НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 740
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ГОРИС- ДА ПОРАСНЕ ЗДРАВА, КРАСИВА И УМНА!!!

Качка, нека аз да те успокоя- Ран повръщаше минимум по 1000 пъти на ден - не само след хранене, понякога се случваше и малко преди следващото хранене- повръщането беше като глатко мляко или вече пресечено- различно- и то не само глътка- две, а много- много- почти на всяко хранене го преобличах- всяка вечер се пускаше по една пералня друхи-  бях се стреснала страшно- от четене на книги и интернет бях решила, че му е развален стомаха, че не знам си какъв му е пилора и т.н. оригвах го, даже спеше с повдигнат на 45 градуса матрак- нищо не помагаше- и аз рев, та рев- има му нещо на детето- обаче като отидем на консултация той е наддал 800 грама! има тонус и е добре. Просто кърмата ми беше много и претъпкваше- сега с Неда като имам везна и установявам, че за първите 5 минути изсмуква около 70 грама, а през останалите 15-тина 10-20 макс- изпие ли повече от 60-70- ведната започва да повръща- разбира се начина не е да не му даваш да яде- даже ако повърне повече и давам пак да си хапне- да не би да й е останало празно стомахчето- а, забравих да уточня, че понякога повръща и като на фонтан- дебела струя - на 5 сантиметра хвърчи- но съм забелязала , че това ставаше ако има малко млекце в устичката, и ако леко се задави при преглъщането- след секунди избиква тая огромна струя- горкия Ран ходеше непрестанно с лигавници, защото ми писна да го преобличам, а пък като излизахме- минимум с 3-4 ката дрехи - добре, че беше лято, че го преобличах по градинките - отшумя след 6 месец- когато започнахме с твърдата храна, но продължи от време на време до 9-ия - така че споко- твоята не е нито първата, нито последната повръщаща беба

аз искам да попитам- мами, как мислите да захранвате? Ран е захранен по старата система - със сок след първия месец- аз мисля да пробвам и други метод-  но пък в такъв случай освен, че трябва да лъжа педиатърката, не знам и точно как и кога върви захранването...

# 136
ЧЕСТИТО НА ГОРИС-ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ГОСПОЖИЦАТА GrinningДано всичко е минало добре,и мама да се възстанови бързо-бързо Praynig
  Засега май се очертават поне три Софии Laughing....
  Бавно и славно редиците ни,на мамите 2 в 1 оредяват Winkще видим коя ще е следващата-залагания?!?
  Аз говорих с моя доктор и се разбрахме да си дочакам събитието вкъщи,на спокойствие-и без това напоследък едно ми е криво,едно никакво...и аз не мога да го опиша.. Cry
   Ще ви проверявам редовно Wink
   Лека вечер на всички Hug

# 137
  • София
Честита кукличка на Гери и на радостния татко!!! Да ви е жива и здрава принцесата и много да ви радва!!! newsm51 newsm51 newsm51

Ехеееее ГЕРИ РОДИ!!! newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА СОФИЯ НА МАМА ГЕРИ И ТАТКО РАДОСЛАВ!!!МНОГО ДА ГИ РАДВА, ДА ПАПКА И ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВА!!!  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Днес цял ден се ослушвам и се чудя какво става с нея. Май лекарката излезна права - нали тя виждаше на УЗД момиченце, а акушерката момче...Или беше обратното newsm78.Както и да е! Чакаме снимки на малката от щастливия татко!Тя къде роди последно?

П.С. Току-що получих СМС от Гери за раждането.

Мони, първо казваха, че ще е момиченце, после два пъти - че ще е момченце, даже и аз й смених щъркелчето, а то си била госпожица  Laughing! Важното е, че всичко е наред.  Peace То се знаеше от вчера, че Гери днес ще роди. А наистина къде ли е родила последно?
Иначе и аз все още съм си с бебче в корема за съжаление  Cry Днес пак ми записваха тоновете, но матката ми е много спокойна, въпреки упоритите ми разходки и движение, а тоновете на бебчето са се понижили малко. Така, че ако до петък не родя ще ме пращат в болницата, а пък там какво ще решат  newsm78
Лека вечер на всички майчета с бебчета, а не необебелите се и нетърпеливи мами като мен - да не е лека, а продуктивна!!! Praynig

# 138
  • София - Дианабад
Ето и обещаните снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78458&photo=2

Гери от 2 месеца иска да кача и снимки от сватбата ама аз..... ако не си легнете рано ще ги видите и тях  Simple Smile Качвам ги.....

Иначе мама Гери и бебо са в 2-ра градска. Вчера отидохме до чуят тоновете на бебо, чакам аз да каже как е, а тя - донеси ми багажа  Rolling Eyes И аз изпълнявам. Бяхме решили в света София но така се получи.

# 139
ох,БЛАГОДАРЯ ВИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!! Hug Hug sohappy newsm51
КАРИЛ,RONJA,ЦВЕТИ,РЕНИ,МЕРИЛИН благодаря ви от сърце и от душица!!  bouquet
ЦВЕТИ АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ СЛУЧАЙ КОЙТО МИ ОПИСВАШ СМЕ И НИЕ С МОЯТА МАЛКА И СЛАДКА МАГДАЛЕНА!
Е,вече съм по-спокойна!
Какво щях да правя без вас!
 ooooh!
Имате прегръдка от мен и от Магито - е,може и малко повръщано да има,ама това е! Grinning Grinning

# 140
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МАМА ГЕРИ И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО!НЕ КА ДА Е МНОГО ЗДРАВО И ЛЪЧЕЗАРНО БЕБЕ И ДА ОГРЯВА ДОМА ВИ КАТО СЛЪНЧИЦЕ!

И аз днес писах писах и накрая форума нещо заби и не можах да си публикувам писанията  #Cussing out
Относно кърменето...аз сменям всеки път гърдите, но и аз като Дени4ка често забравям коя е била последно  Embarassed Добре че когато таткото е вкъщи ми припомня, а когато съм сама пада голямо чудене.
Теа хапва средно по 30 мин, защото си и почива.Ако яде много лакомо и бързо се нахранва и за по-кратко време.
Иначе си спомням, че на лекцията на 9 месеца за кърменето бяха казали, че храненето трябва да е не повече от 30 мин, а процесът на гълтане около 10 мин сумарно.
Качка искам да те успокоя, че и моята Теа повръща по същия начин  Sad Като се нахрани и започва едно напъване и протягане, в резултат на което повръща.Дори и да се е оригнала много здраво и то няколко пъти, пак си повръща.Но аз все си мисля, че попреяжда и задържа мляко в устата си без да го гълта.След повръщането неизбежно следва хълцането  Rolling Eyes Хълца поне по 5 пъти на ден горкото.
Карил, аз спрях да и сменям памперса, ако се е наакала след като е хапнала, защото много реве и повръщането ни е в кърпа вързано.Просто и намазвам много обилно дупето с кремчето на Мустела и резултатът е едно здраво и розово дупе, въпреки акането.
В момента за зърната ползвам едно евтино, но много облекчаващо мазило - Пантогел.Но задължително трябва да се измият гърдите със сапун малко преди кърменето.Лансинох ползвах, но ми е много гъсто това кремче и много ме боли докато го размажа по зърното.  Sick
Рени, аз открих, че Теа много бързо и звучно се оригва като я изправя и я обърна с лице към мен, облегната на гърдите ми.Понякога чак в другата стая я чуват и все и повтарям, че дамите не се оригват така, но тя не ме чува  Wink
Мерелин, аз изведох Теа на първа разходка на 12 дена.Бих я извела и по-рано, но свекито беше при мен и много мрънкаше, че било студено и рано.
Цвети, аз мисля да започна със захранването от 5-ти месец.Имам една лекция за захранването и утре може да пусна тук от кой месец какво се дава.
Мишенце, направила съм ти снимка на капките и ще ти я пусна на лични.
Относно килограмите...имам да сваля още 2 и съм на изходна позиция.Но май ще трябва докато има баба при мен да походя малко на фитнес, за да се стегна.Корем нямам никакъв, все едно не съм раждала, но си имам едни малки поясчета отзад на кръста  Embarassed
Ох, май много се разписах, но използвам, че спинкаме и имам време.

На мамите 2 в 1 стискам палци вече да се срещате с бебоците си.Не губете кураж, въпреки че разбирам нетърпението ви относно най-сладката среща.

Целувки на бебоците ви, а на бремелинките по коремчетата.
Желая ви безколикова и непробудна нощ!  Peace

# 141
ЧЕСТТА ДЪЩЕРИЧКА СОФИЯ НА GORIS !    bouquet
Да и е жива и здрава и много папкаща и растяща ! А на мама - бързо възстановяване !

Мишенце, аз имам същите болежки при засукване - все едно хиляди иглички ми се забиват и след мъничко отшумяват. Не знам на какво се дължи, но мисля, че е нормално.

Ама да му се не видят и гадните колики... #Cussing out

Мерелин, аз изведох Ваяна на 9-тия ден направо за 2 часа, но това беше миналата седмица, при хубавото слънце. Преди това  - 2 дни  на терасата, като първия ден бяхме само 5 мин, защото беше гладна и се разрева, а втория - за 1 час, през което време спа в кошницата за кола. Laughing
Днес пак бяхме 2 часа на вън, за ужас на майка ми, която каза, че ще разболея детето... Thinking

# 142
Ох много съм отвеяна  Embarassed
Исках да ви попитам нещо.

Вас болят ли ви гърдите, когато слиза кърмата  newsm78 Аз направо умирам от една остра и пробождаща болка  Sick
И още нещо ... знаете ли слд изтичането на 135-те дена болнични какво се прави?Вярно ли е, че се подава някаква декларация към работодателя и каква е тя?
Благодаря предварително.   bouquet

# 143

Вас болят ли ви гърдите, когато слиза кърмата  newsm78 Аз направо умирам от една остра и пробождаща болка  Sick

Болят ни, болят ни....ама стискаме зъби и търпим... Mr. Green

П.С. По втория въпрос не мога да ти отговоря.

# 144

Болят ни, болят ни....ама стискаме зъби и търпим... Mr. Green

П.С. По втория въпрос не мога да ти отговоря.

Благодаря за отговора   bouquet Поне вече знам, че не съм се повредила нещо поради недостатъчно цедене  Rolling Eyes

# 145
  Честита госпожица на мама Гери.Честито и на щастливия татко - да ви е жива и здрава момата!  bouquet  bouquet

Още малко останахте 2 в 1 - съвсем скоро ще гушкате и вие малките бебоци!

Мами,вие целувате ли си рожбичките - аз и татито от първия ден.Знам,че не е много правилно ,но как да се въздържа?! Heart Eyes

Карил, и моя бебок спи прекрасно в количката,в кошницата за кола и в портбебето - изобщо малките пространства им се харесват,а големите ги плашат.Аз сменям памперса всеки път ,когато ми замирише - той сам не се понася  и ревва.И въпреки това ей сега майка ми ме нахока ,че дупето му зачервено.Мажа го със себамед,бочко,саносан,а сега и с един правен крем от аптеката.Ама и аз цял ден да съм омотана в памперс и аз ще съм със зачервено дупе Sick

Мерелин,аз изкарах Влади на 22-23 ден,но времето беше прекрасно.Събота и неделя го дават до 16 градуса,така че - приятна първа разходка! Peace

Лека вечер и безколикова нощ на всички! Hug

П.С. Чух се с Вени и Мина -и двете вече са по-добре,бебоците са страхотни и скоро ще си бъдат в къщи! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 19:14 от Точка

# 146
  • София

И още нещо ... знаете ли слд изтичането на 135-те дена болнични какво се прави?Вярно ли е, че се подава някаква декларация към работодателя и каква е тя?
Благодаря предварително.   bouquet

Нас ни хвана Новият закон за майчинството, според който получаваме 90 % от брутната заплата 315 дни, а не 135, от тях 45 дни са преди раждането, т.е. горе-долу до 7 месец на детето. А декларация не се пуска, а отпуск за гледане на малко дете, но след като ти изтече болничния, които са ти дали от родилния дом (май 42 дни ако не се лъжа)  Дано съм ти била полезна.

Иначе сега като се замислих след като и Гери роди аз останах последната Дианабадска майка 2 в 1. Междудругото днес почти през целия ден ми е твърд корема, но не от време на време, а почти постоянно и се чудя какво ли е newsm78Имам и мноооого леки менструални болки и утре пак съм на гин.преглед. Да видим довечера дали пък няма да се похваля вече и аз с някакво разкритие Praynig   

# 147
Тези 315 дни се водят болничен- след като ти изтече болничния от болницата (ама че тафтология) останалите болнични се взимат от педиатъра на детето- след като изтекат всичките дни не се подава никаква декаларация- атоматично продължаваш майчинство и ти се плащат онези прословути 160 лв- а декларация се подава, ако решиш да се върнеш на работа преди навърване на 2 години на детето- поне така беше до сега- не съм чула да са го променили

# 148

Мами,вие целувате ли си рожбичките - аз и татито от първия ден.Знам,че не е много правилно ,но как да се въздържа?! Heart Eyes

Кой казва, че не  е правилно??? newsm78
Марена съм я целувала постоянно, Ваяна - също я мляскам напрекъснато.
Та нали така бебетата усещат колко много ги обичаме и се учат също да ни обичат.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 21:50 от iviche

# 149
Честито на мама Горис, да и е живо и здраво момиченцето и много да ги радва с таткото.

Иначе сега като се замислих след като и Гери роди аз останах последната Дианабадска майка 2 в 1. Междудругото днес почти през целия ден ми е твърд корема, но не от време на време, а почти постоянно и се чудя какво ли е newsm78Имам и мноооого леки менструални болки и утре пак съм на гин.преглед. Да видим довечера дали пък няма да се похваля вече и аз с някакво разкритие Praynig   
Мони и аз съм така цял ден, утре съм на запис пък ще видим.Дано и нас скоро ни огрее щастието да си гушкаме бебоците. Хайде хубави новинки от мамите 2 в 1 , а на останалите безколикова вечер, и повече сън.[/color][/size][/color][/size]

Общи условия

Активация на акаунт