В момента чета ... 76

• 38 922
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Миж точно това най-ясно помнян и аз от Оризовата майка, японските войници виждайки дъщерята. Виждам картината и сега, толкова силно се е запечатала в съзнанието ми, супер пълнокръвна…
Вили имаш нов ГР приятел 🙃.
А аз нещастието на брат и и и как баща и издаде момичето на съседите в паниката си.

# 106
От известно време правя опити да слушам в Сторител и все не ми се получава. Сега изслушах около 15-20мин (рекорд за мен😄) от Анатомия на един скандал изобщо не мога да се концентрирам, вие как успявате незнам.

В началото и аз не можех. Улавях се, че си мисля за хиляди неща и изобщо не слушам. После установих, че на разходка или докато готвя, чистя ми се получава. Номерът е да не се разсейваш с мисли, да правиш нещо рутинно.

# 107
Здравейте!
Отдавна не съм се записвала за темата, понеже имах невероятно постоянно главоболие, но напоследък сякаш мога от време на време да чета. Започнах "Bad blood" на John Carreyrou и за сега съм до средата. Книгата е посветена на Theranos и Елизабет Холмс. Не съм вдъхновена да я прочета от сериала, който е излезнал наскоро (не съм го гледала). От много време исках да знам повече за този "възход и падение" не за друго, а защото когато за първи път чух за нея преди много, много години реших че това не е възможно и си е измама и в крайна сметка се оказа така. Затова и ми е любопитно да науча повече по темата - как и защо. Книгата не е нещо без което да не можете да живеете, нито нещо което ще остави отпечатък у вас. Мисля че е просто за хора с интерес в старт-ъпи, силиконовата долина, наука и тн.
Ще следя темата с интерес за да допопълня списъка си с "искам да прочета" книги.
Лек ден и светли празници!

# 108
Прочетох черната къща. Аз малко бавно чета. Ами много ми беше интересно да чета за непознати места, традиции, климат и пр. Историята не беше изобщо скучна, но някак твърде много тежки случки и съдби и историята, която стоеше в дъното на нещастието не ми се стори добра измислица.
Сега започвам друга Неприятности на Кели Фейвър. Дали е интересна не знам. Наслуки я започвам.

# 109
Lale Lili, прочетох книгата (след това гледах и документален филм) преди няколко месеца. Писала съм и в темата. Хареса ми, знаех много малко и ми даде доста информация. Приятно дочитане!

# 110
Почти "прочетох" Оризовата майка от коментарите, и не само нея.Wink
Вече си ударих спирачката и започвам да чета книгите, които съм купила.
И до библиотеката няма да ходя. Вчера щях да взема на старо Шантарам, но се сетих да проверя в каталога на библиотеката ни. Имат книгата, но близките 6м. няма да им стъпя. Innocent
След Акушерката от Венеция-процесът, започвам Изселване на щъркели.
Весели празници!

# 111
Чета "Мисия Туран" на Алек Попов. Сатира на посткомунистическото общество.

# 112
Приключих с По действителен случай на Делфин дьо Виган. Авторката бавно въвежда в историята с всякакви детайли с който постепенно  се изграждат образите,честно казано тук там ми доскучаваше. Главната героиня се запознава с мистериозна приятелка  с която имат изключително много общи неща. Докато в един момент осъзнавах как пред мен една жена губи разсъдъка си до такава степен, че се докарва до буквално физическо безсилие. И сякаш "приятелката" е виновна за всичко това. Обсебваща и манипулативна личност , способна да ти внуши , че и черното е бяло.Но дали 🙂през цялото време се прокрадваха и други сценарий в съзнанието ми ...  и в крайна сметка края е създаден като за филм. Всичко изглежда като фикция.До един момент Книгата ми напомни Нежна песен на Слимани,докато всичко не зави в друга посока.

Хареса ми,улавях се как мисля за книгата а това  май е целта на всеки автор.

Продължавам с Девиците.

# 113
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Защо според теб е невъзможно?
Много милионери в Щатите са точно хора,започнали със старт ъп,продават за милиони,след това инвестират в нов бизнес,и там още милиони и така като се тръгне..
Книгата не съм чела,но тези дни гледах мини сериалчето по Хулу.На един дъх го изгледах.

Иначе по темата "The Paper Palace" започнах.Тежка,драматична,изнасилвания,семеен тормоз,жена лутаща се между двама.
Много далечни теми ги чувствам,но книгата е написана увлекателно и не съжалявам,че си я купих.
С рейтинг 3.88 в Goodreads,ако това има значение.

# 114
Предполагам, че става дума за книгата Лоша кръв на Джон Кариру.
Миналото лято една съфорумка ме изненада точно за именият ми ден с нея. Търсих я доста време.
За мен Елизабет Холмс си остава едно използвано момиче, с големи амбиции и никакъв опит.
Комбинация от много пари и нула сиво вещество. След като нямаш нужното образование, разчиташ на други хора да развият бизнеса ти. Всеки може да си даде сметка какво следва-лъжи, машинации, кражби и прочие.
Друга тема е, че всичко това застрашава здравето на милиони хора.
Правя асоциации с тестовете за Ковид. И там беше руска рулетка.

# 115
Същото и при мен, както го е описала Тарталета. Хвана ли следващата книга моментално ми се изтрива предишната. Остава само усещането за вече четено/гледано, дали ми е харесала или не. Може би само от тези, които са ме трогнали по някакъв начин, ми изникват тук-там по нещо от сюжета, но обикновено пълен гювеч, често примесен с още няколко подобни книги.

По темата - чета "Не плачи сега" на Джой Филдинг. До към 25% нищо интересно.
Е,успокоих се,че не съм сама в това отношение:).Чета много,вече и по 2 книги заедно и предишните прочетени са ми бегли спомени с изключение на силните,по-различни произведения,които остават в мен дълго и след време мога да кажа,че ги препоръчвам.Но с подробности не мога да коментирам,просто обемът информация от кино,тв и книги,списания е огромен и не се стремя да пазя всичко в “i cloud”-a си😀.
Весели празници!

# 116
Adoralova понеже не си споменала дали се обръщаш към мен, само ще спекулирам, но ще напиша моят отговор.
Не смятам за невъзможно в отношение на старт ъп и прочие, а за това от капка кръв от убождане по пръста да се правят 120 различни кръвни изследвания, както компанията на Елизабет Холмс твърди. (без венозни убождания както повечето изседвания се правят до ден днешен). Това визирах.
Чета книги за старт ъпи и големите корпорации, защото ги намирам за интересни в много отношения. Просто хоби Simple Smile
Весел празник на всички! Simple Smile

# 117
Да, аз наскоро четох историята на завода за колите, които ние знаем като вартбург. Ами това е бивш завод за BMW  та и е основан от човек, който е бил сирак. А аз като съм чела Том Сойер ми е ясно горе-долу какво означава сирак по онова време. Може би и по днешно време е почти същото. Не знам обаче история за това за да сравня. Също наскоро прочетой историята на Карл Май, който е роден в екстремно бедно семейство в което поради бедност от 14 или 15 деца остават само 4 ... и е прекарал младините си по затворите ...
Т.е. интересни са обратите на съдбата. Според мен обаче такива селектирани описания водят до объркване у някои да си мислят романтично и идеалистично . Има много трагедия в живота и според мен ние, които живеем добре , сме по-скоро късметлии.

# 118
Започнах "Заговорът" от Бьогле. Лош превод, поне в първите страници. Дори фактологични грешки: Героят пита как е еленче на шведски/действието се развива в Норвегия и питаната е норвежка/. После въпросният търси думата във френско-норвежки речник. Явно преводачката превежда и от двата езика, та се е объркала. Гледам, че е същата като на "Пациент 488". Тогава не ми направи впечатление преводът.
Дописвам. Преводът е от френски, така че грешката е още по-необяснима.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 20:07 от W

# 119
"Оризовата майка" определено не беше моето четиво. Помня я като тежка книга с много мъка и жестокости, които ми звучаха самоцелно. Такава книга никога не би се наредила сред любимите ми.

Общи условия

Активация на акаунт