Увреден черен дроб, моля споделяйте

• 34 200
  • 147
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пих Трансметил около месец. Четох, че трябва да се пие поне 2-3 месеца. Нямах странични ефекти. Не ми е пречел на съня. Според мен ми го дадоха като презастраховане, тъй като от 3 месеца стойностите на черния ми дроб бяха в норма. Трябва да се пие на гладно. Ужасно ме притесняваше режима на взимане на лекарства. Тъй като взимам и други, трябваше цял ден да смятам кое след колко време трябва да взема и кога да ям.
Оплаках се при следващ преглед на гастроентеролога и той го махна. И като цена не ми хареса. Една опаковка стигаше за 5 дни.
Взимам масло от бял трън по 3 пъти на ден. Понякога взимам и тахан от бял трън.
Мисля, че ми помагат, а и черния ми дроб не е вече омазнен. Имам автоимунен хепатит и черния ми дроб е с фиброза, та ще продължавам с лечението.
Дано болният да се оправи скоро, но диетата е много важна.

Привет
По препоръка на доктор ли се пие на гладно Трансметил?
Защото никъде не пише точно как.

# 91
Привет
По препоръка на доктор ли се пие на гладно Трансметил?
Защото никъде не пише точно как.
Да, така ми каза гастроентеролога.

# 92
Моля за мнение ,става въпрос за баща ми на 64г е има болки , и му са жълти очите .....

# 93
Моля за мнение ,става въпрос за баща ми на 64г е има болки , и му са жълти очите .....

Ами то ясно се вижда, има жълтеница, защото черния дроб е увреден. Ако пие много е ясно. Ако не, може да става въпрос за хепатит или сериозен проблем със жлъчката. Тя обаче боли силно....остро ли го боли? Ако болката отива към гърба чак, отивайте в спешното, може да се спука жлъчката, не се знае какво става вътре, може да се е запушила.

# 94

Ами то ясно се вижда, има жълтеница, защото черния дроб е увреден. Ако пие много е ясно. Ако не, може да става въпрос за хепатит или сериозен проблем със жлъчката. Тя обаче боли силно....остро ли го боли? Ако болката отива към гърба чак, отивайте в спешното, може да се спука жлъчката, не се знае какво става вътре, може да се е запушила.

Опасво ли е много ...Не ,не го боли много ,дано и да ве го заболи ,че няма стойностни лекари в града ни на които да се доверим от гр.Ямбол сме🤷‍♀️😔 Относно пиенето ,не си позволява много , 100тина гр на вечер ...... Мислим първия работен ден да отиваме в Пловдив...да ни съдействате за някой специалист!? Имаме добри отзиви за болница Каспела и д-р Радев..... моля препоръчайте нещо ако някой знае ....

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 14:10 от Plamennna89

# 95
Здравейте след моларна бременост в лабораторията ме изненадата с хепатит с...Доста се стреснах, бях при гастро. Който каза, че ч.дроб е идеален и да пуснем допълнително изследвания  за хепатит дали бил активен, или пасивен както и за черният.дроб...
Дори не знам дали да вярвам на положителния отговор. Но ето и изследванията за потвърждение..моля ако някой разбира,  какво е това? Какво означава и какво да правя??

# 96
Здравейте може ли за мнение личният ми лекар е в отпуска беше ми пуснал кръв изследвания ASAT е в норма 36.5 ALAT също 33.1 но ме притеснява  GGT малко е висок 45.33 при норма за жени 35 и съм много притеснена дали всичко е наред! Благодаря ви предварително!

# 97
  • Paris, France
Употреба на алкохол, тютюнопушене, нетолерантност към въглехидрати, захарен диабет са някои от причините за висок GTT при останалите ензими в норма. Ако сте пили алкохол предния ден може да излезе инцидентно по-висок. Ако пушите също.

# 98
Има ли симптоми нещо да ни подскаже(че не са добре точно те) за да изследваме тези неща?

# 99
Има ли симптоми нещо да ни подскаже(че не са добре точно те) за да изследваме тези неща?

Не просто ми беше пуснал пълна кръвна и тези. Но когато видях че е малко повишено това се притесних!

# 100

Здравейте, днес си пуснах годишните профилактични и може ли мнение/съвет по тези изследвания? LDL и триглицерити бяха в норма, общият холестерол беше лееко завишен. Попринцип не пия, но миналия петък и събота си позволих по една-две чашка поради поводи, не пуша и не съм с наднормено тегло. Има ли място за притеснение или може много причини да има за повишен алат? Утре ще ида за Ехо да ме видят по подробно, но исках да попитам и хора с опит.

# 101

Здравейте, днес си пуснах годишните профилактични и може ли мнение/съвет по тези изследвания? LDL и триглицерити бяха в норма, общият холестерол беше лееко завишен. Попринцип не пия, но миналия петък и събота си позволих по една-две чашка поради поводи, не пуша и не съм с наднормено тегло. Има ли място за притеснение или може много причини да има за повишен алат? Утре ще ида за Ехо да ме видят по подробно, но исках да попитам и хора с опит.
Не се притеснявай, завишението на алата е много малко и не се захващай с мисли за алкохола, по-скоро дали си пила парацетамол или някакво друго лекарство. А може и грешка на лабораторията да е. Нека да видят черния дроб има ли някакво омазняване. За такива леки завишения има богат избор на билкови препарати за изчиставане на черния дроб.

# 102
Моля, ако някой знае къде има холудексан, да сподели. Изчезна и този заместител на урзофалка. Започва да ме обзема паника, защото оставам без лекарства.

# 103
Миналата седмица си взех тудка, това е хранителна добавка, но съставът и е подобен, съдържа Tauroursodeoxycholic.
Все още не съм правила изследвания, за да видя влияе ли ми като холудексана.

# 104
Здравейте!
От около година имам тъпа болка отзад в кръста и проблеми с корема. Понякога разстройство и много оригване. Тези “кризи” се получават за месец и после всичко отшумява. Миналата година ходих на гастро и помолих да ми се изследва черния дроб и жлъчката. Тя ми го видя с ехо и нищо не се видя, каза че няма дори омазняване. Да, обаче болките продължиха и сега пак имам такъв епизод, не мога да хапна нищо и ме боли в дясно под ребрата и отзад кръста, болката е тъпа и постоянна. За какво изследване трябва да помоля, за да ми видят черния дроб и жлъчката по обстойно? Прикачвам кръвните резултати. Да добавя жена на 30г., не консумирам алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт