НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 737
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Привет момичета!
За кърменето и аз съм с проблеми!
Малката суче много лакомо а каналите са ми много отпушени и редовно се дави,а а ко я подържа повече от 10минл след това 1час пъшка,повръща жестоко и хълца!Направо кошмар!Иначе се оригва , но повечето пъти повръщането е неизбежно!Днес даже мислех да звъня на педиатърката!В продължение на 45 мин повръщаше през 5-6мин и то доста!После я мъчиха малко колики и заспа!
Незнам нормално лие това повръщане!? newsm78 newsm78 CryНаправо вече се стресирам като дойде време за ядене!
Кажете моля ви вашите мъници повръщат ли? baby_neutral
Аз не се цедя,защото гърдите ми вече са доста меки, но имат мляко!
Всеки път и давам различна цицка!
Аз пък още немога да стигна до комшийката,за да се премеря колко килца съм, но като гледам има да свалям!
Честито на новите мамчета!Пожелавам им успех и здрави и добри бебчета!
МИШЕНЦЕ, ние с теб бяхме на един термин,но.......Господ друго реши Heart Eyes   Честита ти рожба  bouquet
Нашите колики започнаха на 8-9 ден като не са всеки ден,но се засилват!Пием Еспумизан и мисля че взе да действа,защото от онази нощ не е имала колики!Само припъшква от време на време!
КАРИЛ,  ЛАЙТБЛУ и при нас вчера през нощта и до обяд кошмара с коликите беше неповторим!Имах чувството че никога няма да спре и аз никога няма да спя! #Crazy #Crazy
И пак ви моля КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА ПОВРЪЩАНЕТО и кога трябва да го мисля , че е опасно, а не нормално!
Прегръщам ви!

# 121

Забелязвате ли вече, че по-бавно расте темичката? Нямат време мамите...
А ние 2 в 1 останахме малко, оредяха нашите редици Wink

Айде, още малко, и всички заедно в Родени 2006 Peace

Да,наистина е по-бавно - сега поне мога да я изчитам.Толкова ме беше яд,че изпуснах страхотните емоции около раждането на повечето бебоци,но първите дни с бебо у дома са доста уморителни и последното нещо,за което имаш време е форума.Сега вече всичко се нормализира...Спахме от 1.30 снощи до 12.30 днес,като само си хапвахме през 3-4 часа.За разлика от Роня - на мен постоянно ми се спи,ама аз и докато бременеех си бях такава.

Чета,че като плачкат бебоците ги люшкате постоянно на ръце.Моичкият реве ли - и на главата си да го сложа - реве!Затова го местя в различни пози и като си намери удобната се успокоява.Най му харесва кошницата за кола - там е по гръб и може да гледа какво става наоколо.Родих се ,откакто я взех!

За килцата - от болницата излязох  с 8 кг по-малко.От тогава,обаче,не съм мръднала,което много ме дразни #Cussing outВече двама души ме попитаха "Рита ли,рита ли?" и " В кой месец съм" Как да не избеснее човек?! #2gunfire

kachka ,опитай с кошница за кола - педито ни казва,че е особено удачна за повръщащи бебоци!

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 15:03 от Точка

# 122
Здравейте на всички!
Първо искам да поздравя  вече родилите мами!Да са им живи и здрави рожбите и много да ги слушкат!
Имах проблеми с компютъра и от седмица и нещо не съм ви "посещавала" и сега едвам ви изчетах....аз по-принцип много не пиша но си ви чета редовно!...много сте мили всички и тук се научават много неща..радвам се че ви има   bouquet
Аз ще се присъединя към мамите 2 в 1 ...че терминът ми е чак на 30.11 и все си мисля че ще съм последната ,както в списъка хе-хе  Laughing
Ще раждам в Тина Киркова,но признаци още нямам.
Бебчо е слезнал много надолу и имам 1,5см разкритие ,но така от 2 седмици.
Все се надявах да си родя едно скорпионче като мен ( Цвети с теб сме на една дата 07.11).., но уви няма да е ...
На всички които незнаят ,а днес им предстои - леко раждане !
А на всички Вече мами да си гушнат бебчетата и да ги цункат от мен !
А на останалите лек ден !
  bouquet

# 123
Качка, Дани не е повръщал особено драматично. Хълца обаче доста често и яко след хранене. Ако повърне повръща и през носа, както вече се оплаках. Много е гадно, защото се надрисква след хранене, и аз решавам да сменя пампата. И като го обърна за смяна - повръща....Но понякога \ако не е акал особено шумно, т.е. според мен е пръцнал или акнал малко,\ го оставям Embarassed Embarassed Embarassed за 30-ина минути, да му "мине" папането. Гледам обаче - подсечен е, кожата му между тестисите и крачетата е леко разранена. Вечно е мокър там или потен...Май ще трябва да го оставям да рита на въздух.
Виолина, може и да не дочакаш края на месеца, още повече ако искаш Скорпионче Mr. Green Вземи направи основно почистване\ за кой ли път\ и току виж ....Щом и бебо е слязъл надолу,  newsm78
Точка, установих, че бебо спи добре в количката..Аз съм минус 10 кг след раждането, и продължавам да слабея. Бях 50 кг, в края - 67, сега около 55 -56.. Корема ми се прибира постепенно. Талията ми беше 60, в края 110, сега около 80 см #Crazy #Crazy

# 124
  • София - Дианабад
Здравейте,
пише ви един щастлив татко  newsm44
Днес в 13.20  се появи на бял свят една малка принцеса -  София с мерки 3150гр. и 50см.
Очаквайте снимки след малко. Мама, бебока и таткото са добре.

# 125
Ох, досега писах и се изтри всичко Sad

Мишенце, и аз имах и имам малко такива болки  - отдавам го на разранените си зърна. Днес са малко по-добре,почнах по-често да ги мажа с гармастан.

качка, за повръщането в книгата "Какво ме очаква през първата година на детето" пище, че може да е нормално, поради недоразвития още свинктер, освен ако не е кафяво или зелено на цвят, детето не се дави продължително, не повръща далеч и не наддава достатъчно. Препоръчват хранене в по-надигнато състояние, редовно оригване. Ще отшуми към 6 месец. Важното е дали наистина е повърнато (с миризма на кисело) или просто върната храна преди да влезе в стомаха. За петната - трий ги с вода и сода бикарбонат за по-лесно изпиране

karil, аз се тревожа, че яде само по 5 минути,ще помоля педиатърката скоро да ни изтегли,незнам след колко време е първата консултация????Ето сега, последно е яла в 11 и нещо и не иска да суче,,само си играе  Cry

# 126
Честито на мама goris и таткото ! Да е жива и здрава малката принцеска и много да слушка!
 newsm51 newsm51 newsm51

# 127
Честито на мама Goris!!!
Да е жива и здрава госпожицата и само щастие да огрява пътя и!

# 128
Искам и аз да пиша за памперси, колики, цедене, неспане и т.н. бебешки истории.  Cry
Но не мога да се вкюча в темета !
Вчера правихме новодомско парти, но мойте мисли бяха само около бебка и не се веселих много. Днес цял ден съм с боки в кръста и яйчниците , но пък и бебка е много активна и не мога да преценя дали не ме притиска "там долу". Докотрката с която имам уговорка е на семинар въвъ Велинград в четвъртък и петък и съм малко притеснена какво ще стане ако се разраждам  Sick Вече наистина нямам търпение да си видя бебето. Ако до петък не родя ще взема да пробвам и секс метода (ако Данчо не избяга, де  Joy )
Много целувки на всички, а на мамите като мен 2 в 1 -търпение и ведро настроение.   bouquet

# 129
  • София
Ехеееее ГЕРИ РОДИ!!! newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА СОФИЯ НА МАМА ГЕРИ И ТАТКО РАДОСЛАВ!!!МНОГО ДА ГИ РАДВА, ДА ПАПКА И ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВА!!!  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Днес цял ден се ослушвам и се чудя какво става с нея. Май лекарката излезна права - нали тя виждаше на УЗД момиченце, а акушерката момче...Или беше обратното newsm78.Както и да е! Чакаме снимки на малката от щастливия татко!Тя къде роди последно?

П.С. Току-що получих СМС от Гери за раждането.

# 130
Честито на Goris!!!  newsm51
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА СОФИЯ !!! newsm51

# 131
  • София
ЧЕСТИТА РАДОСТ НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА !Да са ви живи и здрави бебчетата и да растат щастливи  newsm51 .

Успех и леко раждане на останалите 2 в 1  newsm10 !

# 132
  Честито на Гери и на гордия татко  smile3525! Да ви е жива и здрава принцеската, да порасте умна и красива госпожица за радост на мама и тати  smile3525 newsm10! На мама Гери желая бързо възстановяване  smile3525!
   А нас днес цял ден ни мъчат ужасни колики  Confused и на всичкото отгоре тъкмо го приспах и някакъв умен съсед реши, че 3 следобед е най-удачното време за пробиване с бормашина  #Cussing out! Едва успях да го приспя пак с помоща на сешоара  ooooh!!
  Боил по принцип не повръща, но вчера нещо върна леко на няколко пъти! Явно беше преял  Mr. Green! Четох в Кърмаческия, че заради все още неразвитият пилор на стомаха, някои деца повръщат по-често! Ако бебето наддава добре и спи спокойно след нахранване поне 2 часа, тогава няма какво да се тревожиш! Все пак питай си педиатърката! Иначе и ние се давим като цокаме, тече ни мляко по брадата, после не се оригваме / как ги карате тия деца да го правят  newsm78 / и си хълцаме порядъчно от време на време и само цокането го спира  Mr. Green!
  За килата - аз не съм се теглила веднага след болницат, а едва на 16.11 и бях 56 кг. т.е. с 7-8 кила отгоре! Като махна 1 кило цици  Mr. Green, че беше време за цокане, значи трябва да сваля поне 6-7 кила още  ooooh!! Талията ми пък е 75 см., което е + 15 см  Sick и трябва по сериозно да се заема със стягането на корема и стопяването на целулита, че след раждането открих, че го имам и по ребрата  ooooh!!
  Хайде лека вечер на всички, че пак пиша с една ръка, че отново се кърмим пред компа  Mr. Green!!

# 133
Да е жива и здрава малката София! Да расте умна и красива за радост на мама goris и тати!  bouquet  bouquet  bouquet

Теодор и той не е повръщал (като изключим 2-3 пъти), но за това пък хълца много често...казаха ми, че е нормално, но аз докато не спре се притеснявам...
Мами, да ви се похвалим - резултатите от кръвните изследвания излязоха и са много добри...всички показатели са в нормата...дай Боже и за напред да е така... Praynig
Аз много сериозно съм се замислила да вземем кошче за кола, че чувам много добри отзиви за тях - бебета спяли като къпани, а и можели да се ползват като люлка... Mr. Green

Спокойна и безколикова вечер, а на всички 2 в 1  Peace! Heart Eyes

# 134
ехаааа ЧЕСТИТО НА ГЕРИ И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО-МНОГО ДА СЛУША И ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСКА-АЙДЕЕ-ИСКАМЕ СНИМКИ
айде мами 2 в 1 -понапънете се та да се местим дружно в другите отчетни Party( в този ред на мисли ,много се кефя че сме си задружни и си пишем тук и вече родилите мами Laughing)
за килцата гледам,че обсъждате-аз накрая бях точно закотвила 20 отгоре Embarassed-от болницата излязох -8 а за 3 дни в къщи съм още -2-тоест остават ми още 10,но ми се ще да посваля още 15-дано до лятото за морето да сме във форма-корема и той ми се поприбира с бавни темпове-лошото е че с тази операция лекарката ми забрани поне 40 дни колани за стягане а аз си мислех веднага да ползвам Crazy
моето слънчице за сега е много добро и спокойно-пу-пу-ама като ви чета от рано с тия колики-направо си ги чакам всеки момент-притеснява ме само че яде на повече от 3 часа пауза,но пък суче добре-по към 20 мин а понякга и по 25-другата седмица ще ми дадът един кантар да я проверявам колко хапва
вие кога изведохте мъниците навън за първи път-зна че много зависи от времето,но аз мисля ако е слънчево както се очаква да я изведа на кратка разходка в петък-сега сме на терасата по 10 -15 мин
Дачи,(еми така ще си ти викам-тва си е Mr. Green) ако бебо се дави много както казваш-защо не пробваш първо леко да изцедиш-нали в началото кърмата тече най-свободно и после да даваш-както са ти казали другите момичета-виж какво е повърнатото-дали е направо върнато мляко или е минало през стомаха-има различен мирис
тва за сега от мен-отивам да пия фрешчета Party

Общи условия

Активация на акаунт