Увреден черен дроб, моля споделяйте

• 46 293
  • 169
  •   1
Отговори
# 165
Ф4 е много. Напреднала е наистина. Аз съм между 1 и 2 като започнах от едно и съм така вече почти 18 години. Не съм била декомпенсирана откакто се лекувам. Предупредена съм, че декомпенсация може да с случи по всяко време. Никой не може да каже дали и кога, даже така пишат на всеки преглед- в момента компенсирана. Да пази диета, да пие лекарствата и най- важно, да вярва в добрия изход. Болестта напредва бавно, ако всичко върви добре, на края на живота ще си иде от нещо съвсем друго.

Късмет!

# 166
  • София
От 2 дни чета всичко, къде що е изписано за Първичен билиарен холангит и реших да се включа и тук.
От 4 г при рутинни и изследвания ми е завишено ГГТ. Ходя на ехографии, гастроентеролози.. Всичко друго е в норма. И все така го замитам. Но сега явно проблема се е задълбочил, АсАТ - 36, Алат - 57, ГГТ-370, Алална фосфатаза - 125. И естествено висок холестерол.. Гастроентеролога ще ме види другата седмица, но по телефона каза най вероятно е билиарен холангит.
А в главата ми какво е:weary:

# 167
От 2 дни чета всичко, къде що е изписано за Първичен билиарен холангит и реших да се включа и тук.
От 4 г при рутинни и изследвания ми е завишено ГГТ. Ходя на ехографии, гастроентеролози.. Всичко друго е в норма. И все така го замитам. Но сега явно проблема се е задълбочил, АсАТ - 36, Алат - 57, ГГТ-370, Алална фосфатаза - 125. И естествено висок холестерол.. Гастроентеролога ще ме види другата седмица, но по телефона каза най вероятно е билиарен холангит.
А в главата ми какво е:weary:

Правихте ли фиброскан? Там излиза. Не са високи чернодробните, но аф е сериозен маркер. Никога не влиза в норма за дълго при билиарния холангит.

# 168
  • София
За Първичен билиарен холангит трябва да се изследватте за автоантитела AMA / AMA-M2 - най-показателно  и имуноглобулини. Фибросканът ще покаже степента на фиброза.

# 169
  • София
Алкална фосфатаза досега е била в норма, само тази године е над. Правих AMA и ANA -  отрицателни в Рамус. Другата седмица ще влезна в болница за по-подробни идследвания

Общи условия

Активация на акаунт