Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 025
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Моли, знам, че звучи вяло и банално, но се опитай да бъдеш спокойна и да вярваш в добрия развой на лечението. Щом имаш нужда да пушиш-пуши, не се измъчвай и за това. Аз бях само на червена химия и не мога от личен опит да кажа за карбоплатината, но мисля, че се понася по-леко. Май  се прилага по-често при рак на яйчниците. Може би някой от момичетата с такава диагноза ще сподели.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 11:58 от koren63

# 136
  • София /Абсурдистан
Червената се понася най-зле, поне по мои наблюдения. Аз бях на бяла, търпи се. На карбоплатина ти е зле малко и спиш, после минава. Каквото и да е, минава. Дръж се!

# 137
  • Русе
Излизах от червена химия и запалвах цигара. Не съм ги спирала и си пафкам като стар влак.

Моли и Ечелина, оправяйте прическите и газ напред. Ще се случат нещата и при вас. Не губете вяра.  Hug

# 138
  • София
Моли, 🤗 ! Химиите колкото, толкоз- ще ги изтърпиш! Трябва!
Аз пушех преди и след диагнозата. Не изпитвах угризения... И по време на химиотерапията пушех.
Спрях цигарите 7 години по-късно, просто казах КРАЙ (пушех по много- кутия и половина- две синьо виктори)- годината беше 2007. Още се чудя как се справих- от дете пуша, бях пушач повече от 30 години. Понякога и сега ми се пуши, но устоявам на желанието си.

# 139
Обичам ви, момичета! Всички до една! Никой не може толкова бързо да ме вдигне като вас! Прекрасни сте !
Днес имам годишнина от сватбата (34 години, о Боже! ) Flushed Почерпихме се на обяд .Пийнахме си даже по ракийка и чаша винце!
Черпя всички ви виртуално с чаша вино и ви пожелавам да изпитате всички емоции на дългото партньорство! И в добро и в зло!  Наздраве!

# 140
  • Русе
Честито, Моли! Да я докарате до диамантена Simple Smile
Наздраве!

# 141
  • София /Абсурдистан
Честито, Моли! Щастливи да сте! Живи и здрави!

# 142
  • Русе
Моли, хубав празник, живи и здрави и още много години да сте заедно.
А що се отнася до тревогите ти- 1 мм растеж на тумора е в рамките на статистическата грешка, щом докторите казват, че няма причини за безпоскойство, значи е така и ще се справите дружно с гадта. Успех момиче!

# 143
Моли, при майка точно платината й стопи напълно образованието.
Е, не успя да премахне от ЛВ клетките, но...... явно е действала.
Даже Калев три пъти прилиства епикризата, за да се обеди, че наистина по време на операцията и хистологията там не са открили нищо. За разлика от 29 лимфни възли. Та пълно щастие няма 🤗

П.С. Майка се възстановява и чакаме епикризата. Вече и сама си сменя торбичките, ама предпочита аз да ги сменям 😂
Два пъти след сестра ми сама си я подменя. Голям е майтап. Май не била я сменила както трябва 🙃😂
Та по-добре аз да ходя, че само хабим торбички😂
Добре е. Смее се. Яде й се и се ядосва, че трябва да яде супи и каши...
След като излезе епикризата и минем комисия ще ни се стъжни пак, ама.... дали ще й продължат червената или ще мине на такава за РДЧ идея нямаме 🙄
Дано само да я понася добре и да стопим всички ракови клетки...

# 144
  • На гарата
Бъдете живи и здрави всички! Пожелавам го от сърце ❤️!

# 145
  • София
Моли, ❤

Когато ме налази тази гад, тъкмо бяхме празнували 21- вата ни годишнина...
Тази година празнувахме 43!

# 146
Здравейте ! Здраве пожелавам на всички !
Искам да попитам преди ПЕТ скенер каква храна е позволено да се консумира (предходен ден) ?
В денят на самото изследване казаха гладен и жаден.
Благодаря предварително, бъдете здрави !

# 147
  • София
На мен ми пишеше без въглехидрати на вечеря - протеини ,салата.Пишеше без усилена физическа дейност, алкохол,цигари и кофеин 24 часа преди изстрелването.

# 148
  • Варна
При мен пишеше + всичко изброено от Зори,  3 дни преди изследването да се спре консумацията на сладко.

# 149
  • София
Здравейте ! Здраве пожелавам на всички !
Искам да попитам преди ПЕТ скенер каква храна е позволено да се консумира (предходен ден) ?
В денят на самото изследване казаха гладен и жаден.
Благодаря предварително, бъдете здрави !
А защо жаден - нямам спомен за подобно изискване, вода може да се пие спокойно и без ограничения, това не е операция. Всякакви други напитки, особено сладки - не.

Ето ви ги изискванията всъщност, прочетете ги най-добре:
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … aciya-za-pacienta

Общи условия

Активация на акаунт