Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 000
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Имаме си диспансерно, как да нямаме 😁
Следят ни ТМ и от време на време ехографче.
Кеф ти на гърди, кеф ти на корем. Ама не едновременно 😂
Единия ехограф даже със скандал си го поисках.
Хора без заразени ЛВ не ги пращат на скенер!
Дори и веднъж,за да са на 100% сигурни, че в момента всичко е наред!
Ако имаш въпроси, нещо те притеснява извън плегледа, който ти се полага веднъж на 3м,6м,1г- заповядай ама на платено.

# 76
  • Варна
Да се похваля за нещо - взехме си кученце.Много е миличко и прекрасно,като бебенце ми е.Такава радост е ,забравяш всякакви тревоги с него.

Зори, разкажи ни за кученцето. Simple Smile Откога е при вас, как се адаптира, бебе ли е, през седмицата самичко ли остава, как се казва? Децата сигурно са много щастливи. Simple Smile

Онзи ден пътувах до Бургас, за да се срещна с нашето кученце. До две-три седмици ще е у дома. Голям рев изревах от емоции и вълнения - за мен това е огромно събитие, за което се подготвях много дълго и с което сякаш позволявам на живота да продължи, да се движи напред. След тригодишен блокаж, страх, болести, стрес и невъзможност да планирам.

Flowers Tulip

# 77
  • София /Абсурдистан
Добре дошли в отбора на кучкарите! Аз имам две кучета, сега са малко контузени, но се справяме. Колкото повече опознавам хората /особено някои/, толкова повече си обичам кучетата. Животните дават много, много истинска любов.
ДЗ, направо нямам думи. В Сити платеният ехограф до миналата година струваше 60лв, но пък са добри специалисти и ако има нещо, ще го открият. В нашата поликлиника в квартала е 40 лв, но минаваш и заминаваш, нищо, но от сърце.

# 78
  • София
Имаме си диспансерно, как да нямаме 😁
Следят ни ТМ и от време на време ехографче.
Кеф ти на гърди, кеф ти на корем. Ама не едновременно 😂
Единия ехограф даже със скандал си го поисках.
Хора без заразени ЛВ не ги пращат на скенер!
Дори и веднъж,за да са на 100% сигурни, че в момента всичко е наред!
Ако имаш въпроси, нещо те притеснява извън плегледа, който ти се полага веднъж на 3м,6м,1г- заповядай ама на платено.
Което е супер идиотско, в момента имам позната жена, която нямаше метастази в ЛВ при мастектомия на гърдата преди 3 г. /а в Онкологията й извадиха доста ЛВ/, сега е с мети в костите, добре, че всяка година правят пет скенер, както и компютърен томограф /т.нар. обикновен скенер/, та хванаха нещата навреме и сега минава пак химия/херцептин, както и бисфосфонати. Този диспансер в Сити клиник ли е във Варна или е някакъв онкологичен диспансер държавен?

# 79
  • София /Абсурдистан
Аз на 13 май съм на обикновен  скенер в Сити. Между другото, жестоко ме боли крак, над глезена, но отпред в костта. Гоня лошите мисли, ама... Никога не са ми правили сцинтиграфия, но ми казаха, че пет скенера покрива всичко.

# 80
  • София
Покрива, да, на тази жена хванаха на пет-скенер метите в костите. Не се шашкай - нищо не я болеше, нали знаеш, че рак не боли - най-вероятно си е от дегенеративни изменения.

# 81
Никога не съм си падала много по животните, обаче последната година открих каква безрезервна любов дават кучетата - в работата имаме улична кучка, една такава раздърпана и малко грозничка, но направо съм луда по нея.

На мен в Сити никога не са ми правили ПЕТ скенер, виж обикновени имам доста и една сцинтиграфия. Дано не изпуснат нещо по тая причина, по принцип избягвам да се филмирам излишно.

Днес най-накрая звъннах на д-р Камбурова от Плевенския МУ. Готови са ми резултатите, добрата новина е, че не е открила някакви мутации. Каза, че ще ми изготви становището другия месец, понеже първо пише на жените, на който е намерила нещо.

# 82
  • София
Корен, кога успя да я откриеш, аз звънях много пъти и не ми вдига.

Иначе - обикновен скенер и сцинтиграфия върши достатъчно добра работа - не се филмирай.

# 83
Днес, към 11,30. Пробвай пак. Аз на мобилния звънях. Иначе се каня от януари и едва сега се обадих.

Пенева, това с космите е временно. Миглите и косата ще пораснат по-гъсти отпреди. Не позволявайте това да ви отчайва. Аз по-гъста коса от дете не съм имала.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 12:34 от koren63

# 84
Вчера мина оперцията на сестра ми, днес успях да се видя с опериращия лекар - махтана е (малко под) 1/4 от гърдата радиално, както беше плана, срезовете са чисти, извадени са прилежащи лимфни възли, чакаме патолога да каже, дали са чисти (силно се надяваме, че са) и да се направи последващ план нататък. Предишния план беше само препарати за подтискане дейността на яйчниците, днес ми спомена за евентуално лъче... но след като патолога даде заключение.
Супер много е отслабнала (храни се качествено и обилно, не ѝ се гади, но слабее), имаше уникални мигли - гъсти, извити и черни, нищичко не е останало, веждите от "гайтани" в момета са рехави и каквото е останало е побеляло. Добре, че перуката е с бритонче, чуплива/къдрава и ѝ стои естетсвено рошаво и на общ поглед не се е променила много... Но за мен е като чуплива клечица станала Worried

# 85
Пенева, сестра ти имаше ли бели химии?
Аз съм само на червени и за сега (минала съм 3 от 6) вежди и мигли не са ми опадали. Само косата , но и там не е до кожа.
Стискам палци всичко да е наред с хистологията!
Къде и при кой се оперира сестричката ти, че и на мен ми предстои?

П.П.
Това е моят "лигльо" Simple Smile

# 86
Само червени 4.
Прогестерон (75%) и естроген (75%) позитивен и HER(1+) негативен. Сравнително малък, но след оперативна биопсия (операция, започнала като за фиброаденом, завършила като оперативна биопсия).
Сега беше при Гаврилов в онкологията в Дървеница.

Моли, много красив твоя лигльо Wink

# 87
  • Русе
Пенева, стискам палци за "хубава" хистология и сестричката бързо да стъпи на крачка Hug

Моли, много ти е сладко бебето.

Аз вече не искам куче. Две овчарки загубихме без време и все едно дете си отиде. И децата трудно преживяха загубата. Не, тенкю.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 15:52 от Ели_дечкин

# 88
  • София
Пенева, тези загуби са приемливи - коси/вежди/мигли - оправя се това. И аз имам по-гъста коса отпреди, много е странно това.

Уф, скоро една рибка /3 г. си я гледа детето/ ни умря, такава драма настана, представям си, ако беше куче/коте.

# 89
  • София
Моите вежди и мигли опадаха от бялата химия и си слагах изкуствени мигли,рисувах вежди.Аз също много свалих с химията и много си се харесвах.После обаче си ги качих ,че и още 10 отгоре с хормоните.

Моли,много е сладко,имала съм кокер като ученичка.

Тинти,няма да съжаляваш- това е страхотна емоция,голяма радост .Носи такова щастие ,спокойствие ,забравяш за всичко.Толкова ми е миличка, галзьовна ,добричка. Тя ми е едно малко бебенце.Мечтаех си за трето дете ,което няма да се случи ,но емоциите ми в момента са точно такива - все едно ми е детенце.Само се гушкаме  ,играем ,радва ми се след работа,все по мен ходи.Вечер даже си я взимам при нас да спи, хич не искам да я оставям.Пред деня я оставям в една клетка .Детето е втора смяна ,а аз съм до 17 ,така че не е много време.Когато братовчедка ми в Германия   ми каза,че си оставят кучето в клетка,реших че е луда ,но тя каза ,че там така е прието и е за безопасност и възпитание.Е ,сега много четох и се оказа,че наистина много хора ги ползват .Тска ми е и спокойно,че няма да падне от някъде или да изяде кабели или нещо друго на пода.Продават клетки и само заграждения. Ние имаме клетка от морското ни свинче,което умря преди 3 м.Голяма е 120/60 и вътре слагам леглото,пеленка, храна,вода и играчки.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт