НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 756
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Значи не би трябвало да ме боли докато се кърми, а само в началото. А и как да я захвана цялата ареола, като гърдата ми е твърда и доста напрегната преди ядене.. или да поизцедя малко, докато поомекне?! newsm78

Да, боли само при първите 3-4 всмуквания на бебо, а понякога въобще не боли. След като ти е много пълна гърда, поизцеди я малко, за да може бебо да засуче, иначе ще му е много трудно, а за теб ще е болезнено.
А за това как да извадиш безболезнено зърното от устата на бебо TALI1 ти е обяснила... Peace
Според мен тази жълта резка, която имаш, е раничка, която е почнала да заздравява. Аз имах същата на едното зърно в началото...Споко ще се оправи... Hug

# 196
 Здравейте мацки!
 Аз пак съм тук за малкичко и на бързичко,но пак откривам,че не мога без вас!!!
 И моя Ивчо не ме оставя две ноши да си поспя малко-рев,хленч-следват цица,биба,пампер и пак рев,а от снощи както си седи мирничко и изведнъж проплаква и сякаш се напъва-дали това не са гадните колики??????Ако е така какво и как да давам?
За хълцането -много хълцаме и покихваме честичко.кОГА ЗАПОчНАХА ПРИ ВАС КОЛИКИТЕ?
    зА КИЛЦАТА  СВАЛЯМ ПОчТИ ПО КИЛО НА ДЕН:) -ЦВЕТИ-БЕшЕ МНОГО ПРАВА МИЛА-ЗА СЕГА ЛЕСНО СЕ ССВАЛЯ,НО ИМАМ ОщЕ 10 КИЛЦА ДА СИ СВАЛЯМ ,НО ВСЕ ПАК СА МИНАЛИ САМО 10 ДНИ ОТ РАЖДАНЕТО-А И СВЕКИ КАТО НИ ЗАРЕЖЕ СЛЕД 1НЯКОИЯ И ДРУГА СЕДМИЦА СЪВСЕМ щЕ СЕ СМАЛЯ:)
  ЗА РАЗХОДКИТЕ АЗ ОщЕ ОТ 4-ДЕН ГО ПОКАЗАХ НА СЛЪНчИЦЕТО-БЕщЕ НА 20 МИН.РАЗХОДКА И НА СЛЕДВАщИЯ ДЕН 40 МИН. АМА ПОСЛЕ НЕщО НЯМАшЕ КАК ДА ГО ИЗВЕЖДАМЕ А ДНЕС ГАДНО СИ ВАЛЕшЕ!
вчЕРА БЯХМЕ НА 1-ВА КОНСУЛТАЦИЯ-ЗА 5 ДНИ ОТ КАК НИ ИЗПИСАХА СМЕ КАчИЛИ ОКОЛО 300 ГРАМА!Мами-мажех бебо с олио на джонсън,но му се обели кожичката и от 3 дни мажем СЕБА МЕД -но още се белим:(,а и пъпчето още не ни е паднало,но доки каза ,че скоро щяло!
   чЕСИТИТО НА ГЕРИ-МНООООГО ДА Я СЛУшКА МАЛКАТА БЕБА,чЕСТИТО И НА ВСИчКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ-ВЕчЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ХУБАВИ ПОВОДИ,чЕ НЕ ПОМНЯ НА КОГО ЗА КАКВОДА чЕСИТЯ-НО ТО АЗ СЕГА СЪМ ПО-РАЗСЕЯНА ОТ ВСЯКОГА И ПРИ ВАС ЛИ Е ТАКА-МАЙ Е ОТ НЕДОСПИВАНЕ И ПРЕУМОРА
  ЦУНКАМ ВИ СИЛНО И СТИСКАМ ПАЛЦИ НА 2 В 1-ЗАПОчНАТ ЛИ КОНТРАКЦИИТЕ ПЕРЕОДИчНО НЕ СЯДАЙТЕ В НИКАКЪВ СЛУчАИ А ХОДЕТЕ НОН СТОП ИНАчЕ СЯДАТЕ НА ГЛАВИчКАТА НА БЕБЕТАТА И ТЕ СПИРАТ И НЯМА СКОРО ДА ИЗЛЯЗАТ-АЗ ОБИКАЛЯХ   ОТ 20ч ДАО 3ч ПРЕЗ НОщА ПРАВА ЗАщОТО ИМАХ МНОГО И НА чЕСТО КОНТРАКЦИИ НО ПОСЛЕ КАТАЛЯСАХ И ПОЛЕГНАХ,НО КОНТРАКЦИИТЕ ССИ БЯХА НА 8,5 ,6  МИН. И КОГАТО СТАНАХА НЯКОЛКО НА 5 МИН.СЕ ОБАДИХ НА АКУшЕРКАТА И ПРАВО В БОЛНИЦАТА!
  жЕНИ ЗА ИЗВАЖДАНЕТО НА ЦИЦАТА -П1ХАш ПРЪСчЕ В УСТЕНЦЕТО ОТСТРАНИ  И ВАДИш! АЙДЕ ДИДКИ !!!!

# 197
  • София
Така да дам отчет от моя преглед - бебето е заело предстартова позиция с позиционирана главичка, тапата си е паднала, шийката е много омекнала, но разкритието е само 0,5 см., така че явно ще се чака, а събота и неделя с мъжа ми пак ще правим преходи. Ей голям инат е мойто бебе явно. Всички признаци за раждане, а на него му е добре вътре на топло.  Mr. GreenИначе малко ме "побърникаха" и не е чак толкова гадно за тези, на които им предстои. Е това е от мен. Лека вечер на всички! Hug

# 198
Здравейте мамчета
Аз ви чета редовно ама не пиша често...
При нас нещата са долу - горе същите като при всички - кърмим се , къпем се / мнооого ни харесва/, мъчат ни колики, само  дето акаме в седмицата веднъж и се притеснявам, даваме и тук разни неща ама ефект никакъв, ака когато тя реши. Иначе си качва грамчета  и е спокойна, когато не я мъчат коликите.
 За олиото на Джонсън - аз бях се засилила да си купувам да мажа Мимка с него ама ме спряха навреме. Сега вечер като я изкъпя докато е още във водата я мажа с мас / премита или преварена не знам точно как се приготвя, свекито я прави/ , а сутрин с олио на Бюбхен, и кожата и е много добре. Дупето също но ние нали не акаме редовно то няма от какво да се засече.
Tali1това с капването на Саб върху бибата направо ми спаси живота вчера...  thumbsup
Ако някой има проблем със запушени млечни канали - пробвайте belladonna те са хомеопатични гранулки на bioron - при мен направиха чудеса.

На мамите които са още 2в1 - не се притеснявайте, бебетата ще излезат точно когато трябва.И още нещо - организма на жената е много по подготвен да понесе болката от раждането от колкото болката от вадене на зъб. Така че спокойствие и кураж , представя те си най-лекото раждане и така ще стане.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА !

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ!

# 199
Мами,  Mr. Green Mr. Greenоткрих частично спасение от коликово пъчене, пръхтене и мъркане - кошче за кола -

РЕКЛАМА
ВАШИЯ избор е избор на вашето бебе!!Сложете го още сега и ще видите невероятните резултати!
           Поръчайте кошче сега и ще го вземете в невероятно добра комбинация със спокойно бебе вътре!!!
           И това не е всичко!
            Получавате още - половин час свободно време в чата
                                        - предремване
                                        - измиване на зъби или повече минути  в тоалетната!
Мами на Дани му падна пъпа, вече не кърви - мога ли да го къпя без да го пазя от водичката, че ми е много трудно бе....
Благодаря на всички мами, които ме светнаха за болничния, които повдигнаха темичката за болничните. Тати го взе от болницата и утре ще го  предам.
Мами, пуснахте ли си документи за еднократна помощ? Къде да прочета повече инфо по въпроса? Какви документи се подават и т.н.
Съжалявам, че повдигам пак въпроса, но съм ФлЮБена и съм забравила кво съ праИ Mr. Green
    Мами аре да се сексиме вече бееееееееее................... Sick
Клюки евавала за извеждането на мъника! Ще последвам примера ти скоро! Клюки, незнам дали си разбрала ама голяма търсене му ударих, като разбрах че сме по едно и също време в Шейново \Рени така ми беше казала, та обикалях от стая в стая и търсех "мама Клюкарка" ... Joyи всички ме гледаха странно........ама открих Лучия
 Роси 74, да сте живи и здрави цялото семейство! От разказа ти разбирам, че си доволна от болницата...Ще го имам впредвид като ме питат бъдещи мами-приятелки...Между другото чувам добри неща за там...А това за водите, направо сте си имали късмет! Кой светец ви е пазил в този ден newsm78
За масажа на очите - какво правите точно мами? Аз за ПЪРВИ път чувам за такъв проблем в ТАЗИ възраст. Бебето до края на първи месец май не реве със сълзи?!?! newsm78 newsm78 newsm78
                                        sdsm moni-Стискам палци, бебо да тръгне нежно и внимателно, да размисли преди да ти скрои някой номер Mr. Green, всичко да е наред - безболково и бързо!!! Господ с теб!И всички ние!

# 200
...
 Роси 74, да сте живи и здрави цялото семейство! От разказа ти разбирам, че си доволна от болницата...Ще го имам впредвид като ме питат бъдещи мами-приятелки...Между другото чувам добри неща за там...А това за водите, направо сте си имали късмет! Кой светец ви е пазил в този ден newsm78
За масажа на очите - какво правите точно мами? Аз за ПЪРВИ път чувам за такъв проблем в ТАЗИ възраст. Бебето до края на първи месец май не реве със сълзи?!?! newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря - да ви се връща! Hug (ама ти вярно ли прочете ЦЕЛИЯ ми пост?  Crazy) като цяло съм доволна, като изключим упойката...
За масажа и аз мисля като karil - не е ли ранко за масажи?

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 18:36 от Роси74

# 201
Привет момичета.... Ние с принцеса Дени се прибрахме у дома!!! Няма по-хубаво чувство - уверявам ви!!! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78744 ето и малко снимки.
Дени се роди на 19.11 в 12:30 ч. като предния ден постъпих в Шейново след преглед от доки. Сутринта още ми сложиха хапчето и зачакахме реакция, но уви вместо болки и контракции на мен така ми се приспа, а доки вика ми спи тогава и така до следобяд като с таткото, който беше с мен взалата играхме на бикове и крави, на морски шах, решавахме судоку и само се смеехме, че бебка щяла да прилича на мама - с характер. На доки му "омръзна" да ме чака и ме прати в стаята да си лежа като решихме, че на другия ден ще стане работата. Качих се в стаята и пак си легнах - спах като пън цяла вечер. На сутринта доки ме пита дали имам болки и контракции а аз клатя главата и му викам, че ще си ходя, а той ме прегледа и вика - браво бе имаме цели 4 см. и шийката е омекнала достатъчно, хайде пак в залата - викай таткото и да започваме. Сложиха ми системката с окситоцина и почнаха контракциите веднага, но очаквах да са доста по-болезнени. След час ми пукнаха водите и малко след това ми сложиха и епидуралната упойка /таткото още коментира, че го боли гърба от това като видял как слагат епидуралната/. После почувствах едно затопляне от кръста надолу и пак ми се приспа, а акушерката /една сладка бърборана/ ме пита дали усещам нещо, а аз клатя главата отрицателно. На записа обаче си личеше че имам хубави дълбоки контракции. И така след окло час смях и закачки с мъжо и акушерката усетих напъните и викам да събират екипа, че бебка излиза. За секунда дойдоха доки, неанатолога и още една акушерка. Почнаха да ме напътстват кога да напъвам и кога да почивам и на 3 напъна Дени излезе и зпищя веднага. Няма да ви описвам каква радост изпитва жената в такъв момент, а таткото насълзи очите и се прави на стар фотаджия. След това ни оставиха тримата заедно за 2 часа, докато мама почива, а след това ме закараха в стаята ми. От там нататък вече дните минаваха в очакване да доведат Дени и да я уча да суче, но тя бързо надуши кравичката Милка и цока като дзвер. За радост кърмата ми тръгна веднага /аз си имах коластра още от 7-я месец/ и засега Дени е само на кърма. Гърдите естествено ме болят, нотова е само като захапе, после минава.
Това относно раждането и първи мигове на радост.. . За първи път раждам с епидурална, но казвам ви най-отговорно, че е голям рахат. Имаш сили да напъваш когато трябва и да помогнеш бебчо да излиза по-лесно и бързо.
Много съм благодарна и на целия екип в Шейново, който се погрижи раждането на дъщеричката ми да стане толкова приятно изживяване. Пожелавам на всички, които все още чакат момента да родят като мен.
Засега целувки и чао... че Дени вика Милка на спешна спявка...

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 18:59 от Interlax

# 202
Хе,добра реклама - ако нямах кошче,щях веднага да си купя Party

За пъпчето - щом му е паднало , правете цапа-цупа без никакви притеснения.

За еднократната помощ - отиваш в С-грала/неква служба/ и си изкарваш  удостоверение за семейно положение.С него,с акта за раждане на бебо  и лична карта отиваш в социални грижи и подаваш молба/те ти дават бланка/.Ако имаш отворена сметка в някоя банка им носиш и АЙБАН и номер на сметката,по която ще ти преведат парите след 1 месец.Направи си копия на акта,че там ти вземат оригинала...За да си спестиш още едно ходене до там - вземи си разпечатка за доходите за последните 9 месеца от службата и ако нямаш 200 лв на член от семейството - ще вземаш и детски.

И аз за първи път чувам за тези масажи на очичките newsm78И за компреси с риванол на гърдичките-защо ги правите?

Секса все още е мираж Shocked

Честита месечинка на Гого,Лори и Калинка - Малинка!Честито и на бебоците носещи името Александър и Александра!Здраве и щастие!  bouquet

# 203
Олелеееееееееееее, Роси, от твоя разказ ми настръхнаха косите - на мен ако ми се случи подобно нещо онзи "шегаджия" не знам какво щях да му направя- е, най- много да го споменавам често, но.. а това със зелените води - какъв светия, вярно, че не могат дай видят цвета, но не се ли познава по други показатели...

Интерлакс, твоя разказ ми хареса Simple Smile дано след него мамите, които още се колебаят за епидуралната упойка да изберат да я ползват за тяхно добро- наистина много помага - не боли и се наслаждаваш на момента

Жени, изцеждай малко кърма преди кърмене щом са ти много твърди гърдите- като са по- мекички бебо по- лесно захапва

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 18:45 от Цветина

# 204
  • София, Дианабад
Честито на всичко бебчовци и мами и татковци с името Александър и Александра!  newsm51 smile3525

Рени, какви са тези масажчета на очичките, макар че ние си плачем със сълзи май?!
А жълтото секретче е конюктивит - бебешки аз го мъча с бабината рецепта - а именно кърма. На клечка за уши слагам кърма и мажа очетата - и резултата е само на 1 -то остана мъничко сутрин. Иначе Борис не можеше да си отвори очичките от гурелчета. Действайте, много помага...  Grinning

# 205
    Роси, температурата да не я вдигаш заради мастит? Ако е така, марш в банята - горещ душ и яко масажи и цедене под водата докато не станат супер мекички гърдите! Аз бях започнала да правя точета, но Слава Богу температура не съм вдигала! Няма да ти казвам обаче колко болезнени масажи съм си правила на гърдите от страх да не направя мастит! Прочети в кърмаческия по въпроса! Аз честно казано не съм фенка на антибиотика, но ако няма друг начин..
    Оххх исках и на Жени да пиша за кърменето, но Боил така се дере / да им се не види и гадни колки  ooooh!/, че ще го отложа!

# 206
Здравейте мадами  Hug

След много перипетии по раждането и аз съм вече тук. Родих секцио на 30.11. с доста усложнения, преливане на кръв и т.н. Няма да продължавам, че да не плаша момичетата, на които им предстои раждане. Докато си говорим с мъжа ми в реанимацията влиза педиатърката и съобщава бебка колко е наддала. Каза, че ей сега ще прати стажантката да ни я доведе да я видим. Чакаме, чакаме....ама тс - никаква не се появява. Какво се оказва- докато ние си чакаме от операционната излиза жена, родила секцио ин-витро. Въпросната стажантка с нашата щерка застанала пред роднините на другата жена и ги питала "вие ли сте със секциото". Хората го чакали това дете 17 години и се радвали на нашата дъщеря 20 мин, докато разберат, че това не е тяхното бебе. Е чудя се как не видяха розовата гривничка / а те имат момче/.Чак определили хората и на кого прилича бебето ми. После в стаята жената негодуваше " да го носиш цели 9 месеца и накрая да родиш свекърва си - това не е човешко" Mr. Green
Аз не можах да се размина с мастита  Sick След 3  антибиотика Ая е вече на адаптирано мляко. Искам да ви питам - вас наболява ли ви операцията още? Аз се тревожа, защото ме наболява  Cry. Откакто съм родила един бял ден не съм видяла...но всичко си струва - резултатът е безупречен.
Поздрави на всички   bouquet

# 207
Здравйте, пиша набързо преди да се е събудила Ваяна...

TALI1, третия болничен ти го издава педиатърката от следващата дата, от която свършва втория.

Рени, SALVI  за слъзните канали - Ваяна имаше такива гърелчета, които не минаваха нито с преварена водичка, нито с кърма и накрая педиатърката и взе  секрет за изследване и се оказа стафилококи. Каза, че не е опасно, педписа ни с какво да го лекуваме, ни мисълта ми беше, ако не им минават тези секрети, а се увеличават, направете изследване./не го написах да ви плаша, а асмо да реагирате овреме, ако има нещо./ Peace

Жени, за кърменето - аз бях пускала тема в кърмаческия за недобро захапване на гърдата. Както и да е, има няколко неща, които можеш да правиш - 1. Изцеди малко кърма преди да кърмиш, защото са ти много пълни гърдите и на бебо на му е удобно да захапе. 2. Преди кърмене затопли една мокра кърпа в микровълновата и я сложи на гърдата - това отпушва каналите и прави сукането по-лесно. Гледай само кърпата да не е много гореща.
За ваденето на бебето от гърда - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ГИ ИЗДЪРПВАЙ, това ти разранява зърната допълнително - както са ти казали по-горе - лекичко пъхно кътрето между устните му и той сам ще пусне зърното, лекичко го издърпай, когато вече не е стиснал.

goris или по-точно мъжа на goris, Бивацина не е желателно да се ползжа повече от 3 път на ден, защото изсушава кожата, но има едно мехлемче, което много помага при шевове - фусидин. Аз лично ги редувах и на 5-тия ден вече нямах никаква болка./имаше и едни свещички, които се слагаха за обезболяване, обаче не помня как се казваха - ще потърся и ще пиша по-късно/.

Роси, и аз ти изчетох целия пост - съжалявам, мила, за това,което си преживяла - важното е, че всичко е с добър край. Heart Eyes

# 208
Карил, и аз се пробвах в столчето, ама Ники не ще - предпочита на ръце, хитрецът. Иначе хапва добре, явно, щом спинка поне по 2.5-3 часа през деня, обаче понякога нощем се буди на 2, което никак не ме радва... Понякога изцоква всичко за 10 минути, а друг път по 40 суче усилено. А при нас заради операцията сексът е табу...та ще постим до Коледа,май....както се полага на примерно християнско семейство! bowuu
От 2-3 дни  бебчо започна да пръцка и да се оригва усилено и, струва ми се, коликите са значително по-поносими! Praynig
Честито на именниците и спокойна нощ!

# 209
Здравейте, ноемврийски мами и бремелинки,

Аз съм от декемврийките, но надзъртам и при вас - много сте готини, и много полезни неща научих от вас. Извинявайте че се намесвам в темичката ви, но се надявам да можете да ми помогнете с впечатления - ваши или на други мами.   Blush
Насочила съм се да раждам в Света София като много ми харесва д-р Мирослава Генадиева (тя води лекции на '9 месеца' и лекцията в болницата), но намерих само едно мнение за нея из форумите. Моля ви, споделете с мен ако имате преки или косвени впечатления от нея.

Позволете ми да ви честитя всички бебоци и да пожелавая на всички необебили се леко раждане.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт