Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 044
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Да не е жаден исках да напиша, извинете ме. Благодаря на всички за отговорите !

# 151
  • София
Споделям тази статия, а и този хирург /за момичетата от Варна/. За съжаление е много прав:
https://offnews.bg/zdrave/d-r-valkan-ivanov-u-nas-masovo-se-rabo … lkite-776717.html

# 152
  • Плевен
Момичета, да ви попитам...Ходих в Сити за нови протоколи и ми сменят Золадекс-а с Резелиго. Трябва ли да се притеснявам, според мен е поредния генерик, чета, че Резелигото е и за мъже, и за жени, личния ми лекар отказва да я поставя, в шах съм...

# 153
  • София
Елифанта, така както чета, активното вещество е едно и също, а Золадекс също се ползва и от жени, и от мъже. Защо ти го сменят всъщност - казаха ли?
И защо ЛЛ отказва да я поставя? Забелязала съм, че много често ЛЛ са застинали някъде във времето и не са прочели и ред, откакто са завършили /моят поне/, вследствие на което ръсят пълни глупости понякога.
Ето, може да прочетеш и да сравниш двете лекарства, четох в началото само, но не виждам разлика:
https://apteka.framar.bg/30055272/резелиго-имплантат-3-6-мг-1
https://apteka.framar.bg/08000782/золадекс-депо-ампули-3-6-мг

# 154
И на мен ми го смениха с последния протокол. Във вторник ще си го инжектирам за пръв път и ще направя съпоставка.

# 155
  • Плевен
Според личният ми лекар, която е една от малкото, която поставят такива инжекции в родния ми град, начинът на завъртане бил по-сложен, ще провери, но предпочита да не я поставя.Тя каза, че това е генерик, което потвърдиха и в болницата, а от Сити ми казаха, че вече това се изписвало, и не зависело от тях,пък и Золадекс нямало. А личното ми мнение е, че някой се е разбрал с тях, да  не кажа друго, да се смени лечението на всички пациенти, защото е странно по средата на лечението, дори без да те информират, да сменят вида имплант. И който казва,  че генерик е по-добре от оригинал, за мен определено не е прав...Още едно момиче познавам, на което в Сити са сменили терапията с Резелиго, предстои ми в понеделник да ходя в Здравната каса и ще питам и там...Чудя се какво да правя, ако си купувам Золадекс-а, сумата ще е непосилна за мен на този етап, просто не знам...

# 156
  • София
Вероятно Зори като фармацевт най-добре може да отговори на този въпрос - дали има разлика и каква е тя. На мен също ми изтича протокола за Золадекс, този месец ще взимам за последно. Н е е вярно, че няма, просто по-трудно се намира, може би една от причините за смяната е, че Резелиго е по-евтин. Аз лично мисля да се пазаря да ми го махнат изобщо, ако лекарите се съгласят, вече го слагам 6 година и ми писна, а като гледам възрастта и изследванията на хормоните ми се струва, че нямам и нужда вече - но това лекарите ще кажат, разбира се.
Доколкото виждам, производителя на Резелиго е немски, чак пък толкова да не могат да направят инжекцията да се слага лесно...не е като да е произведен в третия свят.

# 157
Отдавна не съм писала, само ви чета от време на време.  Та да споделя личен опит във връзка със статията на Олив и да потвърдя думите на доктора за практиката в Англия.
И на мен ми откриха рака при рутинен преглед около 2,5мм, тук /Англия-Лондон/при жени над 45 години се правят профилактични прегледи . Още по време на мамографа забелязаха образувание и след половин час ми направиха биопсия. Следваха безброй визуални изследвания- различни по вид образни диагностики- скенери , ЯМР и т.н
По време на уточняването на действията за операцията ми обясниха всички аспекти и ми препоръчаха премахване на образуванието със запазване на гърдата, но ако пациентът желае може и да поиска пълно отстраняване. Аз лично избрах само премахване на образуванието и не съжалявам, тъй като наистина възстановяването е бързо.
Операцията беше сутринта и на обяд ме изписаха. Имах моментална и постоянна връзка с хирурга при нужда. Всеки ден ми се обаждаха да ме питат дали всичко е наред и да ми дават различни съвети и ако има проблем какво трябва да направя и къде да отида. В този случай съм с приоритет пред всички останали пациенти. Имах си график за всяка една стъпка, кога, какво , как и какво следва.
По същият начин преминах и химиотерапията - вливка и след това веднага се прибирах в къщи , ако имах проблеми веднага в спешното с предимство, а то беше след всяка вливка , та и тук мога да потвърдя, че веднага когато отивах ме приемаха с предимство и веднага получавах бързо внимание.
Е и тук има проблеми, но на фона на направеното от тях бледнее. Също така всичко мина по здравна каса и не съм платила и пени. Сега продължавам с ежегодните скринингови изследвания и хормонална терапия, без да се налага да плащам нищо.

# 158
Интересна статия, благодаря
За Швеция е подобна системата
Скрининг на 2години, който при мен хвана микрокалцификат, оттам всичко се разви много бързо

При мен излезе резултатът от изследването вдясно
От това, което пише в моя журнал разбрах, че находката се класифицира като фиброаденом и се препоръчва следене с ЯМР
Вторник имам среща с хирурга да ми обясни какво е решила комисията за моята операция и да се уточни кога ще бъде

# 159
  • София
В Сити всички май ще са на Резелиго.Вече все повече момичета от там се сдобиват с такива протоколи.То е и безплатно за пациента ,като състав е същото .

# 160
  • Плевен
Да, интересно ми беше за другите болници дали е така, или само Сити го предписват вече на всички.. А и няма нищо безплатно в тези лекарства, винаги е имало доплащане, за Золадекса не беше малко, за Резелигото предполагам също има.

# 161
Резелигото не се доплаща, изцяло се поема от НЗОК.

# 162
  • София
Сега видях от страницата на проф.Тимчева,че вече ще приема в Младост.

"За записване на час за прием-консултация в кабинета ми в СБАЛОЗ - София, бул. "Андрей Сахаров" 22, можете да използвате тел: 02/ 9753535, вътр. 232"

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 19:04 от zori_g_n

# 163
Здравейте момичета! Честит празник на всички именници! Blue Heart
Да се отчета : За съжаление моят тумор не е реагирал на 3-те червени химии! Не се е намалил размера му. Даже е с 1 мм повече! Както ми ги бяха намалили химиите от 8 на 6, сега пак ги увеличиха на 8. Във вторник ми мина последната червена и сега ми предстоят 4 бели, но не както първоначално с доксетаксел, а ще бъдат карбоплатина. Какво да очаквам, някой ще ми подскаже ли Simple Smile ?. Доктора не спира да ме убеждава, че планирали пълно излекуване, но след този скенер аз нещо не съм много уверена. Disappointed
А, да. И някакво нодулче откриха в десен бял дроб, но ме убеждават, че не било страшно! На предния скенер не са описали нищо в дрбовете, а сега.... Дайте ми малко позитивна енергия! Имам остра нужда!
Моли,майка ми е с рак на яйчника и в момента е на химиотерапия  с карбоплатина Много добре я понася ,почти няма никакви странични ефекти.

# 164
Благодаря, Карина! Успех и на твоята майчица!

Общи условия

Активация на акаунт