В момента чета ... 76

• 39 136
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Много точно описание на въздействието върху читателя на "Две сестри", точно така и аз възприех историята на Агата и Матилда.

# 181
Яд ме е, че не поръчах и още заглавия на Фоенкинос, много ме е яд дори!
Има ли прочели други негови книги: „Загадката Анри Пик“,„Нашите раздели“ или „Шарлот“?

# 182
  • Варна
Яд ме е, че не поръчах и още заглавия на Фоенкинос, много ме е яд дори!
Има ли прочели други негови книги: „Загадката Анри Пик“,„Нашите раздели“ или „Шарлот“?

От този автор съм чела само "Шарлот" - една от любимите ми книги изобщо.

# 183
Трилогията (Освен “Пациент 488”, “Заговорът” има и трета книга- “L’île du Diable”)

Предположих, че ще има следваща книга, защото останаха неизвестни неща, които се предполага, че ще се разкрият в следващ роман. Но не знаех, че той вече е издаден.

# 184
Третата книга (L’ île du Diable) е издадена през 2019 на френски, мисля, че тук не е превеждана още.
Скрит текст:
не съм чела анотацията, но по заглавието предполагам, че действието ще се развива на Дяволския остров -
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Island
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Дяволски_остров

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 12:17 от fenyx

# 185
  • София
След "Пациент 488" нямам никакво намерение да чета следващите от поредицата. Иначе в момента с огромно удоволствие си продължавам с "Лабиринтът на духовете". Прекрасна, мрачна и загадъчна.

# 186
Чета "Мъжете от фара" , току що пристигна и "Студен гранит".
Ще ме изгонят вече от вкъщи, заедно с книгите ми..

# 187
  • София

Получавам поръчките си  в офиса и ги внасям тайно вкъщи книга по книга ... по-незабележимо е Joy

# 188

Получавам поръчките си  в офиса и ги внасям тайно вкъщи книга по книга ... по-незабележимо е Joy

И аз така! Joy Мм не е читател и от време на време минава номера "Тя тази не е от сега! Отдавна е!" 😁

Аз съм запленена от "Силата на кучето". Малка е като обем, но не мога да я чета бързо, вземам я на порции, препрочитам... Страхотен стил, страхотен език, може би тази вечер ще я приключа и определено оправдава очакванията ми.

# 189
  • София
"Силата на кучето" ми е единственият за момента кандидат за номинация за Книга на 2022 година Simple Smile

# 190
"Силата на кучето" ми е единственият за момента кандидат за номинация за Книга на 2022 година Simple Smile

Моята е Симон и нямам търпение за номинациите…
Даже искам и летни такива!

# 191
Хмм🤔, май ще ме убедите да включа в списъка за четене и “Силата на кучето” в такъв случай, а пък трилогията на Бьогле да оставя за незнайно кога (ако реша все пак да я чета тази година). От трилърите съм решила след пауза (посочената “Полунощ в кафене Черния дрозд” и/или “Правек и други времена” , или “Грехът на Малтица”) да продължа с “Before Her Eyes” , Jack Jordan.
Моите топ 5 за тази година съм споменавала вече назад (“The Overstory”, “Чудати разкази” и “Гардеробът” на Олга Токарчук, “Облакът Кукуландия”, “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг”, “Ако пътник в зимна нощ”, “Мъжете, които мразеха жените”, но към тях бих добавила и непревежданата тук последна книга на Жером Лубри (“Сестрите от Планината на мъртвите”- така бих превела заглавието), поне за личния ми списък. И “Вох” харесах (но донякъде и май заради Фексеус). И малко надхвърлям лимита за петорката, ще видя как ще подбера от харесаните най-харесвани 🤷🏻♀.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 21:46 от fenyx

# 192
  • София
Завърших "Бездна" на Ирса - отново брилянтна. Нямам никакви забележки, обаче..........много грешки в книгата. То да беше 1-2 да кажеш, хайде, иди-дойди. Ами то, излишни думи, повторения, изпуснати букви, добавени букви. Ужас направо. За пореден път ми се случва с книга на Емас.
За номинациите - сега проверих в Гуудрийдс - от началото на година съм дала оценка 5* на 5 книги (по принцип трудно давам петица): "По релсите", "Грехът на Малтица", "Облакът Кукуландия", "Карай плуга си през костите на мъртвите" и "Ярка река", та ще ми е доста трудно. Явно имам силна книжна година. Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 16:10 от Дидка-бандитка

# 193
  • София
И аз доволна от "успеваемостта" от началото на годината откъм  5*.
Дала съм тази оценка на: "Ярка река", "По релсите", "Малки жестокости", "Шъги Бейн" , "Силата на кучето", "Злодеянието", "Бездна" , "Морска порта", "Студен гранит" , "Да дочакаш утрото", но от всички тях само болднатите ме развълнуваха като за номинации Simple Smile

# 194
  • Mostly in my mind
Чакай де, има време. Април е още. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт