НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 750
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  Grig,спокойно,мила/то,пък намерил кой да те успокоява Mr. Green/,аз съм с 1 седмица преди теб,и при мен засега няма никакви признаци бебчо да иска да излиза ConfusedЩе излезе,няма къде да отиде Wink-да,напълно те разбирам колко изнервена от очакването се чувстваш-и аз съм така,изпадам в лоши настроения/което не беше ми се случвало през цялата бременност/,на моменти искам по-бързо да излиза,в следващите-не искам....Но мисля,че най-важното е да останем максимално спокойни/колкото и невъзможно да ми се струва/ до края Peace-мисли за други неща,излизай,ако имаш възможност,занимавай се с нещо,ако трябва,даже не влизай известно време във форума,за да не се подсещаш-аз се опитвам така да правя,или да си мисля,че има още доста време до раждането WinkНедей,няма смисъл да те слагат отсега на системи-аз нали трябваше днес да постъпя в болницата,но реших да изчакам у дома и отказах.
  В тоя ред на мисли,благодаря ти,Мишенце за съвета-и аз така съм чувала newsm78Чудя се обаче,ако ме сложат на система за по-бързо разкритие,как ще ставам Thinking-една позната и тя ми каза,ако мога да стоя права или да се разхождам,да клякам дори-по-бързо и не толкова болезнено се увеличавало разкритието,и бебето се намествало по-добре-тя по този начин,с 1 напън роди своето бебе Thinking

# 166
здравейте и от мен,
и аз съм в отбора на изнервените,4ака6ти майки.не се издържа това 4акане.Хем много добре знам,4е като се роди бебата 6те е доста по_трудно,хем пък така се изнервям като не знам т4ния ден в който 6те си я видя.
Ина4е и моята беба се мърда по_леко от преди,ама то е нормално,нали има малко място ве4е.

Моми4ета искам да ви попитам не6то срам не срам  Embarassed
Слу4вало ли ви се е в последния месец да имате пробождания отдолу...нали се се6тата къде.Стра6но ме реже от време на време,4ак към дупето ми отива.Аз си го обеснявам с това 4е беба натиска с главата,ама дали е така  newsm78

Много цунки на вси4ки сладурки и многоооо спокойствие до колкото е възможно   bouquet

# 167
  • София, Дианабад
Добро утро и от мен  Simple Smile

Григ, не си единствената в депресия, ако това може да те успокои! А вероятно има вариант за предизвикване на раждане, но е най-добре за бебчо да реши самичък да излиза, а и имаш време още.
И аз от снощи съм в една депресийка - само рев  newsm45, а тази следродилната май е по-гадничка. През бременността успявах повече да се контролирам, а сега съм свръхчуствителна и се чудя не се ли побърквам малко, но и татито ни има малко вина, та може би не се побърквам. Старая се да се успокоявам, че ме е страх да не ми спре кърмата с тези емоции.. Sad
Не мога да я разбера обаче с това ядене - един път суче 10 минути и заспива като пън, друг път 1 час (с малки почивки), като в момента, в който я оставя в леглото почва да реве и единствения начин да я успокоя е да й дам пак цицата и така пак се започва едно сукане, ама не много активно, ами малко суче, после спре, после пак суче, но и не дава да си извадя зърното от устата й, не го пуска, а мен след едночасово дърпане можете да си представите как ме боли зърното  Cry Тази нощ от 2 до 4 сме се слагали на цица през 10 мин, като тя хем реве за гърда, хем като й дам се лигави и не я захапва добре - чудя се да не би да няма мляко в цицата и затова да не захапва - направо не знам вече  ooooh!

Gadamar,
това все едно аз съм го писала. Борис е по абсолютно същия начин. Когато яде 1 час  се оглежда, върти, хапне, пусне, ако го дръпна после се сърди и настървено търси, даже се опитва да прави заден мост - голяма борба настава... А когато яде по-дълго се притеснявам, че яде повече и че ще повърне след това, което не е съвсем така. И аз имам чувството, че млякото свършва и го местя, но май не е точно така, според мен става по-трудничко дърпането и него го домързява и се изнервя, че не става бързо.  Аз обаче го оригвам и по време на храненията - освобождава въдуха от коремчето. Педиатърката каза, че това помага срещу коликите.
Хайде, успешен ден и да не изпадате в моето депресарско настроение, а на пук на времето да  сте  newsm44 newsm44 smile3521 smile3521

# 168
Здравейте и от мен, сладурки! lovekiss Нахранихме се и минавам да проверя увеличили ли са се редиците на ноемврийките, а и да сверя вашите с моите терзания...

SOPHI, sdsm-moni, Pam_219 и София все се надявам като влезна да видя щъркелчета...тези ваши бебоци много инати бе...харесва им на мама в коремчето и това си е...или и вие като Вени и Мина сте се наговорили, а?!? hug

grig, не се притеснявай...на бебка сигурно вече й е тесничко и затова е по-малко подвижна...моя Теодор беше същия последните10 дни, хем имаше 2 седмици до термина...
lightblue, и мен ме наболяват гърдите...в понякога преди, друг път след хранене...едни такива пронизващи болки...даже на моменти не мога да лежа на съответната страна, зашото и от притискането ме боли...от ден на ден обаче болките намаляват...
karil, направо ти завиждам за ерекцията... Mr. Green Mr. Green Mr. Green и аз искам да я изпитам, ама заедно с мъжа ми... Embarassed Embarassed Embarassed впредвид това, че още си имам лохии, май скоро няма да ни огрее... no luvbed
Точка, аз Теди си го целувам навсякъде (само аканото дупе не мога...много мирише бе... ooooh!)...таткото внимава да не го претрие с брадата си, но и той си го целува... Simple Smile
Дари М, и ние не пием кой знае колко вода...ама нали кърмата съдържа вода, затова не се притеснявам...а и като гледам как тежи пампата от пишкане, въобще не се притеснявам... Simple Smile
Аз още не мога да събера смелост да изведа Теодор навън, ама то и времето не позволява...миналата седмица, когато бяха хубавите дни, ние бяхме в болницата...ще видим в събота и неделя какво ще е времето и можем да си направим сефтето... Wink

Честита месечинка на Георги на мама dil, Калина на мама antoshka и Лорейн на мама Тами! Да са ви живи и здрави малките големи вече сладурчовци! newsm51

# 169
Добро утро мами!
Първо, да ви благодаря още веднъж за успокоението, че ще ми издадат болничен и със задна дата! После искам да вдъхна кураж на мамите 2 в 1! На всички вече родили ни беше по същия начин гадно, нетърпимо тягостно да чакаме "момента"...Аз затова почти се "покрих" от нета \май предчувствах\, нямах муза за слънчеви стихчета и т.н. Но си промених мнението за едно нещо - ако мога да върна нещата назад, бих се съгласила с Док да ускорим \индуцираме\ раждането, това го мисля сега - след като се поизпотих няколко часа да раждам по естествен начин. Така че мами, ако ви предложат Докитата да ви дадат хапче, или пуснат система помислете преди да откажете. Няма нищо страшно обаче, в смисъл - като почне и вашето раждане, процеса е еднопосочен т.е. всичко върви към среща с бебко, времето не се връща назад. Дори бих казала тече бързо сякаш в някакво измерение, като на кино-лента. Ще минават часове, а вие ще го преживеете сякаш за минута. Очаква ви най-прекрасния миг, когато ще ви подадат бебко, за да го цункате по още влажната бузка, ще видите, че е малко синичък, но сърцето ви ще розовее!!!! Ще го чуете, че плаче, но душата ви ще пее.......Като в легендата за птичката ......".Притискайки гръд в най-острия шип тя изпява най-звучната си песен, и даже Бог на небето се усмихва...Защото най-хубавото се постига с цената на голяма болка"... Завиждам ви мами 2 в 1 за този миг, искам  да го изживея още много пъти....
          Гадамер,не се притеснявай, цицоманията и при нас е същата...винаги съм в бойна готовност за цицедав. Но кво да се прави, жени...А като дам гърдата - плюнчи се и пръхти- това са чисти КОЛИКИ!!

# 170
  • у дома...
Честита принцеса на мама goris! Да е жива и здрава и много много  да слушка и радва мама и тате!

Момичета, от няколко дена Ангелина има такива жестоки колики, че направо ми идва да вия с глас. А иначе папкаме като за последно. Вече сме на 90 мл АМ Simple Smile май ще си отглеждаме бебе слонче /да е жива и здрава на мама лакомницата/.

Дупето мажем с Бочко и крем Здраве - и да чукнем на дърво нямаме никакъв проблем с подсичането.
Единствения проблем е че малкото диваче не иска да пие вода и чайчета. Тя просто не признава никакви други течности освен млякото! И с големи мъки след хранене и давам вода за да може да се предпазим от гъбичките! Вече незнам какви "гимнастики" да правя че да пиине малко водица. А аз през бременноста бях като водоноска....  Mr. Green

Лек и безколиков ден, а на мамите 2 в 1 - скоро да се срещнат с бебчетата.  Laughing

ПС: Аз вече изнудих таткото да припомним буйната си младост, че от марта насам си бяхме като братче и сестриче ... Милият се притесняваше от операцията - все казваше с възмущение "Чекмеджето ти е отворено а ти си се разгонила"  Mr. Green  Embarassed

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 11:26 от velinova

# 171
  • София
Благодаря ви за подкрепата и май-наистина мястото ми за сега не е тук. Изчезвам от форума и ще се върна след щъркелчето си. До тогава ви целувам и стискам палци на мамите да се преборят с коликите, а на очакващите- с нетърпението !;-)

# 172
Dil, Честита месечнина на Гошко! Да ти расте жив и здрав!

Gadamer, Дари М, и Лина прави същия номер. НЕ винаги, но поне 2 пъти в денонощие - нахрани се например достатъчно, и след това рееееееев когато я слагам да си легне. Почва проверка на памперса, слагане на гърда, факт е че, явно иска да е на ръце или просто почва да будува. Или пък - става време за хранене, слагам я да я кърмя и почва едно разтакаване от 2 часа!!! Отказах се да я будя вече да се храни, с цел да избегна това. Тази нощ например от 4 до 6 съм я занимавала, сега спи като отрязана Simple Smile и вече паузата между храненията стана голяма  newsm78. Дайте съвет! Педито ми каза, че още е рано за появата на т.нар. колики, освен това те не са задължителни. Опитвам се да оригна Лина всеки път след ядене но не винаги ми се отдава. Вода не давам - само да си изплакне устата, но дори и тогава я плюе и се бърчи.

С какво почистване нослето? Аз се стресирах, че може би не яде достатъчно заради запушен нос. Педиатърката ми каза да и слагам 10 мин преди всяко хранене 2-3 капки физ. разтвор, или стеримар, но не директно от флакона, а с пипета.Та, вчера бях много щастлива, когато изкиха един сопол - аз така и не успявак да изчистя нищо с клечка Sad

Дупето на Лина почти винаги и аз го мия на чешмата - много и харесва Simple Smile. Случайно, ако сменям памперса а почти е чист, я избърсвам с мокра кърпичка. Като и бяха излезле 2-3 пъпчици на дупето на 3 ден я намазах с витаминния крем на мустела и изчезнаха яко дим!

# 173
Хей мами 2 в 1 , хайде да си направим срещичка, дружно ще се утешаваме. Например утре 24.11. - петък по обед. Да хапнем някъде едно хубаво да си поприказваме, явно всички сме изнервени. Предлагам час 11.30 в Уго на Витошка ?! Нарочно избирам по-ранен час, за да има места. Да се доуговорим на лични, за да не задръстваме темата.
Аз вчера близо 9 часа имах контракции през около 10-15 мин и си помислих че се почва, ама като си легнах те отшумяха, сега имам само тъпа болка в кръста и бъбреците. Все пак наближава , време си е  Joy
Много целувки на всички. А на мамите 2 в 1 , чакам да ми пишете на лични да се разберем за евенуална среща.

# 174
Здравейте, мами!
Честита дъщеричка на мама Горис и гордия татко. Да е жива и здрава и да ги радва много!
Честита месечинка на Калина на мама Аntoshka, Георги на Dil и Лорейн на Тами!
И ние днес имаме повод да почерпим. Малката ни принцеса има имен ден!
 cook  : Wine Glass

Честито и на другите бебчета, носещи името Александър, Александра!

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 12:00 от Salvi

# 175
Бимба,
виждам че никой не ти е отговорил (ама аз си чета по диагонал, че няма време)....
Точно, ама точно такива болки имах и аз последната седмица преди да родя. Бебето се намества, няма нищо притеснително.

А за мамите дето са се притеснили че нямат признаци за раждане...Споко бе, ще дойдат ... Няма бебе дето не е излязло ... В деня когато започнах да раждам и аз бях така - никакви признаци, ходих да оставя Бобо на градина, ходих да се карам за да му сменят училището от догодина, че ни бяха записали в много далечно...после от нямане какво да правя ходих и на фризьор. Прибрах си се...никакви признаци. Че като ме почнаха контракциите даже не им повярвах, нищо че преносвах вече 2-ри ден. рeших че е фалшива тревога. Скоро и вас ще ви изненадат малките съкровища !

# 176
Срам несрам, за успокоение на всички, които още очаквате- ще си призная, че след като преди официалния ми термин на 15.11 бебко не се роди, реших с чиста съвест да се позабавляваме с татенцето, пък ха дано го раздрусаме дребния и да тръгне да излиза...  Party Crazy
Е раздрусахме го явно, защото в 1 сутринта на 16.11 се започна процеса Wink друг е въпроса как вървеше ... ноооо поне се почна  Mr. Green Laughing

Някой ще ме светне ли дали ще си правим нов форум като се родят всички бебоци Simple Smile?

# 177
ЧЕСТИТО НА ВСЧИКИ МАЛКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!!! ДА ПОРАСНАТ ГООООООЛЕМИ И СИЛНИ Simple Smile

Карил, болничният ти лист ти е издаден и те чака на регистратурата да си го вземеш- на мен и двата пъти не са ми го носили- аз ходих да си го взема- не е нужно лично да го правиш- даваш личната карта на Марио и го пращаш в Шейново да свърши тази работа- болничния е за 45 дни от датата на раждането- следващия се издава от педиатъра на детето, като не забравяй да му кажеш кога ти е бил термина, за да се изравнят дните

Аз водя Неда всеки ден на разходка- стига да не духа силно- днес много ме е яд, че вали, защото не е студено- за това прекара около 30 мин на балкона

аз пък понякога изпадам в негативни настроения от умора- защото моите диванета се редуват- тъкмо заспи едното, започва да плаче другото или иска нещо- не е лесно, но се успокоявам, че само след година ще е съвсем друго положението - сега е един от малкото моменти, когато и двамата спят- отивам да почивам и аз Simple Smile

на всички мами в очакване - леко раждане и скорошна среща с бебоците Simple Smile Софкобофко, при мен този метод не даде резултат и двата пъти Simple Smile

аз предлагам следващата тема да я отворим в Родени 2006

# 178
Честит имен ден на юнаците на мама diana_vr, mery1106 и jenny_b, както и на малките госпожици на мама anika_82, Bildan, Salvi и Dr.Jend! Да са ви живи и здрави и мнооого да ви радват! smile3525 smile3525 smile3525

ronja, и аз тази сутрин от 4.30 до 7.00 бях на вахта...голямо мрънкане беше...нахрани се и продължи да мрънка...едва след следващото хранене в 10.00 заспа...пусти му колики...иска ми се да им се вижда вече края... Praynig Нослето почиствам с фитилчета, направени от памук, защото клечките никаква работа не ми вършат...

Цвети, аз не съм много веща, ама не трябва ли да свърши месеца и тогава да ходим в "Родени през 2006"?!? newsm78

# 179
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дари М, Карил и ronja благодаря зя отговора, поне се успокоявам, че не сме само ние така, т.е че не е нещо страшно.

Искам да кажа нещо по повод индуцираното раждане - аз родих така 3 дни рпеди термина, Док каза, че бебето е напълно доносено и няма смисъл да чакаме и аз се съгласих. Не съжалявам, защото така всичко стана точно по план, отидох си подготвена и спокойна в болницата, имах запазена Вип стая, получих бързо разкритие и родих с 3 напъна. Не че задължително раждането трябваше да се предизвика, но ние избрахме този вариант и всичко мина добре. Така че ако на някоя мама й предстои същото искам да й кажа, че няма нищо страшно.

Честит имен ден на малките именници  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт