В момента чета ... 76

• 39 139
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Хора, изобщо не си причинявайте "Смъртоносен грях" на Мария Грунд. Ужасно написана книга. Дочетох я само защото съм упорито магаре Grinning Не знам дали ще дам дори 1 точка на това безумие...

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 21:05 от Vesito

# 166
Не съм писала отдавна, но отвреме навреме ви чета.
Чета "Лъжи на дивана" и "Стоте години на Лени и Марго", която случайно видях в Столична библиотека и взех, понеже беше похвалена от някой в темата. "Лъжи на дивана" ми върви бавно към края, но и доста обмислям по нея, темата ми е изключително интересна.
На аудио продължавам с "Преди да се родя и след това" на Ивайло Петров, много сладка книжка с чудесно чувство за хумор. Паралелно на Ричард Темплар "Правилата на живота", според настроението, не винаги съм на такава вълна и тогава минавам на художествената литература.

# 167
'Проницателят' - Анди Андрюс

# 168
  • София
Сушата на Джейн Харпър много добре се заплита. Снощи опатках 50% и нямам търпение след малко да я подхвана. Благодаря на който сподели тук за нея, т.к от тук съм я добавила на рафта в ГР 🌷

# 169
  • Sofia
И почнах "Понякога лъжа" на Алис Фини и не ме подлъга- много добър стил, фабулата добра, героинята леко дразнеща, но много поносимо. Щом я преполових за 3 часа значи си струва, поне за мен Simple Smile Нищо общо с предния бълвоч

# 170
  • София
Преди няколко дена завърших , ЛЕЧИТЕЛЯТ на Ноа Гордън . Книгата е разделена на две части , като първата все още може да се намери на определени места , а втората е почти невъзможно да се открие . Бях гледал филма преди няколко години , извън темата препоръчвам го горещо . След като се поразрових  малко в нета ,разбрах за щастие , че книгата е издадена на български. С много мъка се сдобих с двете части , като чаках почти половин година да излезе на пазара 2 том , но чакането  си заслужаваше . Сюжетът проследява живота на беден англииски сирак , живеещ в средновековна Англия , по време на викингските набези и датското владичество . Героят има уникална дарба когато докосне някой да разбира дали ще почине или живее дълго. В крайна сметка преминава през половината свят за да се срещне с Авицена , най - известния лекар на своето време и да учи медицина при него. Първата част , проследява раждането живота му в Англия и пътуването му до Персия . Като втората проследява живота му в Персия следването му за лекар и завръщането му в Англия . Чете се леко увлекателна е а героят израства през очите на читателя от дете до зрял мъж . Губи родителите си , семейството си , опекуна си  , приятелите си , среща любовта преживява чумата , бива предаден от любимата си , а идейте и знанието му са надхвърлили времето . Ако сте фенове на историческите романи за средновековието , тази книга е за вас .

# 171
Не знаех, че има книга. Непременно ще я купя. Филмът ми е много любим. Благодаря, че сподели. Beers
Филмът:
https://www.imdb.com/title/tt2101473/?ref_=nv_sr_srsg_0

Боже, то трилогия било! И сигурно ще е още по-добро от филма.
https://www.goodreads.com/book/show/4692.The_Physician?ac=1& … dddq6Z&rank=1

# 172
  • Tenerife
Докато се разпиша в новата тема тя стигнала страница 12. Laughing

Вчера приключих "Воля" на Митко Горчивкин. Интересно, че помня корицата на книгата, но не и да съм я чела някога. Хареса ми историята и ме върна във онези соц времена, когато ни учеха да сме силни, смели, волеви и работливи. Само се чудех през цялото време наистина ли винаги се е говорело/пишело с толкова патос за партията и т.н?! Rolling Eyes
Днес започнах любимата книга на майка ми- "Двамата капитани" на Каверин. Още с първите страници историята ме увлече и вече знам защо ѝ е толкова любима. Blush

# 173
  • София
Ох, досега четох... Прочетох "Истината за случая Хари Куебърт. Според мен книгата е много добра. Убиецът го разгадах още от средата. Просто си казах- този трябва да е, но смятах, че мотивът е съвсем различен. Усетих се и за някои други неща, но като цяло книгата ми хареса и имаше още много  обрати и неочаквани моменти. 5/5 Вече бях забравила какво е книга да те държи до късно и за искаш да разбереш какво ще се случи.😃
Продължавам с Детето на Фиона Бартън

# 174
Упорито чета най-накрая “Момичето от Бруклин” (на френски) - не може да ме увлече. Не е от езика- лесно се чете и в оригинал,  но нещо не може да ме грабне, чета я , защото я започнах и ми беше препоръчана, очаквам да видя каква ще е голямата изненада на финала, но докато стигна до там- не знам защо ми е много скучна.
Прочетох междувременно малко от “The Art of Reading Minds” , Henrik Fexeus, нямам особени очаквания за някакви практически
приложими познания, но поне е любопитно.

# 175
Започнах Две сестри на Давид Фоенкинос и е толкова вълнуваща, че не мога да я оставя. Възхитителен език и стил на писане. Текстът се лее като мелодия, а в същото време сграбчва и приковава вниманието.

# 176
И аз харесах Две сестри, увлекателен стил, макар нещо да ме подразни, във финала може би. Дали малко изтъркано, дали малко далечно ми се стори. Аня, ще се радвам да кажеш мнение след като я прочетеш.

# 177
Прочетох "Заговорът" на Бьогле. Не бих я препоръчала.Стилът на автора е претенциозен.  Цитатът не разкрива нищо от съдържанието, но все пак го сложих в скрит текст.        

Скрит текст:
"Сякаш някой с отвертка раздробяваше горната част на черепа ѝ. Стомахът ѝ бе само тенджера с киселини, а гърлото ѝ-подпухнала и напоена с оцет гъба.
Скрит текст:

Историята е толкова измислена и невероятна..За превода вече писах.
Интересно, че " Пациент 488" ми беше интересна, макар и да не бих я поставила начело в класацията ми за жанра.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 12:45 от W

# 178
alen mak,
Прочетох я и съм все така впечатлена. Книгата е с ефект на торнадо. Убедителна история за силата на опустошението - почва от едно място и помита всичко, простирайки се надалеч. Ска̀лата, с която Фоенкинос покачва емоционалните нива на героите си, също е забележителна.
Кратко, точно, дълбоко… като разрез е всеки фрагмент. Много ме изуми, но аз харесвам книги ала шамар, които провокират и въздействат.

# 179
Трилогията (Освен “Пациент 488”, “Заговорът” има и трета книга- “L’île du Diable”) ми бяха в списъка за четене, но станаха по-назад и след тези отзиви може да останат още по-назад на изчакване.
Купих за подарък “Студен гранит”, като евентуално ще я чета и аз - мисля в оригинал това да бъде, но преди това може малко да сменя тематиката с “Полунощ в кафене Черният дрозд” (след като прочета книгите, които сега съм подхванала).

Общи условия

Активация на акаунт