Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 059
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
Преди три седмици и аз забелязах оток в глезените и пръстите на ръцете. Пуснах албумин и общ белтък в кръвта, излязоха леко занижени. АГ каза, чрез храна да си добавям повече протеин. На ден ни трябват поне 80 гр. Почнах всяка една протеинова храна да тегля и записвам. Така спаднаха, но откакто се стопли пак забелязвам, че се подуват. И сигурно така ще си я откарам, с подути глезени.  Confused кръвното ми е ниско.

# 196
За алкохола, аз не пия, защото ще ми се прииска още една чашка Joy За това съм решила на 0. Иначе аз последните години пия от лимонена бири, те и без това са с до 2% алкохол, което не е нищо.
С предната бременност доктора беше казал, за раждането да говорим след 32 седмица, а преди 36седмица е рисково раждане и се прави там където има кувиози и специалисти, от малък град съм и това е държавната болница. Аз така или иначе там си исках да раждам. За сега няма какво да говоря с него, защото вече съм наясно какво и къде ще искам стига да е в подходяща позиция. Та който иска да си говори с доктора, вече реално не е толкова рано, поне да имате някаква идея. А подробностите ще изчистите до 36г.с в моя случай, моя доктор не води раждания и мястото на което се следя не изграждане, за това исках да знам къде, какво, как, и знам колко бях притеснена тогава.

# 197
VikiA, миналата бременност ми изтръпваше ръката постоянно. Матката така се беше разположила, че притискаше нерв. А при теб са и две бебенцата… Кой знае какво ти притиска вече, милата. Голяма болка последните месеци, ужас. Имах чувството, че ще ми изсъхне/падне направо. Отделно подутите пръсти. Пръстени, часовници: нищо не ми ставаше. И сега е натам ситуацията.
След раждането мина.
Отделно, естествено, оттичат си краката. Особено сега, когато сме към края… А като постопли още малко, стават на понички.
Нормално е.
За нисък албумин, протеини и т.н. - който не е голям фен на месото като мен, да му мисли. Това е положението.
Явно не при всички е така, но често се случва. Майтапя се, че:

# 198
На мен ръцете ми се подуват вечер като легна на сутринта няма нищо като се раздвижа. Питах АГ, каза, че ако няма подпухналост на лицето/очите вероятно става въпрос за хормони и е нормално. Simple Smile

# 199
Момичета, настинката която ме застигна на Великден се оказа Ковид. От вчера съм в 10-дневна карантина. За първи път го карам и ми е леко притеснено, въпреки че уж протича леко. Пия лекарства и витамини, предписани от ЛЛ и съгласувани с АГ. И двете бяха така мили да ме успокоят и да кажат, че няма нужда от притеснение. Надявам се да премине леко. Ако някоя от вас скоро е преминала през това моля да сподели след карантината какви изследвания ви назначиха и на какво да обърна внимание? Иначе бебо не спира да мърда и шава, пощурял е..
Благодаря предварително.

# 200
АГ ми предписа протеин на прах за бременни Прегнако и го започнах от около 2 седмици. Има ли разлика със сурватъчния протеин?

Момичета, при някои от вас появява ли се отичана на ръцете и краката? При мен всеки ден ми отичат пръстите на ръцете и дланите, особено в легнало положение, най-вечер през нощта, през деня също де. Изтръпват, подуват се, не мога да си свия на юмрук ръцете и ме наболява, все едно не са моите пръсти. Няколко пъти забелязах леко отичане и около глезените на краката след вървене, но не кой знае какво натоварване. Чудя се дали е нормално, поради задържането на течности или е сигнал за по-сериозен проблем. Меря кръвно всеки ден, за сега е нормално - около 115/120 на 70/80. Преди две седмици изследвах урина, няма белтък. Според вас колко често трябва да се следи? Ще питам и АГ след седмица. Притеснявам се да не стане проблем и да развия прееклампсия.

При нисък белтък/албумин също се получава отичане, но в трети триместър е нормална задръжката на течности, стига примерно вечер да отичаш и сутринта да нямаш отоци. Аз лично досега веднъж забелязах оток на глезените след стегнати ботуши и няколко часа на крак, но пия 2.5-3л вода на ден, ограничила съм тестото и полуфабрикатите, и гледам да не прекалявам със солта.

Ако ти е нисък албумина и почнеш суроватъчен протеин буквално веднага има подобрение.

# 201
Момичета, въпросът ми е насочен главно към мамите с по-големи деца. Стопли се времето и се сетих, че при нас лятото е ужасно топло вътре. Апартаментът ни е южен и лятото се спасяваме с климатици, а вечер спим на отворено. Сигурна съм, че има и други като нас - как процедирахте с бебчетата? Удачно ли е да се пуска климатик или е по добре да вземем някакъв вентилатор, спите ли на отворен прозорец? Изобщо тъмна Индия ми е как е по-добре.. 😀 Още един въпрос - използвали ли сте чувалчетата за сън на Angel baby, за сега съм се спряла на тях, дали са добър вариант? Също така във фейсбук видях публикация за количките и също мисля да не взимам спален комплект и за там, а да слагам пеленки, та какви пеленки са най-подходящи и са ви били удобни като материал, ясно че памучни, но какъв памук - муселин ли, обикновен ли? 😀

# 202
  • Замък сред облаците
АГ ми предписа протеин на прах за бременни Прегнако и го започнах от около 2 седмици. Има ли разлика със сурватъчния протеин?
Скрит текст:
Момичета, при някои от вас появява ли се отичана на ръцете и краката? При мен всеки ден ми отичат пръстите на ръцете и дланите, особено в легнало положение, най-вечер през нощта, през деня също де. Изтръпват, подуват се, не мога да си свия на юмрук ръцете и ме наболява, все едно не са моите пръсти. Няколко пъти забелязах леко отичане и около глезените на краката след вървене, но не кой знае какво натоварване. Чудя се дали е нормално, поради задържането на течности или е сигнал за по-сериозен проблем. Меря кръвно всеки ден, за сега е нормално - около 115/120 на 70/80. Преди две седмици изследвах урина, няма белтък. Според вас колко често трябва да се следи? Ще питам и АГ след седмица. Притеснявам се да не стане проблем и да развия прееклампсия.

При нисък белтък/албумин също се получава отичане, но в трети триместър е нормална задръжката на течности, стига примерно вечер да отичаш и сутринта да нямаш отоци. Аз лично досега веднъж забелязах оток на глезените след стегнати ботуши и няколко часа на крак, но пия 2.5-3л вода на ден, ограничила съм тестото и полуфабрикатите, и гледам да не прекалявам със солта.

Ако ти е нисък албумина и почнеш суроватъчен протеин буквално веднага има подобрение.

Да, същото е. Сметни си дали с протеина и храненето стигаш 80гр протеин дневно Simple Smile

# 203
На нас ни бяха казали за климатика, че няма проблем, стига да не духа директно към бебето. Казаха ни също, че трябва да вземем дифузер, за да не се изсушава много въздуха. Всички сте страхотни с тези рокли! Heart Eyes Взехме помпата за кърма ние, има намаление в baby.bg на тази помпа, която си бях харесала - от 107лв на 85лв -> https://www.baby.bg/product/cangaroo-elegance-duo-xn-d212/ . Също от онзи ден съм малко на тръни от притеснение с тази увита пъпна връв около вратлето, но се надявам всичко да е наред..

# 204
Всичко на angel baby е супер, ако сте решили да пробвате с чувалче, техните са най-хубави.
Общо взето големите жеги се местехме от стая в стая постоянно 😂 и докато ни няма в тази с климатика го пусках да работи. Обличахме се леко, ако трябва дори по памперс стои бебка и така. И на отворен прозорец спяхме.

# 205
  • гр.Пловдив

Спокойно,не си мисли такива неща!

На мен също ми изтръпват ръцете ,почти ежедневно съм така,не помагат нито високите дози магнезий,нито нищо,търпя си това е,благодарна съм поне,че нямам такива схващания на  краката,че там е страшно да те атакуват крампи посред нощ Imp

Кръвното е хубаво да се мери ежедневно.

# 206
Аз днес си купих Прегнако, за желязото нищо не ще да ми дава моята АГ Simple Smile и бях малко притеснена, щото четох че бил много гаден. Дали щото по принцип сладко не консумирам, тоя шейк с мляко ми се струва нещо страхотно вкусно Simple Smile)) чак нямам търпение утре да си направя пак хаха

# 207
hopetohope, и аз се възползвах от промоция и си взех такава помпа, но единичния вариант.

ViKiA, следи си кръвното, движи се, вдигай краката на високо. Някъде четох, че предозирането с магнезии също може да доведе до такива изтръпвания. Лошото е, че жегите тепърва предстоят и всички ще започнем да се надуваме и да носим чехли с 2 номера отгоре.

krisstiA, ние си стояхме на климатик пуснат в съседната стая.

# 208
Връщам се от ФМ. 30 г.с. Бебка е почти 1700г. Всичко е наред с органите и кръвопотока, главата е голяма отговаря на 32г.с.6д. Да му мисли, който ще ражда 😁
Заговорихме се за увитата пъпна връв (по принцип) - каза че на този етап сценариите са много, но няма място за притеснение. Разказа ми как на едно раждане тоновете на бебета падали и като направили спешно секцио видели, че бебето притиска с рамо пъпната връв, не е била увита никъде. Затова и накрая ни следят отблизо и на момента се решава.

# 209
Проблема е, че това изтръпване и подуване на ръцете го има не само вечер, но и през деня само, че по-малко. Това при мен започна още откъм 6ти месец. Преди няколко седмици ми излезе, че имам занижен белтък и протеин в кръвта и затова започнах допълнително протеина ва прах. За сега не съм усетила кой знае какъв ефект. Надявам се това да не е сериозен проблем. Все трябва да избутаме до края.Wink

VikiA, миналата бременност ми изтръпваше ръката постоянно. Матката така се беше разположила, че притискаше нерв. А при теб са и две бебенцата… Кой знае какво ти притиска вече, милата. Голяма болка последните месеци, ужас. Имах чувството, че ще ми изсъхне/падне направо. Отделно подутите пръсти. Пръстени, часовници: нищо не ми ставаше. И сега е натам ситуацията.
След раждането мина.
Отделно, естествено, оттичат си краката. Особено сега, когато сме към края… А като постопли още малко, стават на понички.
Нормално е.
За нисък албумин, протеини и т.н. - който не е голям фен на месото като мен, да му мисли. Това е положението.
Явно не при всички е така, но често се случва. Майтапя се, че:

Общи условия

Активация на акаунт