В момента чета ... 76

• 38 268
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
за злоупотреба с деца ли е темата?
Все още съм на 15%, но мисля че не е това темата.
Скрит текст:
Случаите са от психиатрично естество, но какви са причините предстои да разбера вероятно.

# 571
Извинявам се, ако съм спойнала нещо, но това видях в единствения коментар на български в ГР (на другите езици ги оставих за по-късно)
Продължавам периодично да чета на Фексеус “Изкуството да четеш мисли”, лесно се чете в английска версия (опитах на руски, но явно “не понимаю”, нещо не я възприех, но в английския превод не съм напреднала, че четох и други книги междувременно и тя е между другото, заедно с разказите на Лиляна Михайлова). Като цяло ми е интересен, засега.
И по повод преводите- въпрос към прочелите “Трите тела” на Лиу Цъсин - с какви впечатления сте, чудя се на български или на английски да я търся?

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 15:59 от fenyx

# 572
Приключих с "Бегуни" и ми се струва, че това ще е от книгите, за които ще се говори като за емблематично, нестандартно и запомнящо се произведение, което всеки трябва да прочете, за да не си признае обърканият читател, че чисто и просто го смята за недотам разбираемо, хаотично и пълно с отвлечени идеи, да не би другите да ни помислят за прости ако го кажем.
Истината е, че книгата е любопитна, интртесна и увлекателна. Сега ако реша, мога да си измисля, че виждам дълбоки идеи, като например изследване на човека от най-дребната клетка до полета на ума, за който няма ограничение, взаимовръзките между всичко живо и неживо във вселената, но всъщност това, което виждам, е един тефтер на обсебена пътничка, пълен с впечатления и бележки, някои свързани помежду си, но повечето просто ей така вмъкнати, по реда на записването им.
"Край плуга си" ми хареса много повече.
"Очи сини, коси черни" е типичното за М Дюрас литературно бълнуване - романтична и меланхолична история, която се лее, а не се разказва, пиеса на отчаянието, копнежа, породен от липсата, но и сцена на извратената сексуалност и други странности.
Довечера подхващам "Тази нощ я видях" от Драго Янчар и съм се настроила да е прекрасна книга, четейки отзивите.

# 573
  • София
Започнах "Камък, ножица, хартия" и неусетно я преполових. Мисля, че се досещам какво ще се случи. Любопитно ми е да разбера дали съм права и сигурно няма да заспя преди да стигна до края.

# 574
Видях "Камък, ножица, хартия" в библиотеката, но се удържах да не я взема, че съм се затрупала вече с какво ли не, имам книги от миналия панаир, които още не съм почнала.

# 575
Тази "Камък, ножица, хартия" май само мен не ме блазни.
Аз да попитам - на вътрешната страна на корицата на "Художникът" на Уилям Уортън има негова книга, която нищо не ми говори и за която не намирам никаква информация. Става дума за "Плаващ дом", дори и корица си има. Издадена ли е тази книга на български език? Да не би да са сменили заглавието и корицата в последния момент и окончателният вариант да е "Отвъд килера"?

# 576
Снощи започнах четвърта книга "Единственият оцелял" от поредицата на Лиса Гарднър за ДиДи Уорън. И предишните ми бяха топ интересни, но тази ме остави без дъх и то още в началото. Чета и немея, и се чудя дали наистина има такива случаи. Шокирана съм, а пък май вече рядко ми се случва. На фона на тях "Тайните убежища" сега ми се струва като детска книжка.
Че тя "Тайните убежища" си е детска книжка Simple Smile Накрая се разбира, че всъщност става въпрос за

Скрит текст:
едно-единствено убийство - на дъщерята на разследващия полицай, а всичко останало са негови фантазии и "убежища"

# 577
Балкай, “Камък, ножица, хартия” не само теб, и мен не ме блазни, предпочитам да прочета от Алис Фини “Понякога лъжа” (Sometimes I lie), но е планирана доста по-назад в списъка за момента.

# 578
Аз изгледах сериала Кестеновият човек и не смятам да купувам книгата.

# 579
  • София
Започнах "Камък, ножица, хартия" и неусетно я преполових. Мисля, че се досещам какво ще се случи. Любопитно ми е да разбера дали съм права и сигурно няма да заспя преди да стигна до края.
Така и никой не ми написа какво е разбрал от книгата. Ако разберете нещо повече от мен, пишете моля на лично съобщение Simple Smile .

# 580
Започвам “Избрани истории” на Георги Господинов. Да видим…Повика ме корицата, много пролетна и цветничка. Все се опитвам да го харесам този човек, ама прехвален ми идва. Деян Енев, например много повече ме докосва.

# 581
Аз продължавам да чета Страдание и възторг, харесва ми, но попропуснах частта с дисекциите. Не знам защо ренесансовите художници толкова са си падали по това, но предполагам, че е изглеждало мистериозно.
Нещо, което ме дразни - навсякъде пише, че Лоренцо Медичи е имал грозен чип нос - чудя се дали е грешка при превода. Грозният нос на Лоренцо е обратното на чип:

Или преводачът не знае значението на думата "чип" ?

# 582
Стана ми интересно, та потърсих оригинала. В него пише, че Лоренцо де Медичи е имал "a turned-up nose" - това наистина означава "чип нос". Грешката явно е на автора.

# 583
  • Mostly in my mind
Така и никой не ми написа какво е разбрал от книгата. Ако разберете нещо повече от мен, пишете моля на лично съобщение Simple Smile .
а ти кажи какво разбра да знаем как да обясняваме. Simple Smile))

# 584
"Бегуни" ми хареса, възприех времето като главният герой в книгата и хората с техните истории, които минават през него.
“Времето на всички пътуващи е съставено от много времена, едно множество. Това е островно време, архипелази на реда в океана от хаос, това е времето, което произвеждат гаровите часовници, навсякъде различно, време условно, меридианово, никой не го приема сериозно. ....”
Направих паралел с "Момо" на М.Енде, по-скоро това трябва да бъде прочетено от всеки.

Нула интерес към "Камък, ножица, хартия"

Артлайн обявиха, че ще издадат Sandman на Геймън Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт