В момента чета ... 76

• 39 033
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Няма защо, Миж. Наистина е малко странна практика, като се замисля, може би е трябвало да има бележка под линия. Не е лесно да се прецени къде да сложиш бележка, така че да е на място и да не утежнява текста. Аз по принцип от дете обичам бележките под линия, защото дават допълнителна и интересна информация, но е тънка работа да не се увлечеш в обясненията и да "блеснеш", защото понякога човек може да стане за смях. Smiley

Аз си чета шведската книга, почти напълно съм забравила историята, но си спомням някои неща тук-там. Но така или иначе, книгата е хубава. След това може пък да прочета втората част от трилогията на Кармен Мола (първата, както май съм писала вече, трябва да се появи на български тази година, но още не е ясно кога). Или пък "Майките" на Теодора Димова. Не знам, ще видя.

# 151
За мен не става дума в случая да има дори бележка под линия, а да се употреби дума на ясен и разбираем български книжовен език.
Скоро бях споделила и за думата блокхаус, която ме побъркваше в Тайните убежища

# 152
Фатерщул знам отдавна. Нямам спомен откъде-може би от стари книги, от списания за обзавеждане. Ни стол, ни фотьойл. Както има диван, канапе, софа, отоманка. Подобни са, но има разлика.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 18:50 от W

# 153
  • Варна
Блокхаус я знам от книгите на Карл Май, отдавна не ми е чуждица Laughing Но тоя фатерщул бях убедена, че е фотьойл на норвежки или там от който е преведена книгата

# 154
  • Бургас
С ясното съзнание, че през изминалата седмица няма да имам време да се потопя в роман, хванах един том на Джек Лондон - повести. Толкова ми беше приятно. " Играта", "Мексиканецът", ....Никога не съм разбирала от бокс,  не ми харесва тази игра, но героите са уникални.

# 155
Почвам "Друга представа за щастието" - Марк Леви; само един път съм имала досег с автора и не ме впечатли, но ще дам с тази втори шанс, по препоръка от форума Simple Smile

# 156
Убедих се, че Саймън Бекет не е моят автор. Току-що прочетох "Шепотът на Мъртвите"--третата за мен от поредицата за Дейвид Хантър. (Ако ще чета за морги, предпочитам Патриша Корнуел, която има някак си по-аналитично-клиничен стил.)  Бекет залага на това да шокира читателя с насилие в тази книга, не на сюжет и развитие на героите.

Ако съм принудена да избера една от трите в поредицата, сигурно бих избрала втората. Действието на острова беше по-интересно.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 22:01 от Cool_Cat

# 157
Прочетох "Белканто" на Ан Патчет по препоръка в предната тема, харесах я и аз. Бих определила романа като романтична заложническа драма. Много добре е пресъздадено усещането за безвремие, което изпитват хората в такава ситуация, на моменти направо непоносимо и това със сигурност няма да се хареса на нетърпеливите читатели, които очакват действие.
Довърших си най-сетне и "Шато Лакрот", в крайна сметка мога да кажа, че ми хареса, макар че в някакъв момент загубих интерес и докато я дочета, пътем прочетох други две книги. Харесва ми, че хуморът на Мария Касимова - Моасе е свеж, закачлив и много важно за мен - лишен от цинизъм. Личи си, че се е забавлявала, докато е писала историята, а не се е напъвала да измисля смешки или да се прави на интересна. Макар и попретрупан със случки, разказът върви приятно и естествено. Ако някой иска да чете разтоварваща книжка, тази е идеална.
"Шъги Бейн" ще е наред.

# 158
  • Пловдив

"Британия Роуд 22" - Аманда Ходжкинсън
Не мога да кажа, че ми хареса книгата. Мудна, обречена и нещастна. Обикновено след преживяна война, смърт и ужасии трябва да искаш щастие, да се възползваш, от това, че си оцелял в най-страшното. Така някак да се носиш по течението хич не го разбирам.

# 159
Британия Роуд 22 на мен ми беше харесала  доста преди години. Точно заради автентичния драматизъм и обреченост да продължиш след погрома на войната.

# 160
  • Mostly in my mind
Райна, от къде си взе "Белканто"?

# 161
В крайна сметка ще започна "Човекът, който обичаше кучетата" на Леонардо Падура. Не ми се чете все още нов трилър.

# 162
Прочетох "Едно лято в Париж" на Сара Морган. Имах нужда от нещо леко и свежо и го намерих.
Клиширана драма, много предвидима, но пък има някои готини поуки. Мен ме накара да се усмихна и да си помечтая за Париж.
Върви много леко и бързо, аз я прочетох за 3-4 часа

# 163
Райна, от къде си взе "Белканто"?
От столична библиотека, мисля, че по сайтовете е с изчерпан тираж.
Редактирам: в bookpoint я има, при това за 4.50 лв. Преди време от тях си намерих "Тъгата на ангелите", която също беше с изчерпан тираж другаде, но не и "Между ада и рая", по-хубавата книга на Йон Стефансон, която продължавам да си търся да я купя.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 10:06 от Rayna13

# 164
  • Mostly in my mind
благодаря Simple Smile поръчах я!

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 11:07 от Лолита

Общи условия

Активация на акаунт