идеи какви цветя да насадя?! Даже след малко отиваме до Плв и ще търся семена. Не ми се ще само райграс да го правя, въпреки че малкия ще е най-доволен да щъка по тревата  Mr. Green В момента има няколко Юки, другото е трева. Къщата е на главен път, предната ограда е много красива- от речни камъни   bouquet Благодаря предварително за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт