Бъдещето, как си го представяте?

• 10 465
  • 227
  •   1
Отговори
# 195
Рецесионно, само дано няма глад!

# 196
  • София /Абсурдистан
И аз се моля само да няма война и глад. С друго ще се справим, свикнали сме.

# 197
Глад ще има, не е най-страшното. Страшното е, че нова реалност няма, динамиката се превръща в хаос, уверените млади хора скоро ще бъдат объркани като нас. Една девойка из форума сподели, че учи международна икономика, но докато завърши, нищо от наученото няма да е валидно вече.

# 198
Глад ще има, не е най-страшното. Страшното е, че нова реалност няма, динамиката се превръща в хаос, уверените млади хора скоро ще бъдат объркани като нас. Една девойка из форума сподели, че учи международна икономика, но докато завърши, нищо от наученото няма да е валидно вече.

И това е така, няма стандартни знания за това, което предстои.
Моят син искаше покрай информатиката да понаучи малко финанси, но мислейки по въпроса няколко месеца се отказа под предтекста, че тези знания са вече неактуални. До десетина година нито парите ще се изкарват по традиционния начин, не се знае дали ще се ползват пари или друга разменна единица!?!?, нито фондовите пазари ще са актуални...нищо няма да е същото. За 2 години и 1/2 настъпиха такива промени, че преди за десетилетия не се е случвало такива нещо. Синът ми реши да учи китайски и японски. Китайският е защото трябва, а японският е по любов, иначе говори свободно английски, който все още му върши работа.

# 199
Скрит текст:
Аз съм притеснена от това, че на хората взеха да им избиват чивиите и си проличава по агресията и омразата.
Много стрес не е на добре...

Напълно съм съгласна с написаното.
Наблюдавам, че някои хора, повечето около 25-40 години се държат грубо, обиждат и са крайно агресивни. Всички сме такива в тези времена, но повечето агресори са млади хора от този възрастов диапазон.
Скрит текст:
Имам чувството, че те са в най-голяма безтегловност и изпитват най-голям стрес и несигурност, липсват им и морални устои. Един сигурен и уважаващ се човек не може да реагира като животно на всеки възникнал проблем. Те са като изгубени в новата реалност и отказват да приемат, че в дадени ситуации парите и връзките просто са безполезни. Това са хора, които няват здрави основи, а някой им е напълнил главата с глупости. Те още чакат доброто старо време да се върне и се страхуват от промяна, защото не знаят как да съществуват в нея.
Същевременно много добро впечатление ми правят младите 17-25 годишните, по-улегнали, спокойни и адаптиращи се са. Това са наблюдения върху деца на близки и познати, и моето собствено.... разбира се. Обикновено, рядко правят от мравката слон и не са такива материалисти. Да са живи и здрави и дано те променят света към по-добро.
Вие сериозно ли наричате 25-40 годишни хора млади? Зрели са вече според мен.
Иначе с другото съм съгласна.

По темата:  виждам ужасно бъдеще. С цифрови валути, минимален праг за съществуване, много починали хора от "сиропите" с които ни набодоха, глад, нещастие и неграмотност.

# 200
  • Пловдив
Извинявайте, ама ка'щяло гладът да не е най-страшното? Извън войната, болестите и преките заплахи за живота и, да речем, здравето гладът е най-страшното, а не - че някой си бил объркан и днешните знания можело да не вършат работа утре (я вършат, я не вършат, а ако не вършат, ще усвоим други, колкото можем).
Поне бездуховните Гани като мен така смятат. Wink

# 201
Наблюдавам, че някои хора, повечето около 25-40 години се държат грубо, обиждат и са крайно агресивни. Всички сме такива в тези времена, но повечето агресори са млади хора от този възрастов диапазон.
Вие сериозно ли наричате 25-40 годишни хора млади? Зрели са вече според мен.

Following the standard guidelines , a young person is in the age range 18 to 39, middle-aged in 40 to 59, and an older adult is in the age range 60 to 79 years.

За щастие, останалите ви глупости са също толкова без връзка с действителността.

# 202
  • София /Абсурдистан
Скоро четох една книга за Северна Корея. И там има глад, на много места хората си разменят продукти, за да оцелеят, който ги има де. Има престъпност, кражбите са основно на храна / друго няма и какво да се краде/. Книгата е написана от жена, успяла да се измъкне от там и да избяга в Южна Корея. Да пази Господ такова да ни стигне и тук.

# 203

Моят син искаше покрай информатиката да понаучи малко финанси, но мислейки по въпроса няколко месеца се отказа под предтекста, че тези знания са вече неактуални. До десетина година нито парите ще се изкарват по традиционния начин, не се знае дали ще се ползват пари или друга разменна единица!?!?, нито фондовите пазари ще са актуални...нищо няма да е същото. За 2 години и 1/2 настъпиха такива промени, че преди за десетилетия не се е случвало такива нещо. Синът ми реши да учи китайски и японски. Китайският е защото трябва, а японският е по любов, иначе говори свободно английски, който все още му върши работа.

На сина ти ако не му се занимава с финанси или с пазари добре, ама да не философства какво ще е и как това било неактуално. Нямало да са релевантни фондовите пазари, Боже мили. Прочел е две статии за дигиталните валути и не ги е разбрал сигурно. Оная госпожица и тя с икономиката… има предизвикателства, икономически ситуацията е сложна, но ако ѝ се занимава с това няма как да пропусне теорията, а то нови неща за усвояване все ще има. Чак ме дразнят такива изказвания от разни деца, дето хем нищо не разбират, хем правят гръмки изказвания, че понякога оправдават и изборите си с тях, а съм ставала свидетел как родители им ги гледат влюбено с паднали ченета и не осъзнават какви глупости говорят отрочетата им. Дразня се на глупавите твърдения де, иначе кой както иска да се закопава в живота.

Никак не си представям розово бъдещето, да се надяваме само кризата да не се проточи много. А че такива ще има и след тази ни е ясно на всички.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 20:46 от Анонимен

# 204

Я разкажете на широката публика тук до десет години по какви "нетрадиционни" начини ще се изкарват парите, че и ние да разберем. И какви такива нечувани работи са се случили за последните две години.... Война ли човек не е виждал, пандемия ли или какво ThinkingJoy
Честно, днес на много лафове се начетох. Хубаво е преди човек да напише/каже нещо в публичното пространство, първо да провери, че иначе се раждат вицове.

# 205
На мен ми стана смешно с “неактуалното” образование. Реално всеки получава основа, а после се иска четене, учене през целия живот, ако човек е решил (би следвало) да работи това, за което е учил в университет.
Науката върви напред, независимо дали са финанси, медицина или инженерство и пр.
Един мой преподавател казваше, че висшето образование дава поне възможност за събиране и обработка на информация във всяка сфера за цял живот. Времето ми показа, че е бил напълно прав.

# 206
Да се чуди човек юристите дето са завършили преди 20-30 че и 40 години как практикуват - 90 % от законите са нови, а някои не ги е и имало като са завършвали.

# 207
  • София
Скоро четох една книга за Северна Корея. И там има глад, на много места хората си разменят продукти, за да оцелеят, който ги има де. Има престъпност, кражбите са основно на храна / друго няма и какво да се краде/. Книгата е написана от жена, успяла да се измъкне от там и да избяга в Южна Корея. Да пази Господ такова да ни стигне и тук.
Мисля, че се сещам за коя говориш - млада е, има ютюб-канал. Гледам я доста често и някои от нещата, които разказва, са страшни.

# 208
  • София /Абсурдистан
Да, тя е Simple Smile оказва се, че не е чак толкова трудно да избягаш от там, по-трудно е да се адапираш на мястото, където си избягал, защото психиката е увредена от постоянния стрес на предишното място.

# 209
А моят син пък, за мой ужас 🙂, вместо информатика или техническа специалност, записа бизнес, икономика и социални науки. Много ми се иска да е направил правилния избор, но според мен е добре да има някакъв ъгъл - добре че му харесва статистиката, за разлика от много от колегите му, от най-различни краища на света, които избират бизнес като основен предмет.

Но съм съгласна с мнозинството, че повечето науки еволюират експонентно в новото хилядолетие.

А бъдещето си го представям оптимистично.

Общи условия

Активация на акаунт