Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 020
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София /Абсурдистан
Нищо няма да си правя аз, само да бера страхове.

# 121
  • На гарата
Здравейте момичета, днес е втората химиотерапия при сестра ми, щели да бъдат общо 6 броя. Претърпя палиативни лъчетерапия 4 броя, но може ли някой да ми обясни защо ще се правят 6 терапии а тумора който е в гърдата и е първоизточник не се оперира? С моя прост ум все си мисля, че първо той трябва да се махне. Дали защото е в 4 стадий и има костни метастази са се отказали да я оперират задавам си въпроси чета в тоя Интернет и все повече се отчайваме. Тя се държи но аз се сринах

# 122
Естрея, Hug
В последно време това е тенденция - първо химио, което действа на целия организъм и после операция.
Общо взето операция се прави, за да не метастазира. При вас вече се е случило, така че операцията не е от спешен порядък.
Не се отчайвай! В другата тема има едно момче, чийто баща имаше костни метастази, с подходящо лечение е в пълна ремисия вече.
Единственото, което не бих избрала е да се лекувам в Панагюрище. Не мисля, че имат достатъчно добри специалисти.
Но лечението е ок, доста тежко, предполагам за това го понася трудно сестра ти.
Както ти писахме, за около 7 дни минава тежкото и има 2 седмици за възстановяване.
Опитай се да се държиш и да й вдъхваш сили, ще има нужда от подкрепа! Heart

# 123
  • На гарата
Благодаря! Ще се държа поне така си казвам но като я видя и после от вън разбира се се скъсвам от рев.

# 124
Тези за BRCA1 &  BRCA2 мутации, но участваме в някакъв проект, който изследва стотици жени - съответно изследването е безплатно, но резултатите - много бавни. Аз лично нямам бърза работа, след като направих мастектомия, единствено заради дъщеря ми се включих в това изследване, но не ми е спешно.

Може ли подробности?
Възможно ли е все още участие?

# 125
  • София
Нямам представа дали още може да се включи човек, преди 1 год. стартира този проект, мисля, че след 10 май се лекарката се връща на работа от отпуск и мога да я попитам, каза ми тогава да звънна за резултати. Но имай предвид, че е в Плевен, трябваше на място да занеса блокчетата, защото има въпроси /нещо като анкета относно родственици - кой от какво е починал и дали в рода има други случаи на рак/.
А, да - Зори е допълнила долу - и кръв ми взеха. Т.е. задължително трябва да отидеш дотам.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 18:47 от Olive

# 126
  • София
Освен BRCA 1 и 2 ,изследват още 100-тина гена.С тези двата нямах проблем, а в друг който също отговаря за рак на гърдата.
   Valkyrian , мога да ти дам телефон на д-р Камбурова и да я попиташ дали в момента приемат пациенти по програма. Иначе процедурата е следната - записваш си час,носиш епикризи и блокчета ,взимат ти кръв и те разпитват разни неща, чакаш 1г и резултатите са готови.

Естреа , ако образованието е голямо или има метастази, първо се прави химия ,а после операция .Обаче понякога изобщо не оперират, зависи от метастазите,а и химията обикновено чисти всичко в гърдата.

# 127
Здравейте момичета! Честит празник на всички именници! Blue Heart
Да се отчета : За съжаление моят тумор не е реагирал на 3-те червени химии! Не се е намалил размера му. Даже е с 1 мм повече! Както ми ги бяха намалили химиите от 8 на 6, сега пак ги увеличиха на 8. Във вторник ми мина последната червена и сега ми предстоят 4 бели, но не както първоначално с доксетаксел, а ще бъдат карбоплатина. Какво да очаквам, някой ще ми подскаже ли Simple Smile ?. Доктора не спира да ме убеждава, че планирали пълно излекуване, но след този скенер аз нещо не съм много уверена. Disappointed
А, да. И някакво нодулче откриха в десен бял дроб, но ме убеждават, че не било страшно! На предния скенер не са описали нищо в дрбовете, а сега.... Дайте ми малко позитивна енергия! Имам остра нужда!

# 128
  • София
Моли, гуш! Случва се понякога това, което не значи, че няма да реагира на другата химия, не се шашкай! Има си протоколи и ги следват. А щом не са притеснени от това в белия дроб, значи не е притеснително. Има такива моменти, когато се закучват нещата, но обикновено след това има положителна промяна, стискам палци!

# 129
Mollly и при мен няма резултат от червената. Минавам на бяла без да правя последния курс червена. Това, че не сме реагирали добре на едната, не значи че няма да се повлияят повече от добре от следващата. Продължаваме! Кураж и прегръдки!

# 130
Не се отчайвайте, момичета, вярвайте, че новата терапия ще е по-успешна. Моли, аз също имам големичък нодул в белия дроб. Описват го като интрапулмунален без клинично значение. Случва се да не опишат всичко детайлно, най-вероятно си е бил там и преди. Зори, мерси за съдействието, взех си инжекцията! За генетичните изследвания, които правим ми се върти в главата, че са само за хормоналния рак - или бъркам нещо. И аз бърза работа нямам, даже много се чудех дали изобщо да ги правя. Момичета, с много лека ръка махате органи. Аз не съм така.

# 131
Zori, прати ми ако е удобно
Макар че даже още да приемат нови не знам как ще стане без блокчета (съмнявам се тук да дават такъв материал на пациента)

Благодаря за всички отговори

Аз уж съм спокойна, но вчера в една ФБ група по темата имаше снимка след операцията и доста се стреснах

# 132
Може и само кръв да дадеш.

# 133
Оливче, Ечелина, Коренче, благодаря ви от цялото си сърце! Blue Heart Kiss
Имах остра нужда да чуя нещо окуражаващо!
Аз много се спекох като чух, че няма ефект. Доктора ме успокоява, че не е чак толкова рядко това явление, но аз се чуствам обезверена някак. Защо изтърпях 4 гадни химии, ако от тях няма полза?
Някой правил ли е карбоплатина? Как се понася спрямо червената?
Да ви се оплача: Аз бях пушач преди да се разболея. От известно време почти не пуша, но сега след тези  новини пак ми се допуши много и от два дена си попушвам. Знам, че не трябва, но малко се сринах и една цигара айкос ме успокоява. След това се чуствам още по-кофти чисто психически...
Има ли сред такива като мен със слаби ангели? Или сами аз съм толкова слаба?

# 134
  • София
Аз пушех преди, но ги спрях поне 2-3 години преди диагнозата. После, след диагнозата /знам защо си започнала т.е./ започнах да пуша по 1-2 цигари при излизане с приятели, които пушат. На морето също понякога запалвам цигара. Но имам дълги периоди - по 2-3 месеца, в които не пуша, и после може 2-3 дни да пуша по 1-2 цигари на ден. Но обикновено гледам да пуша само ай-кос /имам една приятелка, която пуши, отвреме-навреме й купувам по 1 кутия, но никога не си купувам цигари за мен да стоят в мен/. Рядко обикновени, твърде гадно ми става от тях.

Общи условия

Активация на акаунт