НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 743
  • 290
  •   1
Отговори
# 150

Мами,вие целувате ли си рожбичките - аз и татито от първия ден.Знам,че не е много правилно ,но как да се въздържа?! Heart Eyes

Кой казва, че не правилно??? newsm78
Марена съм я целувала постоянно, Ваяна - също я мляскам напрекъснато.
Та нали така бебетата усещат колко много ги обичаме и се учат също да ни обичат.

Имам впредвид по личицето - кожата им е толкова нежна,но тези бузи просто крещят за целувки Heart EyesНа моменти леко се обрива и се притеснявам,че е от нашите целувки newsm78

# 151

Мами,вие целувате ли си рожбичките - аз и татито от първия ден.Знам,че не е много правилно ,но как да се въздържа?! Heart Eyes

Кой казва, че не правилно??? newsm78
Марена съм я целувала постоянно, Ваяна - също я мляскам напрекъснато.
Та нали така бебетата усещат колко много ги обичаме и се учат също да ни обичат.

Имам впредвид по личицето - кожата им е толкова нежна,но тези бузи просто крещят за целувки Heart EyesНа моменти леко се обрива и се притеснявам,че е от нашите целувки newsm78

Не се притеснявай - целувай си детето спокойно, нали трябва да му свикне кожата  Mr. Green

# 152
Честита рожба на мама Горис! Да е жива и здрава и да я радва с добър апетит, пълни пампи и безколични нощи!
Лайтблу, Ще пробвам и с Мустела - за подсеченото. То май момченцата, заради тестисите са по-капризни!
Цвети, Добре че спомена за тези дни след раждане. Само дето аз нищо не знам. Какво трябва да направя сега, след като ми е изтекъл болничния  за раждане newsm78 Малееееееееее, ooooh! Rolling Eyes Rolling Eyes ДА НЕ СЪМ ЗАКЪСНЯЛА да подам болничен във ВМА - ще ми спрат парите, бе хора.....Кво се прави - казвайте!? След раждането нямам болничен, откъде трябва да го взема?!?! #CrazyЗа захранването,не съм мислила, близначките едно време ги захраних в трети месец с морковен сок...Ама сега знам ли.
За цункането - аз го цункам бебко нон стоп и по гушката ми е най-гот, а и на него. Мами, много се смее мойто бебоче. Особено след нахранване, даже веднъж се изкикоти с глас.
Точка, ,утре свалям кошницата и ще пробвам да сложа Дани в нея...
МЕРЕЛИН,мен ме е страх да изведа сина. Мисля, че е студено и времето е грипозно, не е особено подходящо.
Рени, Дани не винаги се оригва...Ама хълца като пиян циганин \пъРдоН\
За слизането на кърмата-честно казано не ме болят циците, даже ми е гот Mr. Green Mr. Green Mr. GreenИмам чувството, че съм в ерекция Mr. Green Mr. Green Mr. GreenШегичка

# 153
Иначе си спомням, че на лекцията на 9 месеца за кърменето бяха казали, че храненето трябва да е не повече от 30 мин, а процесът на гълтане около 10 мин сумарно.

Нещо не разбирам ли  newsm78 или искаш да кажеш, че трябва да поглъща кърма не повече от 10 минути. Ако е така, то моето момиче си е баш в нормата бе  Laughing

Нас ни хвана Новият закон за майчинството, според който получаваме 90 % от брутната заплата 315 дни, а не 135, от тях 45 дни са преди раждането, т.е. горе-долу до 7 месец на детето.

Не са ли 9 месеца???

iviche, и на мен педиатърката ми каза: НИКАКВИ ЦЕЛУВКИ ОТ КРЪСТА НАГОРЕ!  Naughty
особено от татковците с бради - бебчовците още са много чувствителни. А и навсякъде пише - най-малко пък ръцете трябва да се пипат, особено от чужди хора, защото бебетата ги лапат постоянно!

Но аз си я целувам,скромно, скромно Simple Smile

karil, болничния ти го издава май докторът, който ти е водил консулта, или родилния дом??? при мен нали са заедно и не мога да кажа. Ама май е родилният дом

# 154
  • София, Дианабад
Писах и всичко изчезна #2gunfire #2gunfire Днес нещо нее наред  Sad
Отново...
Честита госпожица на мама Гери и таткото! Да ви е жива и здравичка, много усмихната и щастлива!

Ей, как ни мъчат един и същи проблеми. Притесня се нещо - отворя, прочета решението и се успокоя, че детенце се развива добре  Grinning

И на Борис дупето е доста подсечено, даже между крачетета му се появява беличко, сякашима обелена кожа - и го мажа с  крем постоянно - Пенатен, и един правен и го преобувам честичко. Дали да не купим и този на Мустела newsm78
Цвети, относно захранването и аз мисял да опитам с късното, пък ад видим ипедиатърката какво мисли.
В тази връзка вие давате ли водичка на бебоците и по колок трябва пият. Казаха ми, че трябва да пие 150 грама за 1 денонощие, но той едвам изпива от чая по 50! Или спи или се храни с кърма, не се буди между храненията за вода...

Карил, относно болничния - трябва да са ти дала от болницата или иди си вземи от личния лекар и го занеси в работата си. Той ще е до края на на 135-те дни. А после ще има и 3-ти, това от новото до 315 дни. Не могат да издадт болничен лист за повече от 6 месеца и мисля, че затова ще бъде на 3 пъти. Наредба щеше да излиза по въпроса, но и това май не е факт още.

А отнсно кг - аз - 9 след болницата и ми остава още 1 до старите, но ще трябва и още после да се свалят. Иначе корема ми не се е прибрал още...
Мерилин, моята лекарка каза, че колан може веднага, коремни преси след 1 месец, ако се чувставш добре. Но аз се колебая за тези колани - били с двуяк ефект. newsm78
Вие какво мислите?
А отнсно разходките на бебоците - педиатърката рече  - щом е над 10 градуса може и е желателно да се извежда бебчето. Това за 1 - я месец. Така, че събота ще е чудесен ден за 1 разходка, Карил, Мерилин..Grinning
Хайде, че ме викат за банята  Grinning
А на мамите 2 в 1 - стикскам палци да излизат бебчовците вече, че и някое стрелче е хубаво да има в скорпионския отбор  smile3521
Изчезвам...

# 155
Благодаря на Цвети и на Мони за отговорите   bouquet Бяхте ми много полезни.
Аз също мляскам Теа непрекъснато като е будна, не мога да се въздържа като я гледам.  Hug
Роня, правилно си разбрала  Peace Направо е оличничка твоята мацка  Wink
Карил, болничния трябва да ти го дадат от болницата, където си раждала.Ти нали в Шейново беше, не ти ли дадоха от там?  newsm78
При мен докато бях в Шейново дойде на втория ден една младичка лекарка, която минаваше и на визитация и ми го остави.трябваше замо да го занеса на регистратура да го изведат.
Кошниците за кола са голяма работа  Peace Теа откарва в нея следобедите си обикновено и много и харесва.

Сега отивам да спя докато спи и мъника, че после пак ще се будува  #Crazy
Хайде окончателно лека и безколикова нощ  Simple Smile

# 156
Лелеееееееееее, хора РАЗПЛАКАХ се ....Как не са ми дали болничен!?!? Сега като как ли ще ми преведат заплата...Аз покрай тези проблеми с раждане и бебо, съвсем забравих, че съм работила някога.. Толкова ми е гадно, как може и в Шейново да не ми дадат болничен, кво ще правя сега, нито мога да пътувам, освен да грабнем в кошницата мъника и да ходим до Шейново утре, оххххххххх, не знам направо съм в шок. Много мразя нещо да не съм разбрала, да не съм се чатнала навреме..
  Стоя си мирно и кротко - на ти сега булка спасов ден. newsm45
Благодаря ви момичета, утре ще ви кажа кво съм направила! Лека нощ, много ви благодаря!

# 157
  • София
Браво на мама Гери и таткото, честита дъщеричка София- да е мн здрава и ящна, а на Гери пожелавам бързо възстановяване   bouquet
Вчера се засякохме на тоновете, а после на свиждане на Меги и Гери тъкмо казваше, че няма признаци (освен тапата), а то май бързичко са се развили събитията   bouquet

# 158
Честита дъщеричка на мама Горис! Да им е жива и здрава, много ящна и послушна!
Аз днес съм отново на преглед, а снощи имах пак контракцийки, така че се надявам да се е увеличило разкритието. Е, дочакахме Стрелеца, както бях запланувала  Mr. Green Знам ли, може и подарък за рожденния си ден (утре) да получа  Grinning

# 159
Здравейте, днес ни е ред да почерпим - Георги става на 1 месец

Честита месечинка и на Калина на мама antoshka и на Лорейн на мама Тами!  bouquet
Имаме 2 важни задачки за деня -  да видим как се чувства мама Мина и ще ходим на детска консултация. Ще разказваме довечера.
А иначе от няколко дни през деня човекът спи 2 пъти по 2 часа /ако сме навън по 3ч./, а през другото време - или ни мъчат колики или просто будува и си търси вниманието - иска да си говорим, да си пеем.... а когато батковците се завърнат от градина и училище ги дарява с най-чаровните усмивки. Вечер преди баня /вече Mr. Green/ е голямо удоволствие гол да рита и да размятва ръчички/все още сме в кръжока- пречат ми ръцете/, а после се сърди, когато го вадя от водата и трябва да се обличаме.  Добре, че нощем спи спокойно, та и мама да си почине Mr. Green

Честита дъщеричка на мама Горис!  newsm51

Желая Ви успешен и спокоен ден!

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 09:13 от dil

# 160
  Добро утро от мен HugКак сте,мами WinkДнес се очертава дъждовен ден,току-виж пък на нас,мамите 2 в 1 ни тръгнало като по вода и до края на седмицата сме се обебили Mr. Green
  Мони,Пам,София...как сте-при мен ни контракции,ни болки,ни нищо Crossing Arms
  Dil,да ти е жив и здрав мъжът с хубавото име/и не само име,голям хубавец е -пу-пу Heart EyesbouquetГоооляяям да порасте,от ухажорки да не се отърве Wink
  Карил,не се шашкай,болничния не ти се губи,не знам защо не са ти го дали newsm78-на мен ми го даде наблюдаващия ме доктор 45 дни преди термина-с него отидох в РУСО и си взех полагаемото обезщетение  за миналия месец;на самия болничен лист,в края се отбелязва всеки месец сумата...След това,както е казала Цвети,педиатъра издава болничен-не се притеснявай,може и в суматохата да са забравили-не може ли да пратиш таткото да се пробва да го вземе ThinkingСпокойно,мила Hug

# 161
Мацки, пуснете си БТВ, в предаването на Звездев е подиатърката Антоанета Антонова, и от днес започва цикъл предавания рецепти за захранване на бебета, след 6 месечна възраст, разбира се . Отивам да гледам, после ще ви чета. Много целувки.

# 162
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честита дъщеря на Горис, да й жива и здрава, много добричка и усмихната, ейй много се радвам за нея, браво!!!!!!!!

Честит 1-ви месец на Георги на Дил, да расте голям и силен мъж!!!!!

Относно повръщането - Ема връща по малко мляко, когато след хранене много я местя, примерно като й сменям памперса или когато е преяла. Не мога да я разбера обаче с това ядене - един път суче 10 минути и заспива като пън, друг път 1 час (с малки почивки), като в момента, в който я оставя в леглото почва да реве и единствения начин да я успокоя е да й дам пак цицата и така пак се започва едно сукане, ама не много активно, ами малко суче, после спре, после пак суче, но и не дава да си извадя зърното от устата й, не го пуска, а мен след едночасово дърпане можете да си представите как ме боли зърното  Cry Тази нощ от 2 до 4 сме се слагали на цица през 10 мин, като тя хем реве за гърда, хем като й дам се лигави и не я захапва добре - чудя се да не би да няма мляко в цицата и затова да не захапва - направо не знам вече  ooooh!

Относно целуването - аз я целувам постоянно и то навсякъде и нищо му няма на детето. Естествено не давам никой друг да го прави. А на мен ми доставя такова удоволствие да я гушкам и цункам.

За килограмите - от болницата си тръгнах с - 10 кг., а сега ми остават още 10 кг. От 3 дни се потя на велоергометъра, ама засега ефект няма, тежа си все така. А корема ми го няма вече, само малко кожа отпред и паласки отстрани. Ама има доста да отслабвам, след като старите ми дънки ги навличам до средата на бедрата и по-нагоре не става - ми то 10 кила са си много - представете си го като свинско месо от магазина какво количество е и всичко това е по мен - как ще ми станат старите дрехи, ми няма?!

Относно зърната - аз ползвах Гармастан, но сега съм с кремчето на Авент което повече ми помага. Въпреки всичко първите 5 минути от храненето стискам зъби от болка - кога ли ще отшуми тази болка, надявам се че няма още месеци наред да е така, защото отсега като дойде време за хранене и настръхвам, пък ако продължи така направо не знам. Сега разбирам колко е лесно да минеш на АМ, никакви притеснения - хем знаеш колко е изяло детето, хем не те болят гърдите и не се притесняваш имаш ли мляко , нямаш ли, хем може всеки да го нахрани, като бабата например. Все пак ще стискам зъби, че искам поне до 6 месец да я кърмя.

За дупето аз използвам кремчето срещу подсичане на Бюбхен и дупето на Ема си е розово и хубаво, няма и следа от подсичане. През деня на всяка смяна на памперса я мия, а пред нощта я почиствам с мокри кърпи.

Карил, и на мен болничния ми го донесоха на 2-рия ден в Шейново, а таткото отиде и го завери на регистратурата.

Относно извеждането навън - нашата педиатърка каза, че при хубаво време детето може да се извежда след 12 ден. Ние Ема я изведохме като стана на 2 седмици, като преди това я свикнахме по 5-10 минути на балкона. Навън явно й харесва, защото заспива на мига, в който излезем. днес за съжаление няма да ходим на разходка в това лошо време (и на мен ми е кофти, защото и на мамва й харесва да пощъка навън на въздух  Sad

Ми май всичко казах каквото имаше.....А за малко да забравя - На всички мами, които още не са родили пожелавам леко раждане  Praynig

# 163
карил, болничния след раждането могат да ти го издадат и със задна дата. Не е проблем. Просто  са пропуснали в болницата. Едва ли ще откажат, като им кажеш че нямаш болничен. Моята гинеколожка сега ще ми пише болницния, а родих преди 1 седмица (трябваше да превеждаме и легализираме документи).
За целуването на бебето - целувам си ги и двамата когато си искам. Малко навиквам татито заради брадата, ама той внимава. Чижди хора нямаме, така че не се притеснявам...Когато по магазини ми пипат бебето непознати, не давам. Особено децата - дърпам веднага количката.
За извеждането на бебето - ние вчера направихме първата разходка - бебе Ники на 6 дена, температурата около 5-6 градуса,  час навън. Баткото съм го извеждала от 4 ден всекидневно, но той все пак е лятно бебе. Аз знам че няма проблем да се извеждат бебетата, стига да не са минусови температури, да няма мъгла и силен вятър. Иначе - подходящо облечени и навън. Карил, чувалчето е супеееер - бебко беше много топъл след разходката, а не съм го завивала с нищо допълнително.
целувки на бебоците и леко раждане на останалите бременелки.
 Един съвет за раждащите нормално- докато правите разкритие, ако можете да търпите, разхождажте се прави. Така контракциите са по-ефективни и разкритието се достига по-бързо.

# 164
  • София
Здравейте мами, аз от сутринта съм в някаква бясна депресия- пак се събуждам без НИКАКВИ признаци за скорошно раждане и се скъсвам от рев Embarassed Embarassed Embarassed На всичкото отгоре бебсъна от 2 дни помръдва доста вяло и вече ще полудея от притеснение.... Срам ме е да се мъкна при лекарката ми час по час и то при положение че ме уверчва че всичко е наред, но прегледите са единственото нещо, което ме връща обратно в кожата ми.... Знам че до термина ми остава още седмица, ама май психически не се справям добре и се чудя дали няма някакъв вариант да си изпрося някаква системка за предизвикване на бебока?! Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт