В момента чета ... 76

• 38 517
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Дочетох "Свекървата" от Сали Хепуърт - признавам, че подходих предубедено и очаквах бозица, обаче четенето ѝ се оказа приятно и леко за мен. Ако човек търси лековато и ненатоварващо четиво, с което да се отмори от затоморзяващи ума мисли и събития, "Свекървата" е идеално предложение. Все пак оставам със смесени чувства, защото гледам, че се определя като трилър, а за мен е чиста проба дамска проза и ако трябва да я оценявам като такава, е отлична, но за трилър - доста зле.
Резервирах в библиотеката "Тази нощ я видях" от Драго Янчар - отдавна съм ѝ хвърлила око, но след препоръките в темата, вече нямам търпение. Другата, която ще взема заради коментари тук е "Майките" на Теодора Димова.
Искам да помоля всички участници в темата да продължават да пишат и да споделят, защото всички коментари са ценни и полезни, независимо дали понякога са почувствали неудовлетвореност или обида от модератор или друг потребител, това ще отмине във времето и ще се забрави, а стойността на споделеното за прочетените книги остава.

# 361
Чета "Господ слиза в Атина" на Александър Секулов. Харесва ми как пише.
едит: прочетох я, по-скоро е като нахвърляна идея за роман. Можех спокойно да я пропусна.

Влезна в сърцето ми с "Гравьор на сънища" - много красива поетична и сюреалистична книга. За мое съжаление изданието, което четох от библиотеката е неоткриваемо, но за личната ни библиотека взех двете спещъл мини издания на ИК Хермес. Ето няколко цитата, които съм си извадила тогава:

"Все още не знаеше, че от мига, когато срещнеш някого и го обикнеш, когато го залюлееш в мислите си, трябва да започнеш да се учиш да живееш без него; да проникваш в него, да се стичаш и изтичаш, да го вдишваш и издишваш, все едно че него го няма и няма да го има, и никога не го е имало, и все едно някой ден ще изчезне и нищо няма да остане след него, както и нищо не е имало преди него......"

"Историята винаги има име, докато името невинаги има история, припомняше си често Тита, когато от пъстрата шумотевица на бара се отделяше смътно познато лице и се понасяше към нея с подозрително разтегната усмивка. В такива моменти Тита оценяваше по достойнство нуждата и ролята на хубавите разделители за страници, които бе срещала из книжарниците по света."

Бях написала някъде, че ми харесва повече от Маркес Heart
Все още мисля така.

Чакат ме още двете му детско-юношески книги, пиесата "Одисей" и новата "Жена на вятъра"

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 08:29 от Al Georgieva

# 362
Завърших "Девиците " А. Майкълидис. Честно казано, не съм впечатлена. За любителите на по-леки трилъри и почитателите на гръцките митове и легенди мисля, че ще се хареса. Не е лош замисъла като цяло, самото действие вървеше с добри темпове но ми липсваше напрежение, образа на главната героиня не ми допадна. Дразнеща на моменти,държеше се налудничаво предвид, че е психоаналитик не успяваше да се справи със собствените си емоции камо ли с чуждите.  Разговорите между героите ми бяха плоски,безсмислени. Края също не ме изненада. Тъй като съм взела и другата книга от автора Останалото е мълчание силно се надявам да ме впечатли повече защото четох добри отзиви за нея.

Междувременно преполових За Невидимите светове на Учителя Дънов,бързо и лесно се чете. Исках да я съпоставя с друга книга на такава тематика но е доста по-различно от това което  очаквах.

Относно некоректните съфорумки мисля, че би трябвало да се даде гласност за да се предотвратят бъдещи неразбирателства и "опарени" потребители!

# 363
Аня,
извинявай ако съм те засегнала. Въобще не съм вложила в "сага" ирония. Случката е неприятна.

# 364
  • Варна
Случката може да е неприятна и да трябва да се даде гласност, но не по тоя начин. От първия пост никой нищо не разбра, че и от втория и цялата история излезе твърде много от добрия тон. Не може да се плясне едно изречение с недомлъвки, от които нищо не се разбира и всички даде юрнем да преравяме форума или публикациите на авторката в опит да разберем за какво иде реч. И когато някой напише, че нищо не е разбрал да му се скача с бутонките. Сори, ама не е това начинът.

# 365
  • Варна
"Дяволът и тъмната вода " на Стюарт Търтън. Историческа кримка, действието се развива 1634 г. на борда на кораб. Появяват се мистериозни символи, престъпления идва ред и на убийствата. Напрежението между пътниците и екипажа се покачва, постепенно се появява и паниката. Клаустрофобична атмосфера, мрачни тайни, финалът за мен е неочакван. Обема на книгата ми дойде в повече, т.к. действието се разви буквално в последните 100-150 страници. Усетих книгата като леко четиво, става за почивка между тежки книги. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 16:44 от floren

# 366
  • Mediterraneo
Заедно с Инспекцията, която чета, слушам Тъмна материя на Блейк Крауч. Психясвам отвсякъде, така са ме погълнали и двете книги. Дано не ме разочароват докрая, но и двете са страхотни.

# 367
"Девиците" и на мен не ми хареса: посредствен и напълно забравящ се роман.

Прочетох "My Soul to Take" от Ирса, поредицата за Тора. Не знам как е преведен на български. Бях чела последната и първата книга от тази поредица. "My Soul to Take" е по-забавно написан от тези двата. Действието се развива в луксозен хотел, в малко населено място, и локала, както и жителите му, са описани живописно.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 21:59 от Cool_Cat

# 368
  • Mostly in my mind
Заедно с Инспекцията, която чета, слушам Тъмна материя на Блейк Крауч. Психясвам отвсякъде, така са ме погълнали и двете книги. Дано не ме разочароват докрая, но и двете са страхотни.
Много ми беше харесала на мен "Тъмна материя".

# 369
  • София
Вчера си взех "Шарлот" и "Загадката Анри Пик". "Шарлот" я прочетох за няколко часа. Доста е кратка, но много тежка. Но ми хареса. Не я бях чувала тази художничка, честно казано. А ме заинтригува.

# 370
Наскоро прочетох следните книги:
"Всичко, което искаш да бъда"- прочетох я на един дъх. Много бързо върви. Криминален трилър е, хареса ми как е написана. Проследява гледната точка на жертвата преди смъртта й, както и на още няколко човека.
"Лошата дъщеря"- отново криминален трилър, но честно казано, не ме впечатли. Предугаждах финала през цялото време, колкото и абсурден да беше.
"Смъртниците"- фентъзи. Допадна ми много.
"Болница за безсмъртни създания"- отново фентъзи. Не бях чела подобен тип романи от години. Хареса ми идеята. Напомня ми на приказка с хорър елементи.
В момента чета "Кестеновия човек". Още съм в началото, но не ме грабва. Дано ми стане интересна по- нататък.

# 371
Аз прочетох Черен понеделник и захванах Хана сама в къщи, но установих че се уморявам от кримита и трилъри. Определено ги обичам и имат хубави изненади, но ми стават твърде напрегнато и следваща книга няма да ми е крими или трилър. Малко почивка.

# 372
Аз най-после подхванах "Камък, ножица, хартия" - много добре! Все по-малко чета на хартия, но все купувам и чакат. Sad
Електронно започнах "Хюга ваканция".

# 373
Писах и в темата за “Фентъзи и фантастика”, но ще го кажа и тук. Първата книга от Лунатион е супер, ако изключа първите 180-200 страници - определено могат да те откажат. След това става значително по-интересно. Предвидимо, но интересно. Ще си дам почивка преди да започна втората книга, обаче попаднах на спойлери и въобще не съм очарована, че е включила толкова много 18+ сцени. Всеки път врътвам очи като прочета
Скрит текст:
“колко е влажна и тясна, а той толкова голям” Joy
и ми идва да метна книгата през прозореца. Крайната ми оценка е 3.5/5*
Започвам Проблясък в мрака на Стейси Уилингам

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 23:55 от Nabia

# 374
Оф ужас Simple Smile Четох тези дни за класното по етика със сина ми , ще е на главите лъжи и на хубав нов медиен свят . Ами добре им обясняват на децата за идеалистичните образи и ефекта на филтри, стандарти, идеали, инфлуенсъри, лайкове и пр. Все си мислих, че поне сериозната литература не трябва да всява подобни идеи.

Общи условия

Активация на акаунт