НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 751
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ето ме и мен, още тук... Времето е гадно и спах до 12.30. То какво да правя...
Това не го пиша, за да ми завиждате Wink

Вече се поизнервям и аз, Григ, моят термин мина преди 4 дни. Признаци - никакви. Е, стяга ми се шкембето чат-пат, ама не както трябва. Колкото до "италианския" метод, таткото не ще и да чуе - хич не ме жали, че алтернативата е система. Не искал детето му да е "еб@но у главата" hahaha

Абе, шубе го е и не мога да го убедя в противното, в края на краищата няма да се караме насила, я!

Разтушавам се с едни хубави снимки, погледнете ги -  красота!

Айде, това е от мен, аз обаче ще продължа да влизам Wink

А, Велинова, недей да се мъчиш с водата, прочети в кърмаческия - няма никаква нужда. Аз съм на мнение, че детето ако я пие с удоволствие, няма лошо, ама като не ще, насила не бих я давала. Млечницата не зависи от това. Чета, чета аз и се образовам Wink

# 181
Честито на всички именници !    bouquet

Честито и на порасналите бебчета ! Heart Eyes

Роня, за татковите бради съм съгласна - ама то и сега ако Милен не се е обръснал скоро и нацелува Марена, на нея и се зачервява лицето - а е на 4 год., какво остава за новородено... Но аз, докато не съм брадясала, ще си го мляскам бебето... Mr. Green

Иначе и аз съм ЗА разходките, но това май вече съм го писала...

При нас положението е горе-долу спокойно, понякога я мъчат колики, но това е нормално.

На мамите в очакване стискам силно палци и пожелавам леко раждане
. Peace

София, страшни са тия снимки, мерси  Hug 
п.с. айде, бе жена, всеки ден, като се събудя и гледам телефона да видя хубава вест, какво се моткаш... Mr. Green

# 182
  • Отвъд алеята зад шкафа
Цвети май ти питаше за захранването. сега ще напиша какво казва по въпроса д-р Емилия Христова, завеждащ клиниката по неонатология към Униеврситетска педиатрична болница в София  и Лекар на годината за 2005:

"Жената може да кърми бебето си до 6-ия месец без да включва ниаква друга храна...Аз не съветвам майките да дават плодов сок на детето, докато то не навърши 6 месеца. Сок могат да приемат само рисковите деца, т.е тези които имат някакви клинични показатели, и това трябва да стане едва след консултация с педиатър...Когато детето се храни с кърма няма нужда майката да му дава допълнително вода. До 6 месечна възраст детето няма нужда от вода. В случай ,че детето е на смесено хранене, е добре да пие и вода, защото в заместителите на майчината кърма има повече соли."

Аз също смятам да спазвам късното захранване, т.е от 6 месец, ако всичко е наред и се кърмими дотогава. А относно водата - педито каза да й давам вода, ако иска да пие, макар че кърмените деца не искали вода. Ема също не иска, плюе я и изобщо не проявява грам интерес - щом не иска, значи ни й е нужна, ако пък пие, няма да я лишавам, но явно кърмата съдържа всичко необходимо за нея на този етап.

# 183
  • София
Хайде мацки започнаха стрелците! Време е и нашите мързеланковци да излизат LaughingПам пожелавам ти утре да си направиш този хубав подарък. А аз много харесвам тази зодия и даже в началото като ми казаха термина мъжът ми се майтапеше и викаше "Да устискаш за стрелец" (е вярно, че от 1 седмица вика друго, но...явно е трябвало да сме стрелчета). В нас ще бъде едно огнено семейство - аз съм Овен, той е Лъв, а малчо ще е Стрелец Peace

Софи аз имах снощи слаби менструални болчици, но сега съм на шест Mr. GreenПо-късно съм на преглед и да видим.

Бимба аз също имам такива усещания и си ги обяснявам като теб и май си е нормално. Иначе и моето бебе е по-малко активно вече, за разлика от хпреди 3-4 дни, когато страшно натискаше надолу.

Карил този цитат за птичката май беше от "Птиците умират сами" нали? Много ми харесва и на мен и наистина е супер подходящ за случая. Благодаря ти мила, че ми го припомни.

Иначе за среща утре Бебонина ние софийските мами 2 в 1 вече сме малко, а и честно казано нямам много желание за срещи. Съжалявам.

Честит имен ден на юнаците на мама diana_vr, mery1106 и jenny_b, както и на малките госпожици на мама anika_82, Bildan, Salvi и Dr.Jend! Да са ви живи и здрави и мнооого да ви радват! smile3525 smile3525 smile3525

Цвети, аз не съм много веща, ама не трябва ли да свърши месеца и тогава да ходим в "Родени през 2006"?!? newsm78

ЧЕСТИТО И ОТ МЕН!!!

Цвети аз също съм на мнение, че е редно да се изчака края на ноември, защото все пак сме ноемврийки, и тогава да се отваря нова темичка в "Родени". В края на краищата ние мамите с късните термини какво да правиме в "Родени" като още сме си 2 в 1! Това все пак е моето мнение и ако повечето мацки искат да се отвори новата тема направо там направете го.

# 184
  Мони,София,Бебонина,Пам.../да не пропусна някоя/-виждам,че още сте на линия Wink;аз излизам за по половин-един час,но пък все ви мисля,и като се прибера,бързам да проверя какво е положението WinkГриг не я питам,защото явно иска да се поразсее Confused И при мен така-слаааби болки тук-таме...дори се глася в събота да ходя на рожден ден Mr. Green/въпреки,че рожденника ме беше отписал Laughing/.
  Благодарим на всички вече обебили се мами за подкрепата Hug

# 185
Честито на мама Горис!!!
Честит имен ден на Александра!
Честита месечинка на Гошко, Калина и Лорей!
Ние сега се връщаме от черквата – дядо поп ни пя, и Вики му помагаше, но накрая издаде фронта и заспа. Сега аз съм “чиста”,а вие малки мръсници /не разбрах какво мръсно има в това да си майка/  Mr. Green  А в неделя ще правим питата. Ще има подаръциии  Hug
И моя Вики повръща ... чак ме е яд че отива “зян” манджата  Whistling
Цвети аз мисля Вики да го захрая по-рано, някъде в 4-ти месец. Вчера четох в кърмаческия горе-долу как се прави, ама още не съм съвсем на ясно. Било най-щадящо за коремчето да се започне с кашички. Ще видя и педи какво ще каже за захранването. Ама аз лично няма да издържа до 5-6 месец само на кърмене, не мога да мръдна никъде... Егоистично е, ама...  Embarassed
Карил, моя мишок също хълца прекалено често – направо взе да ме плаши, ама щом и при вас е така няма се плаша  Peace
И наистина – аз кога трябва да искам болничен от педиатърката?
Вчера като го цопнахме малкия в коритцето, и както беше зинал и ревеше се кротна – видимо се чудеше “Да рева ли или да се изкефя на банята?”  Flutter . С две думи – имаме напредък в къпането.
За дупето – все още сме на крем Здраве и нямаме грижи до момента.
Вчера цял ден не спа бебока – коликите ни измъчиха! 6-та седмица била пик на коликите /ние сме в нея/. Прочетох го в едно списание, може и да не е вярно.
За целуването – постоянно го правя. Сега ако не го правя кога? Като порасне едва ли ще ми позволява да го мачкам.
Gadamer – и ние сме така – виси по 1 час на гърдите и не мирва докато не заспи там, а понякога не е така... Но бебока наддава /вече видимо/ и това значи че всичко с кльопачката е наред. А това през ноща според мен го правят заради КОЛИКИТЕ – успокояват се като са на гърдата, но не са гладни. Моя почти всяка нощ през час и половина прави така  Crazy
И аз си мислех да отворим тема в Родени, ама хайде от нас да мине - ще поисчакаме, за да не се цепим. Няма значение къде ще пишем, важното е да сме си заедно!
От мен - хубав остатък от деня  Hug

# 186
   Честито на всички именници! Да си носят с много здраве хубавото име   bouquet!   
   Честито и на висчки пораснали бебоци / на кои със закъснение на кои на време  Wink /! Да растат все по послушни, здрави и папкащи  Peace!   
  Тали, честито ви пречистване на малкия мишок   bouquet! Трябва ли предварително да се уговаряш с попа и изобщо какво се прави, щото аз такова нещо на Вили не съм правила!
   Аз както се хвалех, че не повръщаме, така върна като фонтан преди малко! Тъкмо си мислех, че май преяде / източи едната гърда и поизточи и втората / и той върна яко  ooooh!! Цялата бях в кърма - панталон, блуза, че и по леглото имаше! А сега хълца вече 15 мин. и с нищо не мога да го успокоя / цица не ще и да помирише  Mr. Green /!
   Аз също мисля да захраня късно! За водата моята докторка каза - ако иска давай, ако не - не го насилвай!
   За целуването- целувам го по много, но на тати не давам, щото той ходи с брада и дори и бати се изрива пък какво остава за бебо!
   За папането - зависи колко е гладен и дали има колики! Понякога се нахранва за 10 мин., друг път за 1 час, а понякога заради коликите спим на цицата  Mr. Green! Това обикновено става вечер!
   Да похваля наш тати: когато нощем Боил се събуди пищящ от колики, тати става да го гушка  Hug!
   Да ви питам: колко време слагахте компресите с риванол на гърдичките? Аз ги слагам от една седмица, но още са му подути!
  И още нещо: правите ли масажи на слъзните канали? На нас май са ни запушени! Плачем без сълзи и имаме жълтичък секрет в ъгълчето на очичките! Трябва най-после да взема да ги правя тези масажи, ама като все забравям  ooooh!  Embarassed!
   И аз си мисля че е редно да изчакаме неродилите да родят и тогава да се местим в Родени!
   Уффф, май имаше още нещо което исках да пиша ама забравих  Embarassed!
    Чао за сега от нас / пак ревнахме  Confused /!

# 187
Много се радвам, че има мами привърженици на късното захранване. Ще се подкрепяме взаимно. За мен е голямо удоволствие да кърмя и се моля да имам кърма по-продължително време.
За слъзните каналчета. И нашите са запушени. Аз промивам с преварена вода преди хранене и после докато цока й правя масаж, защото през другото време се върти и не дава. Дано се отпушат скоро, че май не й харесва процедурата.
Да не е от времето Thinking. И Аля днес на няколко пъти повърна.
Ох, събуди се...

# 188
Честита мацка на мама Гери Simple SmileЧестити именни дни на Александровците и Александрите Hug Еййй, ама много дълго се изписва това име..

Имам питане - как са ви зърната след бебешкото похапване? Моите имат една жълта резка - 2-3 мм. точно по средата на зърното и подозирам че е от неправилно засукване. Мнооооого ме боли и не знам какво да ги правя вече. Махнах силиконовите на Авент, защото с тях някакъв страшен вакуум ми се получаваше, освен хапането. И сега ми остана "само" това да ме хапе - не знам как да го слагам правилно и как да го карам да захваща повече от зърното. А и как да го махам оттам, като е захапал толкова силно и болката е съвесем нетърпима. Имам чувството, че ще ми го откъсне направо Sad
Ама какво да се прави - търпение му е майката явно.. Embarassed

# 189
Благодаря за милите пожелания! Hug

Честито на всички именници, празнуващи днес! Да си носят със здраве хубавото име!  bouquet

Поздрави от Мина за всички вас Hug Тя изглежда страхотно - все едно не е раждала.  Каза, че се чувства добре, но милата беше разстроена и дори плачеше - накарали и се, че бебо бил гладен и спаднал в теглото, а кърма има достатъчно. Иде ми да ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire - може ли да я тормозят така, вместо да и помогнат, да и обяснят спокойно как да се справя с кърменето.....  Надявам се да съм и била полезна и поне малко да се е успокоила
Утре, живот и здраве, ще се запозная с Дарин и ще видя мама Вени
Резултата от ДК: вече сме с 1,100кг по тежки и с 6см по-високи,  newsm44  развиваме се супер, даже ни препоръчаха да приемаме по  2-3 капки вигантол, заради бързия растеж

И аз си мисля че е редно да изчакаме още малко, преди да се местим в Родени

На мамите в очакване стискам силно палци и пожелавам леко раждане.

# 190
Бързам да се разпиша, тък като сукалчето се успа Wink.

ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!!! ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!   bouquet

Така - малко за раждането пък докъдето стигна... Контракцийките ми започнаха в 1 през нощта (с Йоана бяха в 0 ч.) - помотах се, помотах, и тъй като си мислех че имам стабилна уговорка за упойка реших да тръгвам, че да не изпусна 4-те см. Прегледаха ме във 2-ра градска - 2 см разкритие. Попълнихме 3-4 документа и ми направиха клизмата - и после - от 5:30 ч. до 9 без нещо ми записваха контракциите - а те, знаете, по гръб най-болят - аз се изхитрявах и се полуобръщах на ляво - минават по-безболезнено. Обадих се на анестезиоложката - не беше на смяна - и изведнъж думите и "Ще направя всичко възможно да те обезболя, дори екипа, който е дежурен, да не може да води обезболено раждане" се превърна в "Ами то си зависи от екипа, аз ще говоря с дежурния. И ти му кажи, че искаш обезболяване". Може би е искала предварително да и се плати, но аз смятам, че се плаща СЛЕД, а не ПРЕДИ раждането. Не знам изобщо обаждала ли се е, не ме интересува вече. Казах на деж.лекар че ще искам обезболяване, той каза добре. После към 8 и нещо ми ръгнаха окситоцин - лелей, е това беше... доста неприятно. Скараха ми се, че се обръщам, щото ми вливат окситоцин за усилване на контракциите, пък аз така ги правя по-слаби и ща-не ща се обърнах по гръб. И се почна... Всеки път като минаваше д-ра го питах за упойката, той: Спокойно, пълна програма ще има. И разбрах, че тая няма да я бъде. И започнах да го гледам гадно  Mr. Green. Той минава и ме гледа с измъчената физиономия (не съм викала все пак де) и вика - боли ли? аз - много; а той - айде де, аз толкова пъти съм раждал, изобщо не боли  Laughing. Шегаджия. Та така - до към 9 и 20 си лежах в предродилна, после видяха, че са станали 8 см разкритие, накараха ме да напъна (не стана успешно от първия път) и ме преместиха на магарето. И се започна якото напъване. Май на 3-тата контракция (на 1 контракция се правят 3 напъна) родих. За съжаление не се разминах пак с вътрешни и външни шевове - мислех, че като ми е второ ще е по-лесно, да ама не. НО... всички шашнати момичета от моя разказ - когато видиш малкото слънчице и всичко останало се изгубва... Не е истина какво прави майчиното чувство... Hug А - трябва да добавя, че водите ми са били зелени, въпреки че плацентата се водеше 2-3 степен на зрялост - т.е. Господ ни е пазил да не се случи голяма беля с бебка. Тя малко се беше нагълтала - пак късмет - защото при повече нагълтване ги държат в кувьоз.
Предимствата на 2-ра градска - малко родилки (аз раждах сама например), внимателни акушерки, лекари - всеки те пита как си; педиатрите са малко дръпнати, но не е болка за умиране.

Така, сега - проблемите с лактацията - и аз като Рени явно имам сръвхлактация (като миналия път), но лошото е, че 3-ти ден вдигам Т 38,7 - 39 и от днес започвам да пия Оспамокс, пък дано се оправят нещата. Болят ме гърдите, адски бързо се пълнят, макс 4 часа на ден сън - но пък след първоначалната болка от засукването е много приятно като кърмиш.

Така... май много се оплаках...  Mr. Green Каката е много нежна към Гергана, постоянно иска да я гали, но пък е с една хрема и не и даваме много да се доближава.

Съжалявам за дългия разказ - но защото напоследък не ми се случва много често да пиша, затова.  Flutter Ако имам още малко време ще кача снимки и на Гергана.

Успех на останалите мами 2 в 1! А, и да кажа - 2 стажантки ми казаха, че ако си имала болезнена менструация болките не ги усещащ толкова силно и обратното - а аз съм 2-рия случай... Така че - всяко раждане си е различно - пожелавам ви да е като на Жени - до 6 см нищо да не усещате, а не като при мен   Peace.

# 191
жени, аз правя така- хващам гърдата с ръка- цялата ареола - тъмната част я защипвам между показалеца и средния пръст и като му поднасям главата- гледам цялото да й го набутам в устата- така дори като ми бяха малко разранени зърната ме болеше само при захапването, но не и при кърменето- не се отчайваш- ще му хванеш цаката- трябва някой да ти го покаже и нагледно

# 192
  • София - Дианабад
Здравейте мами,
Днес бях при Гери и бебока, като се изключи трудното ставане и ходене се чувстват добре, бебка е при нея през цялото време само през нощта са я отнесли за да може да поспи. Идват в стоята да е преобуват. Но май пак не е спала много Wink
Имам едно бързо въпросче от Гери: има ли някакво ограничение колко често може да се ползва на ден Бивацин

# 193
Успех на останалите мами 2 в 1! А, и да кажа - 2 стажантки ми казаха, че ако си имала болезнена менструация болките не ги усещащ толкова силно и обратното - а аз съм 2-рия случай... Така че - всяко раждане си е различно - пожелавам ви да е като на Жени - до 6 см нищо да не усещате, а не като при мен   Peace.

Аз винаги съм си имала много болезнен цикъл, та може и за това да не са ми направили впечатление болките в началото. Но след Окситоцина.. малииииииииии!!!

жени, аз правя така- хващам гърдата с ръка- цялата ареола - тъмната част я защипвам между показалеца и средния пръст и като му поднасям главата- гледам цялото да й го набутам в устата- така дори като ми бяха малко разранени зърната ме болеше само при захапването, но не и при кърменето- не се отчайваш- ще му хванеш цаката- трябва някой да ти го покаже и нагледно

Значи не би трябвало да ме боли докато се кърми, а само в началото. А и как да я захвана цялата ареола, като гърдата ми е твърда и доста напрегната преди ядене.. или да поизцедя малко, докато поомекне?! newsm78

А колко грама трябва да изяжда на ядене, сега е на 10 дни.

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 16:59 от jenny_b

# 194
Рени, няма нужда от уговорка. Вдигаш се с бебо и още някой за подкрепа, те като те видят с бебче и се сещаш защо си там. Попа пее мого малко, не трябва да носиш нищо в църквата /ако пък мнооого искаш може някоя питка/. Аз ходих в църквата в Дървеница, не се плащало, но оставих 10 лв на попа. В 7-те Седмочисленици офицялно искат 5 лв.
Май и Вики няма сълзички когато плаче. Жълтия секрет мисля че ще отмине, и ние имахме в началото.
jenni - махай бебо от гърдата като вкараш кутрето си между зърното и крайчето на устенцата му.
Хааайде че ревнахмееее

Общи условия

Активация на акаунт