В момента чета ... 76

• 38 287
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Моята първа среща с Бакман преди 2год с Тревожни хора но не беше моята чаша чай. Сега с тази определено ме докосна,сякаш описваше моя дядо, лека му пръст! Просто все едно четях за него ,книгата я обещах на баща ми да я прочете и ще ми е много любопитно той как ще я почувства.

# 451
  • Mediterraneo
Сушата би трябвало да я имам в електронен вариант, ако ти върши работа.
Супер! Качи я и дай линк, моля те.
Съжалявам, не знам къде и как да я качвам, мога да я пратя по мейл.

# 452
  • София
Коко и за мен Тревожни хора е най-слабата. Поредицата за Бьорнстад, както и Брит Мари са ми най-любими. Но определено Бакман не се харесва от всеки. На мен пък ми е много уютно в книгите му ❤.

# 453
  • София
Коко и за мен Тревожни хора е най-слабата. Поредицата за Бьорнстад, както и Брит Мари са ми най-любими. Но определено Бакман не се харесва от всеки. На мен пък ми е много уютно в книгите му ❤.
Абсолютно все едно са мои думи това. 😃
Почнах днес Отпусни му края на Александра Потър, любим мой автор на чиклити. Мисля, че това е единствената нейна книга, издадена на български, която не съм чела. В ГР хич не са добри коментарите, но за сега ми харесва. Днес за пръв път четох и на четец. 🤣

# 454
За 2 дни прочетох Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг Ф. Бакман. Малка книжка а на 20стр. вече бях с буца в гърлото и насълзени очи! Скоро не ми се беше случвало. Определено ще е в топ 5 за годината!

Ако още не си чела "Сделката на живота ти", непременно я прочети. Също е много кратка, обаче направо те помита, четеш и ревеш, една от любимите ми.

# 455
Още един любител на Бакман!
Но на мен начело в класацията ми е Уве. Може би защото първо нея прочетох и Уве беше първият чудак с когото се срещнах.

# 456
Съжалявам, не знам къде и как да я качвам, мога да я пратя по мейл.
1. Отвори сайта dox.bg
2. Кликни зеления бутон "Избери файлове за качване" и избери книгата
3. Кликни зеления бутон "Качи"
4. Копирай зеления линк, който се появява и го публикувай тук

По този начин няма нужда да пращаш отделни мейли на всички, които искат да свалят книгата, а можеш да я споделиш с всички участници във форума едновременно. И това ще ти отнеме по-малко време и усилия от изпращането на един мейл.

# 457
За 2 дни прочетох Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг Ф. Бакман. Малка книжка а на 20стр. вече бях с буца в гърлото и насълзени очи! Скоро не ми се беше случвало. Определено ще е в топ 5 за годината!

Ако още не си чела "Сделката на живота ти", непременно я прочети. Също е много кратка, обаче направо те помита, четеш и ревеш, една от любимите ми.
Преди време се бях засилила да я поръчвам и се отказах, но сигурно ще се поправя.

Иначе започнах вчера Синдромът на предците доста термини от психологията има и малко ми дотяга надявам се да се разгърне и да не е така суховато до края.

# 458
  • София
Прочетох "Химн" на Айн Ранд. Много я харесвам като писател, личност и философ и напълно споделям мнението ѝ, че няма по-голямо зло от колективизма.
Забелязвам, че продължавам да се разсейвам и да заобокалям Кевин. След последните чудесни книги ми е трудно да се преборя със скучното повествование. Зациклила съм около стотната страница и няма мърдане.

# 459
Прочетох “Неделният продавач на книги”, хареса ми. Ще се връщам към нея след време, има текстове, които съдържат интересни идеи, за които се изисква малко повече време за размишление, отколкото при обикновения прочит.

# 460
  • София
За тези, които искат да прочетат "Сушата" и втората част от поредицата:
Скрит текст:
Джейн Харпър – "Сушата" - https://dox.abv.bg/download?id=58f04c8174# - Линк за сваляне
Джейн Харпър - "В дивата пустош"  - https://dox.abv.bg/download?id=7ac300a158# - Линк за сваляне

# 461
  • София
Аз имам "В дивата пустош" на хартия, пуснала съм я в темата за размяна. Някой, ако я иска да пише.

# 462
Преди няколко дни писах, че "Кестеновият човек" не ми допада особено, но бях още в началото. Първите 100+ страници не ми вървяха. Обаче след второто убийство книгата рязко ми стана много интересна. Нямах търпение да си легнат всички и да продължа да чета. Хубав филм би се получил от цялата история. Добре че не е сезонът на кестените, защото известно време, не искам да виждам кестени. 😁
Иначе я препоръчвам за хора, които харесват криминални трилъри. Мен много ме разтоварват такива книги, стига  да няма убийства на деца.
Сега се чудя какво да захвана. Мисля да започна да вземам книги от библиотеката, защото моята се напълни, а не обичам да се заривам. Искам да изглежда красиво, а не претрупано, макар че книгите съм ги наредила в шкафове. Така ще мога да чета и жанрове, към които нямам изначално влечение, но пък може да ми харесат, а пък ако не, връщам книгата и забравям. Неведнъж се е случвало да съм предубедена към някоя книга, а след като я прочета, много да ми хареса.

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 08:30 от Forest rain

# 463
"Кестеновият човек" гледах на Нетфликс, от тази тема научих за книгата.
Чета "Картофен рестарт" (The Potato Hack) и съм на диетна вълна.

# 464
Dez, не знаех, че има филм. Много се радвам. На теб хареса ли ти? Как ти се видя спрямо книгата?

Общи условия

Активация на акаунт