Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 051
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
Аз се майтапя, че чакам медал от анонимните алкохолици. Не съм пила от 3 години, бременност, кърмене, бременност и дай боже пак кърмене... та да не си говорим за алкохол моля моляяя Joy
Иначе при мен въпреки приема на желязо под различни форми, сега пак ще правим вливки с идафер (желязо) заради рязкия спад...
АА аз много обичам моркови с лимон, правя си редовно от години, но никога не съм слагала зехтин, малко странно ми звучи, но ще взема да пробвам.

# 181
  • Варна
А аз съм в болница с детето- пневмония. Първите два дни много плака, страх от всичко, на 4 и половина по- тежко изживяват нещата от по- малките. Три пъти си събира багажа Simple Smile и заявява на лекарите, че желае да напусне. Много ми се засилиха контракциите и с тази шийка не знам какво ще се случи. При вас има ли такъв случай- 2.7 при натиск, 3.2в спокойно състояние.... Понеже педиатрия и аг отделението са с една сграда и  снощи ходих да ми включат една банка кормагнезим, но ефекта едва ли ще трае много.

# 182
Лотос, супер си ти е корема и талия си имаш, просто роклята е неподходяща. По подобен начин ми седят и двете неща от About You, a смея да твърдя че не съм като диня по принцип 😃

Тази е от преди два дни от един евтин магазин и много повече се харесвам.
Изглеждате страхотно!
Бихте ли споделила от кой магазин е роклята?
Благодаря!

# 183
  • гр.Пловдив
Аз се майтапя, че чакам медал от анонимните алкохолици. Не съм пила от 3 години, бременност, кърмене, бременност и дай боже пак кърмене... та да не си говорим за алкохол моля моляяя Joy
Иначе при мен въпреки приема на желязо под различни форми, сега пак ще правим вливки с идафер (желязо) заради рязкия спад...
АА аз много обичам моркови с лимон, правя си редовно от години, но никога не съм слагала зехтин, малко странно ми звучи, но ще взема да пробвам.

Аз пък си пийвам по 1 или 1/2 кенче студенко Пиринско Stuck Out Tongue
Аг ми разреши,да не ми течат лигите по празниците и покрай агнешкото Relaxed

# 184
  • София
Лотос, супер си ти е корема и талия си имаш, просто роклята е неподходяща. По подобен начин ми седят и двете неща от About You, a смея да твърдя че не съм като диня по принцип 😃

Изглеждате страхотно!
Благодаря!
Роклята е от един магазин с евтини дрехи - Hiper, продават основно от Турция дрехи. Взех три рокли за лятото, всяка по 28-30 лв, много съм доволна. Имаше страшно много рокли, които според мен щяха да седят добре на бременни. Иначе не са специално за бременни.
Аз си пийвам по един Хайнекен стъкло 0% като съм на капанче с цаца и картофки с тайвата Simple Smile И Мохито бих пийнала.

# 185
Аз само по 2-3 глътка бира си позволявам и то ако отидем на жива бира някъде - Хилс Пещера, Йегерхоф....просто не мога да устоя там.
Получих си първите покупки за бебето от HM, две жилетки и два сладурски летни гащеризона за първите 2-3 месеца. Базови неща като бодита и ританки не съм взимала още, но много исках просто 3-4 дрешки да взема, ей така за сладост и настройка Simple Smile

# 186
  • Замък сред облаците
Скрит текст:

Изглеждате страхотно!
Благодаря!
Роклята е от един магазин с евтини дрехи - Hiper, продават основно от Турция дрехи. Взех три рокли за лятото, всяка по 28-30 лв, много съм доволна. Имаше страшно много рокли, които според мен щяха да седят добре на бременни. Иначе не са специално за бременни.
Аз си пийвам по един Хайнекен стъкло 0% като съм на капанче с цаца и картофки с тайвата Simple Smile И Мохито бих пийнала.

На Яков Крайков ли? Иначе и аз съм на Хайнекен 0.0, стъкло или кенче Simple Smile Ако не броим няколко пъти където готвих с вино Simple Smile

# 187
  • София
Не, магазина е тук в Козлодуй. Но сигурно имат и в други градове. В интернет не намерих нищо за тях.

# 188
Включвам се след последната фетална морфология от вчера. 29+2 (по ехограф + седмица напред), малкият топчо е над килограм и половина вече, разположен главично. Heart Знам, че има още време, но дано се задържи така.  Всичко е наред според доктора. Огледа, каквото трябваше, показа ми различни графики на развитието му. Плацентата е задна висока, втора степен, на предишната морфология беше трета. Шийката е 37.7. Бебчо ми разпъва корема ден и нощ. Усещам го навсякъде. Вчера още в началото на прегледа ми го пусна и снима. Много ми прилича на бъдещия батко - сладкото носле и малките устни.Heart

Назначиха ми цял куп изследвания и утре ще ходя да ме боцнат. Днес съм на ЖК, която трябваше да бъде миналата седмица, но заради карантината отпадна.

Аз, понеже съм леко суеверна за някои неща, вчера най-после купих първото бебешко нещо - сладка шапчица. Heart И сега вече съм спокойна, че мога да продължа с покупките. Минах покрай ХМ само за минутка, имаше много сладки бебешки дрешки, но набързо излязох, за да не се изкушавам. Планът е в неделя да сме на шопинг. Сигурно ще ми е по-удобно от Интернет да поръчвам, но ми се иска да ги видя на живо, а и са по-сладки отблизо.Heart Eyes

И сега да се оплача, че изобщо не мога да спя. Баткото се разболя след Великден (вече е добре), тогава от притеснение да го следя как е през нощта и сънят съвсем го няма. Ставам по няколко пъти до тоалетна, въртя се и се кокоря. Тази нощ с часове не успях да заспя, чак призори съм задрямала. Гледам да не се разсейвам с телефони и книги, уж да заспя, но не, само си мисля всякакви неща. И бебето през нощта явно не спи, та си правим компания. Blue Heart

Ангела, дано се оправи бързо малчо. Тежко им е в такава обстановка. Flowers Four Leaf Clover

Магазин Hiper и ние имаме, но никога не съм влизала, а я виж какви попадения имало. За лятото са страхотни роклите.

# 189
  • София
Ангела и от мен бързо възстановяване на баткото. Мис и аз не бях влизала, знам че има евтини работи, но очаквах повечето боклуци честно казано. ММ обаче не си е взел нищо лятно от София и тук като почнаха едни 26-28 градуса та предложи да идем да си вземе къси гащи някакви. Е, мойта сметка най-голяма стана накрая 🤣 Дори утре пак ще ходя, че получават нова стока и смятам още летни рокли да взема. Пък на тия пари са си направо попадения. Ще видим колко ще изкарат 😃 Според мен ходи хвърли едно оЧо на вашия.

# 190
Момичета! Имам един малко странен въпрос. (Все пак за първи път бременея).

Мислите ли,че е рано да поседна и да подхвана АГ-то ми с въпроси за раждане,избор на екип и всичко останало , което предстои. Реално ми остават само 11 седмици, в които имам да мисля за ремонт,обзавеждане,какво не сме купили за малкия и т.н. Ще ми се вече да започне да ми се изяснява картинката. Той доктора е изключително спокоен, и наистина много зает - шеф е на отделението в болницата...и лети като линейка, но ако го попитам в даден момент,със сигурност няма да откаже разговор. Въпроса е кога е подходящо да се задават такива въпроси! 😃🤗😊

# 191
  • Замък сред облаците
Аз този разговор съм оставила за следващия преглед като излизам в 45-дневен болничен. Не виждам смисъл по-рано, тогава вече ще е по-ясна финалната позиция на бебето, състоянието на плацентата и др неща, които биха наклонили нещата към естествено или оперативно раждане. По-рано не виждам смисъл, бебето още се върти активно.

# 192
Момичета, при някои от вас появява ли се отичана на ръцете и краката? При мен всеки ден ми отичат пръстите на ръцете и дланите, особено в легнало положение, най-вечер през нощта, през деня също де. Изтръпват, подуват се, не мога да си свия на юмрук ръцете и ме наболява, все едно не са моите пръсти. Няколко пъти забелязах леко отичане и около глезените на краката след вървене, но не кой знае какво натоварване. Чудя се дали е нормално, поради задържането на течности или е сигнал за по-сериозен проблем. Меря кръвно всеки ден, за сега е нормално - около 115/120 на 70/80. Преди две седмици изследвах урина, няма белтък. Според вас колко често трябва да се следи? Ще питам и АГ след седмица. Притеснявам се да не стане проблем и да развия прееклампсия.

# 193
Shu, аз предния път имах такъв разговор в 32 седмица. Този път сме го планували за 33та, защото сме на почивка преди това. Зависи колко време предварително дава часове лекаря. Аз вчера си запазих часа при моя. Той казва, че ги прави 32-34та седмица, ако има нещо да се изследва да има време за резултати да излязат преди 36г.с., защото дойде ли 36та и багажа трябва да ни е гото и всичко, че раждането се очаква вече и някои бебета се раждат в началото на 9 месец.

# 194
  • Замък сред облаците
Момичета, при някои от вас появява ли се отичана на ръцете и краката? При мен всеки ден ми отичат пръстите на ръцете и дланите, особено в легнало положение, най-вечер през нощта, през деня също де. Изтръпват, подуват се, не мога да си свия на юмрук ръцете и ме наболява, все едно не са моите пръсти. Няколко пъти забелязах леко отичане и около глезените на краката след вървене, но не кой знае какво натоварване. Чудя се дали е нормално, поради задържането на течности или е сигнал за по-сериозен проблем. Меря кръвно всеки ден, за сега е нормално - около 115/120 на 70/80. Преди две седмици изследвах урина, няма белтък. Според вас колко често трябва да се следи? Ще питам и АГ след седмица. Притеснявам се да не стане проблем и да развия прееклампсия.

При нисък белтък/албумин също се получава отичане, но в трети триместър е нормална задръжката на течности, стига примерно вечер да отичаш и сутринта да нямаш отоци. Аз лично досега веднъж забелязах оток на глезените след стегнати ботуши и няколко часа на крак, но пия 2.5-3л вода на ден, ограничила съм тестото и полуфабрикатите, и гледам да не прекалявам със солта.

Ако ти е нисък албумина и почнеш суроватъчен протеин буквално веднага има подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт