Евровизия (Тема 28) Торино

• 23 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Съвсем вероятно е Украйна да е спечелила първия полуфинал. Аз харесвам песента и днес не ме разочарова.

# 226
  • София
Тазгодишните украинци имат доста сходно звучене, както миналогодишните Go-a-SHIM, което на мен много ми харесва, но все пак миналогодишните бяха ..уникални и ако не бяха Монескин, щяха да спечелят..

# 227
Тази година първото място е ясно, та за там интрига няма да има. От 2 до 5 място ще е интересното
И кое е първото място? Не е Украйна, ако това визираш. Те дори са в първата половина на конкурса, а тя по-рядко ражда победители. И да спечели, не е ясно отсега, нито е незаслужено.
Има 25 песни на финала, от тях всяка малко или много е възможен победител. Историята помни само една година на предизвестен победител и това е 2012 с Лорийн и Euphoria.

Знам, че е в другия полуфинал, казвам, че цяла Румъния е гласувала за Молдова.
Могат да гласуват само участващите в този полуфинал. Румъния не може, защото гласува в другия.

А приликата с SHUM, която забелязваш, не е случайна - флейтистът е един и същ.

---
Аз не съм доволна, защото имаше песни, които НЕ исках да видя на финал, а те всичките се класираха. Съответно някои по-приятни за мен песни са под чертата.
Доволна съм, че Литва и Армения са на финал, те бяха малко повече по-ръба.

Другият полуфинал ще е много по-интересен, особено във втората си половина.

# 228
А има ли някъде класирането от снощи?

# 229
  • София
Предлагам на украинците направо да им връчват първото място и толкова. Песента им е хубава, но в момента те имат медийно и всякакво предимство по политически причини. Жалко за другите, защото те са в неравна битка с тях.

# 230
Ето в коя половина ще пеят десетте финалиста:                                      
 Switzerland  1st Half
Armenia 1st Half
Iceland  2nd Half
Lithuania 2nd Half
Portugal 1st Half
Norway 1st Half
Greece 2nd Half
Ukraine 1st Half
Moldova  2nd Half
Netherlands 1st Half

# 231
Защо броят не е равен, не трябва ли да е така? Има повече за първата половина...🤔

# 232
Защо броят не е равен, не трябва ли да е така? Има повече за първата половина...🤔
И на мен ми направи впечатление, че е малко странен жребия.

# 233
Гледам коментарите из фейсбук, масово се жали за Албания, а за мен беше ужасна песен и сценография.

# 234
Гледам коментарите из фейсбук, масово се жали за Албания, а за мен беше ужасна песен и сценография.
Албания изглеждаше като голям траш, облеклото на Ронела - потресаващо. Песента е добра, но на сцената беше представена зле.

# 235
Албанците са като турците, тоест супер налудничави в социалните мрежи. Ако влизаш на определени места в интернет може и да не осъзнаеш, че всъщност е масово албанци, които се жалват за тяхната собствена песен.

История свързана с Турция - по-големите любителите на Евровизия помнят как големият фаворит Manga (от Турция) загуби срещу обикновена поп песен (Германия) през 2010-та. 12 години по-късно турците все още спамят навсякъде колко са неоправдани, пращат ужасни съобщения на германската певица и ако натиснеш видеото на нейната песен, дори сега, пак последните коментари са доминирани от турци. Абсолютни ненормалници. При все, че и аз предпочитах тяхната песен в онази година, но едно е да се ядосаш, друго е с години да тормозиш всички и да пишеш гневни коментари.

# 236
Хахахах, не знам дали беше някакъв "албански" ъгъл от интернета, просто коментари във фейсбук страницата на Евровизия Simple Smile)

# 237
Не можах да гледам вчера, но днес сутринта го прегледах, хем превъртях пълнежа, който не ми беше толкова интерсен.
Надявах се България да прескочи, но не би.
Съжалявам и за Дания, че не продължиха.
Останалите финалисти като цяло повечето ми допаднаха. Можех да мина обаче без Швейцария и Литва.
Моите фаворити дотук са Молдова и Армения. Молдова ме изненадаха малко, не ги бях виждала на сцена, наистина звучи по-различно.

# 238
  • София
Могат да гласуват само участващите в този полуфинал. Румъния не може, защото гласува в другия.

Извинявам се, моя е заблудата... Много странно в такъв случай, откъде са дошли гласовете за Молдова.

# 239

Извинявам се, моя е заблудата... Много странно в такъв случай, откъде са дошли гласовете за Молдова.
Явно се е харесала. При букитата по време на полуфинала премина от дъното до 16-17 място в общото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт