В момента чета ... 76

• 39 133
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Само от последните 5 поста си нацъках 6 книги и даже ги поръчах вече от Озон- че там има намаление. Въпреки намалението вече съм пред тотален банкрут Head Band

# 196
На нас ни предстои местене и мъжът ми винаги споменава книгите ми 😆 Обаче изобщо не искам да ми се оплаква, защото ако не бяха те, другия месец нямаше да се женим (дойде да ми сглоби една етажерка, че нямах вече място къде да ги слагам и така от колеги в работа, станахме гаджета). Тъй че ще мъкне и етажерката в новия дом даже, че има сантиментална стойност 😆

Аз имам три книги с 5 звезди, но от тях за номинации е само “Хана”!

# 197
Аз прекъснах за няколко дни, но иначе съм около средата на Дървесна история. Харесва ми, но ме натъжава.
Като изключим творчеството на Агата Кристи, тази година май четох само горната, Котаракът, който спасяваше книги и Към Никъде на Сандерсън. И трите са добри книги.

# 198
  • на острова на мечтите
Започнах "В съзнанието на хипнотизатора" на Кеплер. Уж нямаше да чета нищо повече от тях, ама на... Съвсем в началото съм.
"Воля"... Колко отдавна съм я чела. Бях забравила.

# 199
"Симон" със сигурност ще бъде една и от моите номинации ❤ Разкошна книга.  "Шъги Бейн" чета сега и също е доста обещаваща. Едновременно с нея - "Двамата господа от Брюксел" - разкази от Е.Е. Шмит - прекрасни, както винаги. Въобще, ако ми се чете нещо смислено, човеколюбиво и красиво, посягам към Шмит на произволен принцип. Той е от авторите, които и двамата с ММ четем, принципно имаме различен литературен вкус, но Бакман, Ишигуро, Олга Токарчук и Шмит попадат в общите ни интереси.

# 200
Яд ме е, че не поръчах и още заглавия на Фоенкинос, много ме е яд дори!
Има ли прочели други негови книги: „Загадката Анри Пик“,„Нашите раздели“ или „Шарлот“?
"Нашите раздели" ми е в купа за четене, взех я от Столична. Ще напиша като стигна до нея.
Довършвам "Лъжи на дивана".

"Силата на кучето" я започнах и като видях, че е за американския Запад, я оставих. Не обичам такава тематика, при всички случаи моментът изобщо не ми е подходящ. И без това имам 1-2 на Стайнбек на опашката.

# 201
И на мен ми стана интересно на колко книги съм дала пълни пет звездички от началото на годината и установих, че са "Симон" на Нарине Абгарян", "Били Съмърс" на Стивън Кинг, "Гробът на сестра ми" на Робърт Дъгони и почти пълни пет звездички на "Силата на кучето", която снощи дочетох. Никак не обичам да чета книги, по които са създадени филми, които вече съм гледала, но в случая, когато гледах филма, честно казано, нямах никаква представа, че всъщност е по книга.
Все пак книгата и филмът се допълват прекрасно, но бих препоръчала първо да се прочете книгата, а след това да се гледа филма, защото обратният ред при мен не ми позволи да се насладя на книгата изцяло, както предполагам щях, ако бях посегнала първо към нея.
Изключително силно и въздействащо четиво и като цяло много различно и необичайно.

# 202
  • София
Все пак книгата и филмът се допълват прекрасно, но бих препоръчала първо да се прочете книгата, а след това да се гледа филма, защото обратният ред при мен не ми позволи да се насладя на книгата изцяло, както предполагам щях, ако бях посегнала първо към нея.
Изключително силно и въздействащо четиво и като цяло много различно и необичайно.

Абсолютно съм съгласна. Аз изгледах филма веднага след като прочетох книгата и още бях в зашеметение (има ли такава дума? ) от прочетеното. Филмът ми донамести чакрите и сега в съзнанието ми и двете - книга и филм - са в брилянтна амалгама Heart

# 203
Винаги предпочитам да прочета първо книгата и после да гледам филма. Мотивирате ме за книгата, защото пък Бенедикт Къмбърбач ми е от любимите актьори. Simple Smile

# 204
Да, много силни мнения за нея, ще й дам шанс по-нататък.

# 205
  • София
Винаги предпочитам да прочета първо книгата и после да гледам филма. Мотивирате ме за книгата, защото пък Бенедикт Къмбърбач ми е от любимите актьори. Simple Smile

Предупреждавам: книгата трябва да се четете внимателно и с вникване в детайлите Blush

# 206
На мен тематиката и времето, в което се развива действието не са ми любими, затова досега я пропусках от списъка. Но пък с отзивите за езиковото богатство на книгата, предизвиквате вече интереса ми към нея. Къмбърбач също харесвам, но няма да бързам да гледам филма. Още повече, че преди да стигна до книгата има доста заглавия, които предпочитам, все още не съм решила например на Торни Линдгрен “Пътят на змията” ли да прочета първо или “Клингзор” (Klingsor).

# 207
Дочетох я преди няколко минути. Зашемети ме, отнесе ме... Брилянтна книга е за мен!
Не мога дори да си събера мислите още и да напиша нещо смислено.
Обожавам Къмбърбач, днес няма да мога, но в най-скоро време ще изгледам филма.
"... И затова презираше света: за да не може светът да го презре първи."
Много, много ме развълнува тази книга!

# 208
Моля за мнение за Оризовата майка? Чудя се дали да си я поръчам.Чета отзиви, че е тежка, но пък стойностна.Поръчах си Чучулигата и една на Орхан Памук, да пробвам дали ще ми допадне.

# 209
Мисля, че я коментираха преди няколко дни, може да потърсите назад в темата.
Скрит текст:
В книгата има тонове сексуално насилие и на мен ми беше неприятна за четене.

Общи условия

Активация на акаунт