НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 736
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Честито бебче на мама Вени!!! Много да слушка, папка и спинка, за да порасте голямо!!! smile3525 smile3525 smile3525

Гери, май ти ще си следващата Peace Стискам палци!!!

# 106
Здравейте отново!
Днес Теа за цял ден е спала само 3 часа  #Crazy Накрая беше толкова нервна и изтощена, че моментално след къпането заспа на цицата и почти не яде.На вас случвало ли ви се е такова нещо, цял ден да се кокорят бебоците ви?  newsm78
Дано поне сега да спи през нощта  Praynig
Аз имам много злочест опит със силиконовите зърна на Авент.В началото ги пробвах като ми бяха разранени зърната, но явно направи не добър вакуум или не знам какво, но зверски ме заболя и като дръпнах накрайника беше пълен с кръв.От тогава не смея да ги пробвам, въпреки че много ме болят отново зърната.
Аз вече не се цедя, но и бебка добре ме изсмуква и гърдите ми омекват.Но първите 2-3 седмици се цедях след всяко кърмене, защото гърдите ми бяха започнали да стават на буци поради многото кърма, която Теа не успяваше да изконсумира.Тогава след като беше яла изцеждах по още 60 мл.Иначе и сега ми потичат гърдите като стане време за кърмене.Нощниците ми са все мокри отпред.

Софи, Мони, Григ...хайде бе мацки...чакаме с нетърпение вече и вашите щъркелчета  Peace
Гери...стискам палци, така като гледам май е твой ред!

Желая на всички мами и бебчовци лека и безаварийна нощ, без колики и с мноооого сън!  Simple Smile

# 107
Здравейте и от мен!
Първо честито на всички нови мами!Да са им живи и здрави бебчетата!На мамите 2в1,да не се притесняват,вече му се вижда краят на бременеенето.
Ние така сме се успали,че още не сме къпани.А какво ще правим през нощата,сигурно ще се гушкаме.
Май се пробудихме......

# 108
  • The wild, wild west
Да се отчета и аз - все още 2 в 1 Laughing. Миналия четвъртък бях с 2 см разкритие, утре съм пак на преглед и да видим какво ще кажат. Имам подобни на менструлни болки от 2-3 седмици, но нали все още си ходя на работа, не ми остава време да им обръщам много внимание.  Mr. Green
И утре съм на работа, после в четвъртък е Денят на Благодарността и не се работи, в петък ще се мерна за малко и вече и аз спирам  Crossing Arms
Иронията е, че току що си наех още едно момиче за моя екип и то започва в понеделник. Май ще се наложи поне по телефона да се обадя (ако не съм родила до тогава) и да и обясня някой неща... ooooh!

Честито на всички майчета!!! Да знаете, че макар и да не пиша често Ви чета редовно и много се радвам за Вас!!!    bouquet  bouquet  bouquet

# 109
Мерелин, Честит рожден ден и от мен на патерица   bouquet

И последната Варненска крепост падна (както каза мъжът ми след като Вени роди) и сега Варненският отбор е 2:2. Много ми се иска да видя и Мина и Вени, но не съм сигурна как ще стане. Не съм излизала от петък навън. Можеби и затова сега, вече 2 ден ме мъчи адско главоболие. Не ме хваща грам сън от болка,а тъкмо бебока пропусна храненето в 3  Sad и исках да се възползвам от намалението. Май ме мъчи и нещо като безсъние..,Дали от преумора или от превъзбуда????

В петък ми махнаха конците и днес мога да кажа че вече нямам грам болка - продължавам с йодовите промивания де.  #Crazy
Някой беше питал за килограмите: От болницата излязох - 6 кг! Ама сигурно повече са били,сега имам килограми в гърдите  Joy

Момичета, да ви питам:

По колко време кърмите? Сменяте ли винаги гърдите?

Аз си мисля, че щом Лина е доволна, значи яде достатъчно. Обикновено не повече от 15 минути я храня. Имам много кърма и вече 2 ден се изцеждам, че иначе съм като фонтан и малката не и трябва да суче, ами само отваря уста  Sad

Едната ми гърда доста ме боли, мажа с Гармастан, но ако имате и други предложения, давайте! Иначе, като ме захапе детенцето, стискам зъби и след малко не усещам болката.

Ето най-после и малко снимки на Лина: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=134

# 110
Честито на Вени и Мина! Да са живи и здрави бебенцата! Бързо въстановяване на мамите! Честит рожден ден МЕРЕЛИН! Желая ти много слънце в живота и късмет!
Лайтблу,моя син също се кокори вчера цял ден. От 22 ч до 2-3 ч спи, след това  #Crazy #Crazy #Crazyотново - ела да видиш!!! Вчера бях сама вкъщи и беше кошмар, нито бях яла, нито пикала.. Mr. Green Пък по едно време - гледам - немам манджа за бебо, та избягах от него - да ям. Просто гърдите ми нямаха мляко #Crazy Уплаших се здраво..
Роня, Дани суче лакомо, понякога 10 мин, понякога 40 минути, ако се пъне от коликите се лигави по цял час с антракти! Направо ще се побъркам. Не се изцеждам, но току що го направих, за да видя по колко изсуква горе-долу на ядене. ТИ СИ права щом Лина е доволна- нахранена е! Не му мисли!
На всички разраждали се - леко раждане и късмет!
ПП за разранените зърна - в болницата ми бяха доста зле - мия ги само с вода, мажех с Гермастан \под силиконови АВЕНТ\ и с Лансинох! Оправиха ми се за 3-4 дни. Слагах бебето в правилна позиция и го прекъсвах, ако ми хапеше само зърното, а не ареолата.
Рени, абсолютно беше права - Инфакола съдържа Симетикон, така че ще внимавам как го комбинирам с Еспумизана Peace

# 111
Добро утро, мадамки!  bouquet

Ние от сутринта сме на ръце...много ни мъчат тези колики, особено след хранене...да не говоря и че по време на хранене са едни гърчове и писъци...направо сърцето ми къса...да минават по-бързо, че и аз плача с Теди...смятам да пробвам Бейби нос-а, да видим той какъв ефект ще има...

ronja, Теди обикновено суче около 20 минути...понякога по-малко, понякога повече...зависи колко бързо ще заспи...а като заспи му е много трудно събуждането...а гърдите ги редувам...че като забравя последно коя съм дала голямо мислене пада  newsm78

За килограмите - аз излязох от болницата -11кг. и оттогава не съм се теглила. Утре сутринта на гладно ще взема да се притегля...

Спокоен ден на всички мамчета и бебчовци, а на мадамките тръгнали да раждат - безпроблемно и леко раждане! Целувки! Heart Eyes

# 112
Добро утро девойки  Hug
Честито на новите щастливи мами   bouquet Пожелавам от сърце малките сладкиши да им донесът безумно много радост в живота
Първо една бърза фукня - Вики вече тежи 3350 кг. Последните две седмици е наддал много добре. Успокоих се - мислех че от мой инат детето гладува  Stop
Вики папка колкото си иска, вече изобщо не гледам часовника. Понякога папка 10 мин, ноооо... откарва и по час ако нещо не е на кеф. Мисля, че трябва да правим нещата така както усещаме ние, а не да се съобразяваме с чуждото мнение  Crossing Arms
Вчера вечерта идва една семейна позната /педиатър/ показа ми какво да правя на пишлето и как да му правя масажи на малкия мъж. Мами вземете си един сантиметър с който да мерите главичката на бебчо от време на време /ама само с един сантиметър/. Нормално било за месец да стане с 1,5 см по-голяма главичката. При нас задната фонтанела /не съм сигурна че го написах правилно  Embarassed / е затворена вече и ташачките ни били "слезли"  Party  То те ли се чакаха до 7 год и ако не слязат се прави нещо оперативно?  newsm78
Още нещо - като изстерясат малките от коликите може да капваме по 2-3 капки на биберона САБ или каквото ползваме.
Ние утре сме на църква с малкия - ще ни пее дядо поп защото ставаме на 40 дни  Grinning
А в неделя ще правим калабълъка у дома  Party
Айде стига толкова съм философствала  Whistling
На мамите 2 в 1 - бързо да се срещат с мъниците за да ни се мешате в разговорите за коликите, къпанията и памперсите  Joy
Другите, вие си знаете - безколиков  Hug

# 113
ТАЛИ, щом и двата тестиаса са слезли- т.е. педиатъра ги е напипал- спираш да мислиш за тях- всичко е ок- дори и да се скриват от време на време- значи са асансьорни, а не скрити- и това енормално- до 3 години ще се фиксират- на моя Ран левия му никога не е слизал в торбичката- и за това сега ще му правим операция следващата седмица- ще му го смъкват- едно време са чакали до 7 години, но се е разбрало, че операцията трябва да се направи до 2 години, защото иначе може да има последствия за тестиса. За пишката- не знам какво ти е казала твоята позната- но не насилвай нещата- още е малък мишока- дърпай му я колкото може без натиск- на Ран му се обели към 6-ия месец или 7-ия да беше.. не помня- но като съмч го водила в Пирогов на прегледи за тестисите са ме хвалели за пишката много

Горис, София, Бубалина- чакаме вашите щъркелчета с нетърпение Simple Smile

# 114
Здравейте сладурани!

В БГ има ли сняг? Тук времето е дъждовно, но днес обещава малко слънчице следобед и смятам да направим първата разходка на малкия. Бобо го извадих още на 4 ден, но беше лято все пак...
Ние сме добре, кърмим се нон-стоп, през останалото време гледам да наваксавам със съня. Добре че мама е тук, но като си тръгне не знам как ще се справям с двамата сама.
Още не съм наваксала с четенето на последните темички, но и това ще стане. Надявам се днес...
Да коментирам за тестисите и пишката - абсолютно се подписвам под думите на Цветина. Тук дори посчти не практикуват забелване на пишлетата, но аз започнах лекичко на всяка баня след 1-2 месец на Бобо, и към 8-9 мисля че вече беше забелена напълно. Нищо насилствено, това е важно!

Имам малко въпросчета, и ме извинете ако са обсъждани преди...
- Кога започнаха коликите при вас?
- Този Инфакол някой може ли да ми го снима (опаковката) и да ми го прати на снимка? И как се взима според инструкциите?
- Когато кърмите имате ли болки и какви? Аз имам силни пронизващи болки първите няколко секунди след като бебето засуче, ама много силни. Не си спомням такова нещо с Бобо, ама те тия работи лесно се забравят. Може би каналите ми още не са отпушени добре, не знам.

Иначе аз кърмя без режим, по много и постоянно. Малкия е много лаком. Засега като че ли нямам нужда от цедене, ама...да видим де.

Целувки на всички нвообебили се мами. И чакаме следващите новини.

# 115
  • София
Ей ме на пак съм тук Mr. Green Моят синковец упорито отказва да излиза и това си е Laughing 

Влизам набързо да проверя на линия ли са Софи, София, Григ, Бубалинка, Пам (Джейн и Шоколадкина са писали).

Чудя се какво става с Гери newsm78. Видях, че е онлайн, но пък това може да е мъжът й ThinkingГери ако си още в отбора 2 в 1 драсни един ред, за да се успокоиме.

Сега отивам да хапна нещо, а после пак ще пиша, че то друго няма какво да правя вече. Седя, мътя и проверявам кой е родил Joy Joy Joy

# 116
Здравейте на всички!
Благодаря за поздравите и пожеланията! HugМного сте мили!
 Ние вече трети ден сме у дома, но аз не мога още да седя добре(имам си 3 шевчета).За това исках само да ви поздравя! smile3525 Желая на всички мами спокоен и усмихнат ден!
 А на необебилите се - кураж!Всичко се забравя, щом чуете изплакването на бебчето!Много целувки! lovekiss
За сега:чао от мен! Simple Smile

# 117
Ей ме на пак съм тук Mr. Green Моят синковец упорито отказва да излиза и това си е Laughing 

Влизам набързо да проверя на линия ли са Софи, София, Григ, Бубалинка, Пам (Джейн и Шоколадкина са писали).

Чудя се какво става с Гери newsm78. Видях, че е онлайн, но пък това може да е мъжът й ThinkingГери ако си още в отбора 2 в 1 драсни един ред, за да се успокоиме.

Сега отивам да хапна нещо, а после пак ще пиша, че то друго няма какво да правя вече. Седя, мътя и проверявам кой е родил Joy Joy Joy

И аз съм си тук  Mr. Green

# 118
Добро утро, мамчета!
Честито на Вени, Мина и Ани! Да са им живи и здрави бебоците! [/color]
Ние вчера бяхме на консултация. Бебка е вече 4.500, т.е. откакто ни изписаха на 9-ти е наддала 450 гр.Като време тя сучи 5- 10 минути, но понякога се дави от бързане и се  налага да я прекъсвам.
Да ви кажа таткото вчера как ме разсмя. Един колега му обяснявал какви титли се полагат на татковците на момиченца. Та при първо- художник, при второ момиченце- заслужил художник, но след трето женско - чист бояджия Joy Joy Joy Майка ми са 3 сестри и лелите ми си ги чувствам като втори майки. Много си споделям с тях. Така, че няма лошо Simple Smile
Да видим днес ще се появи ли щъркелче? С вас сме мами, стискаме палци!
А за килограмите- от родилното си прибрах приятно изненадана-12 кг. т.е. същите килограми преди да забременея, а сега съм още -1. Но миналия път качих килограми докато кърмех, та не се знае. Имам да свалям още от първото раждане.
Целувки от нас

# 119
  • София
И при нас нищо ново...

Забелязвате ли вече, че по-бавно расте темичката? Нямат време мамите...
А ние 2 в 1 останахме малко, оредяха нашите редици Wink

Айде, още малко, и всички заедно в Родени 2006 Peace

Общи условия

Активация на акаунт