Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 016
  • 793
  •   1
Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Аз така като повърнах миналия месец бях прекалила с мазното и раздразнила жлъчката, точно мислех че се разболявам - върнах всичко и бях нов човек.
Мекси, болката отдясно е от жлъчката, натиска я матката, трудно се излива в стомаха, усещането е хем си надут, хем все едно ти въртят шиш там.
Пак препоръчвам спане наляво - да се излива по-лесно жлъчния сок, и да наблягате на зеленчуци с фибри, избягвайте доматени храни (пресни или готвени) след 15ч, мазни и пържени също.
Напоследък за такива дискомфорти гледам да си правя за междинно хапване или вместо салата - моркови на пръчици, натопени в марината от лимонов сок, малко зехтин и скромна щипка сол. Като изям морковите изпивам “соса” (зехтинът обаче задължително за баланс, плюс че с него се усвоява по-добре бета каротенът).

# 166
  • София
Лотос, супер си ти е корема и талия си имаш, просто роклята е неподходяща. По подобен начин ми седят и двете неща от About You, a смея да твърдя че не съм като диня по принцип 😃

Тази е от преди два дни от един евтин магазин и много повече се харесвам.

# 167
Не, ме мисля, че е вирус. Хапнах повече агнешко, а то така ми се услади мазничко. Поне се наспах и доста добре се чувствам. При мен лошите неща все ми се случват между 3/4 посреднощ. Направо намразих нощта, а тъй обичам да спя 🙂

# 168
Лотос, Десислава - много сте готини!
Мацинка33, звучи си наистина като да не ти е понесла някаква храна.
Аз да се оплача, че ям ли салата - “прочиствам” стомаха.

# 169
Ето една диня и от мен 🤣

А в рокля става нещо страшно

Много добре изглеждаш 😍❤️ Десислава, ти също ❤️

# 170
Аз първо намразих зимата, която ми се стори безкрайна, сега и нощта, защото се будя по сто пъти.. я до тоалетна, я от болки в гърба. Моят термин е юни и скоро ще взема 45 дневния болничен и с това се успокоявам, че скоро му се вижда края 😀

# 171
Дами, ходих днес да си пусна разни изследвания, че тая умора ще ме побърка и исках да ви питам за съвет понеже не разбирам много от желязо и феритини, но не ми изглежда добре. Общият белтък не е много добре, но и по-нисък съм виждала. Б12 ми беше преди две седмици 400, а Д около 100, така че в тях не би трябвало да е проблемът.

# 172
Аз вчера се присетих да ви покажа едни еднократни пелени за притеснителни мами.

Имат вкарана линия с реактив, който реагира при инфекция на пикочните пътища.
Може да се използва от всички членове на семейството, като просто се напои с урина.

И да ви се оплача Frowning1 имам гъбична инфекция на кожата между краката.
След раждането на щерката имах и тогава ми отне 2 месеца лечението. Сега чета на опаковките от тогава, че тия мазила причиняват деформации на плода. Нямам представа дали в сегашното положение ще могат да ми изпишат лечение или ще трябва първо да родя и да не кърмя.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 14:14 от fillme

# 173
  • Замък сред облаците
Гушка, в трети триместър е нормално да сме скапани. За белтъка виж суроватъчен протеин. За желязото билкова кръв примерно или потай АГ за по-тежката артилерия. фТ4 може да не ти достига също, нищо че ТСХ е нисък.

Филме, на прима виста промивай мястото със соден разтвор или бледорозов разтвор на калиев перманганат, поне е безобидно за бебето и ще ограничи гъбите, че тепърва ще се потим още 2-3 месеца.

# 174
Аз имам чувството, че  почти всяка бременна е с белтък 63/64 Grinning Говорих  и с познати,всичките сме на един хал и всеки дрънка протеини.

Да ви похваля  краве сиренето на Добрев- отдавна търсех сирене, от което да не ти пада езикът от сол,дори след обезсоляване. Много е лекичко и приятно.

А за желязото и аз се чудя- моето преди 2 седмици беше 15,7 при същите реф. стойности и АГ и хематологът казаха,че нямало нужда от допълнителен прием, а според мен си ми е  ниско.

AA, за  идеята с морковите и лимона, добра е, само и липсва един джин с тоник Grinning

# 175
Не споменавайте Джин с Тоник, Аперол Спритз или Шампанско, моля…
Розе, Просеко, Мохито… студена бира…
 Разбрахме се, нали…
😂😂😂😂😂

# 176
HappyRSmile 😄😄😄😄

ИСКАМ МОХИТООО!!!

# 177
И за мен ако може Мохито с бонус шезлонг на плажа 😂

# 178
Ох, Мохито Simple Smile) най-вероятно няма да ми хареса, защото като съм опитвала глътка вино или бира, откакто съм бременна и вкусът не ми харесва. Но така ми липсва усещането от времето, когато ми харесваше хаха.

АА, много благодаря, писах и аз на АГ да я видим какво ще каже, нищо чудно да каже, че няма нужда от суплементиране на желязо, защото съм и аз в норми, ама ще видим. Доста зле е положението, предните дни се опитвах да правя йога и да се разхождам, уж малко се освежавах, но за много кратко, но днес вече се предадох и цял ден съм полегнала Тодора.

За протеина и аз се чудех, тя АГ ми беше казала да ям скир и извара заради стомахчето на бебето, но явно има накъде още.  Ще взема да си купя някакъв, че и ми писна от скир - сухо ми е като за нещо, приличащо на кис. мляко, и изварата взе да ми писва. Ям си и яйца и месо де, но не мога всеки ден да ям пържоли, та доп. протеин на прах ми се струва нелоша идея вече.

# 179
Пускат ли татковци на раждането , в Пловдив в Хирургийте ?

Общи условия

Активация на акаунт