В момента чета ... 76

• 39 128
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря!

# 211
  • София
Моля за мнение за Оризовата майка? Чудя се дали да си я поръчам.Чета отзиви, че е тежка, но пък стойностна.Поръчах си Чучулигата и една на Орхан Памук, да пробвам дали ще ми допадне.
Много хора я издирваха последните години , и преди да се преиздаде се продаваше на много завишена цена , съответно и от издателството я преиздадоха за да задоволят гладът на читателя . Има и филм , признавам си не съм го гледал . Книгата проследява живота на една малаизийска жена , която се омъжва твърде млада и нейните борби и терзания в името на семейството .

# 212
  • Sofia
Значи хора, "Понякога лъжа" си е чуден трилър с много обрати. Не ме разочарова тази авторка за пореден път. Направо я изгълтах за нула време, нито за миг не ми доскуча, интересен сюжет, добре написана, разбираема. Изобщо- препоръчвам. Ще й дам 5ца, определено.

# 213
  • Пловдив
"Оризовата майка" я има в читанка, може да си я дръпнеш да видиш как ще ти тръгне и да си прецениш дали да я купуваш.

# 214
Прочетох История с призраци на Лаура Фройденталер - книга, която започва интригуващо и много, много красиво, но с напредването на страниците ме упои с меланхолия.

Особено четиво, което някоя нежна душа би оценила може би, но на мен тази поезия в проза ми дотегна. Към края все едно четях досие на пациент и имах усещането, че следя нечии халюцинации.
Интересен похват на писане, но безинтересна история.

Намерих си учудващо в библиотеката роман от Давид Фоенкинос, който отлежава там с години и нямам търпение за него. Заглавието е: В случай на щастие

# 215
  • Mostly in my mind
Моля за мнение за Оризовата майка? Чудя се дали да си я поръчам.Чета отзиви, че е тежка, но пък стойностна.Поръчах си Чучулигата и една на Орхан Памук, да пробвам дали ще ми допадне.
Поръчвай, поръчвай, докато не се е изчерпал и този тираж, за да не те е ад после. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 216
Извинете за офтопика, ама вие защо купувате хартия като има безплатно онлайн? Тези, които го правят за себе си, не заради принципа да не ощетяват автора, техните мотиви са ми интересни и тях питам. Аз определено гледам дали има някъде онлайн новите преди на ги купя и тогава купувам, ако не съм ги намерила онлайн.

# 217
Тази година поне две книги, които почнах на друг език си купих в хартиено преводно издание, като така ще могат и други около мен да ги четат. (А мотивът ми беше, че ги искам в библиотеката си, нямах лично за мен езикова бариера).
Искам да си купя и Калвино- “Ако пътник в зимна нощ”, но цената от КП за втора ръка няма да дам, дано я преиздадат. Избирам вече по-различно отпреди книгите за личната си библиотека, не бих казала, че искам да я запълня с еднодневки.
Скрит текст:
Достатъчно запълнена библиотека имам не само вкъщи, но и при най-близки родственици. На които продължавам да подарявам хартиени издания, защото не приемат новите технологии. За себе си купувам и електронни книги, когато така са ми по-бързо достъпни от чакането на преводи. А хартиени преди време за съжаление съм купувала и случвала на такива, които после ми се е искало да захвърля някъде, където никой няма да ги намери. Тогава нямаше толкова източници за добра информираност.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 23:52 от fenyx

# 218
  • Mostly in my mind
Аз чета на хартия. Имам си и библиотека. Ретро си падам. Simple Smile

# 219
И аз на хартия. Но вече почти не купувам. Нямам повече място. От няколко години взимам от  библиотека. Има си неудобства-не всичко имат.

# 220
Fenyx, заинтригува ме тази - четох откъси от нея в Озон, жалко, че я няма налична... Ти в ел. вариант имаш ли я? Откъде? Simple Smile
Иначе и аз предпочитам хартия, но като я има онлайн и ми се свиди.

# 221
  • Пловдив
Аз чета основно на хартия. Обичам да поръчвам книги, не мога за съжаление да купувам всичко, което искам от финансова гледна точка. Постоянно излизат и нови книги. Някои ги тегля онлайн и си ги ксерокопирам.

# 222
  • София
И аз предпочитам хартията. Олд скул, дет са вика. 🤣

Днес прочетох около 100 стр от Детето, за сега ми харесва, увлича и много бързо се чете. Някак си от самото начало започват да се случват нещата, а не, както напоследък ми се случва първите 100 стр да са ми излишни и скучни.

# 223
"Чучилигата" е прекрасна книга, романтична, тъжна, но и жизнеутвърждаваща. От Решат Нури много харесах и "Листопад", нищо общо с бозата по телевизията, която даваха преди години.
"Оризовата майка" я четох отдавна и определено е от запомнящите се книги, на места драмата идва в повече, но си заслужава да се прочете. От същата авторка четох и "Японският любовник" и еече двете истории много ми се смесват.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 22:49 от Rayna13

# 224
Аз съм писала и в предходни теми - нямам търпение да ги изчакам електронно. Купувам, защото имам възможност. Ако в даден момент нямам, ще чета каквото намирам онлайн. Към харията нямам сантимент, дори предпочитам четеца - по-удобно е когато пътувам и като чета преди лягане (книгата все се чудя как да я подхвана да ми е удобно и да мога да разгръщам).

Следващата седмица съм отпуска и мисля да я прекарам в компанията на Ирса и може би на “Тайните убежища”.

Общи условия

Активация на акаунт