Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 067
  • 793
  •   1
Отговори
# 225
И аз днес бях на 3та фетална, по ПРМ съм 28+2г.с., а при тях в 29г.с... бебоците са 1216гр. и 1268гр., доста добре според докторката, всичко е наред и юни месец да се ориентирам за раждане, началото на 9ти месец Blush няма да сме официално в юли, но важното е всичко да е наред Heart

Някоя да е ходила на хематолог заради Б12, моля да каже какво точно представлява прегледа и къде е ходила /за София/ Simple Smile

# 226
  • Замък сред облаците
Моята хематоложка (Кондева, Вита), си ми гледа и кръворазреждащата терапия и витамините. Отиваш с изследванията, консултира те за дозата на добавките, която ти е нужна. Няма нещо специално в прегледа.

# 227
Аз се консултирах с д-р Галя Кондева от Вита, но през хийли, препоръчвам, много е удобно, отговори ми в рамките на деня и ми изписа лечение.
И аз днес бях на 3та фетална, по ПРМ съм 28+2г.с., а при тях в 29г.с... бебоците са 1216гр. и 1268гр., доста добре според докторката, всичко е наред и юни месец да се ориентирам за раждане, началото на 9ти месец Blush няма да сме официално в юли, но важното е всичко да е наред Heart

Някоя да е ходила на хематолог заради Б12, моля да каже какво точно представлява прегледа и къде е ходила /за София/ Simple Smile

# 228
На някоя от вас да са пускани вирусни изследвания? Назначиха ми ги, освен всичко останало. Имахте ли някакви оплаквания, за да ги искат?

Rianne, стискам палци скоро да се прибереш вкъщи и всичко да е наред.

След Ковид се пуска пкк, црп, Коагулация - протромбиново време, фибриноген, аптт, д- димер.

М- lady, успех и на теб!

За раждането аз питах на прегледа ми през март, но АГ каза, че ще говорим през май. Според мен не е рано. Може да се нахвърля някаква информация все пак, а пък като наближи вече ще се говори по-подробно. То и в последния момент може да има промяна в плана. Аз си имам притеснения относно това, че ще ми е второ раждане и се предполага, че може да се развият нещата доста по-бързо. Освен това трябва да пътувам час и половина горе долу, което в случая си е притеснително, като не знам с колко време ще разполагам.

# 229
Mexicanа, и моето бебче беше толкова 29та, сега другата седмица ще разбера колко е пораснал за две седмици, ям протеини пък ще видим, но съм чувала за много случаи, в които уж са на Долна граница, а после се раждат 9ти месец над три кила, та не бързам да се кахъря.

Взех шоколада, че съм зажадняла за шоколадови неща и ми беше голям кеф Simple Smile) по принцип много обичам какаови напитки но не съм си позволявала такова нещо. Но важното е че се пият де, аз четох че хората им се повдигало от тях.

# 230
Miss_Independent5,

Какви изследвания имаш предвид? Вирусология/ серология или по-скоро тип Torch панел?

# 231
Вирусология
Епщайн-Бар вирус
Цитомегаловирус
Херпес симплекс

# 232
Днес съм 24+4. За съжаление микробиологията ми не е чиста и нямаше как да се направи по-рано.
След конизация и с близнаци, серклажа се очакваше, но все пак си мислех, че може да се размине.
И аз утре влизам в болница. Днес на прегледа шийката ми беше 18мм и ще ме подготвят за серклаж. ММ има рожден ден в събота и имаше приготовления за празник, но.... Много криво ми стана.
В коя седмица сте ? Серклажа не е ли за по-ранни седмици ? Бях чела някъде , че е до 24 иначе било опасно

# 233
Вирусология
Епщайн-Бар вирус
Цитомегаловирус
Херпес симплекс

По принцип би трябвало да се пуснат първи триместър за скрининг да се види дали майката има текуща/ минала инфекция,  която би  повлияла на детето .При мен докторите го бяха проспали, аз си ги самопуснах през 17 и 20 г.с за да знам какво е положението. Ако ти искат всички най-вероятно е профилактично, освен ако изрично няма показания за някоя от тях специфично. От изброените  Цитомегаловирусът е най-коварен за детето при евентуално първично заразване и е хубаво да се знае майката дали има антитела. Дори и да има стари инфекции, може след боледуване от друг вирус/ грип, Ковид/ някои да се реактивират и отслабят имунитета. Някои лекари много ги следят, други хич не ги отразяват.

Вирусологията/ Васерман, хепатитите и HIV/  я искат с валидност 3/6 месеца валидност за всички бременни, така че е стандартно.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 22:43 от mexicana___

# 234
Тези дни усетих, че малчо се завъртя и тупка някъде навътре 😁 иначе си лежеше напречно
Днес АГ каза, че е седалищно, но има надежда да се завърти, защото имал място, също и достатъчно. Като цяло върви с 10 дни напред, каза да се надяваме да спре да бърза с големината, че ще ми е риск, ако е голямо бебе. Явно кортикостероидите наистина ще му се отразят и ще е по-голямо бебе както ми казаха, дано за друго не му повлияят 🙏
Дадоха ми координати за МЦ "Тракия" в Стара Загора и утре ще звъня да видим кога да ходим. АГ каза, че ще се сетят, че е говорила за мен, че за година има по 1-2 родилки  с моите показания. Пак се почувствах като известна личност 😁 добре, че е шегата, че да не откача.

Допълвам, че купихме количка 2в1, която е 8кг без значение с кой кош е, супер маневрена и лекичка, шаси+ 2та коша сама я качих по 11 стъпала. Взехме и кош за кола 🥳

# 235
Тези дни усетих, че малчо се завъртя и тупка някъде навътре 😁 иначе си лежеше напречно
Днес АГ каза, че е седалищно, но има надежда да се завърти, защото имал място, също и достатъчно. Като цяло върви с 10 дни напред, каза да се надяваме да спре да бърза с големината, че ще ми е риск, ако е голямо бебе. Явно кортикостероидите наистина ще му се отразят и ще е по-голямо бебе както ми казаха, дано за друго не му повлияят 🙏
Дадоха ми координати за МЦ "Тракия" в Стара Загора и утре ще звъня да видим кога да ходим. АГ каза, че ще се сетят, че е говорила за мен, че за година има по 1-2 родилки  с моите показания. Пак се почувствах като известна личност 😁 добре, че е шегата, че да не откача.

Допълвам, че купихме количка 2в1, която е 8кг без значение с кой кош е, супер маневрена и лекичка, шаси+ 2та коша сама я качих по 11 стъпала. Взехме и кош за кола 🥳
[/quote

Каква е количката?

# 236
Количката е Easywalker Charley, бях сложила в коша за новородено седалката и още малко багаж и беше доста маневрена, че я изпробвах навън 😊

[/quote

Каква е количката?

# 237
На мен АГ попринцип ми препоръча да ида в Иван Рилски, утре ще ми каже при кой доктор, но все пак може и на друго място са отида..
Аз се консултирах с д-р Галя Кондева от Вита, но през хийли, препоръчвам, много е удобно, отговори ми в рамките на деня и ми изписа лечение.

# 238
Здравейте! Аз от снощи съм с болки в кръста и то доста силни и прорязващи. В легнало положение се търпеше поне, но почти не спах. Тая сутрин рано бях пред кабинета на АГ. Направи ми обстоен преглед. Бебето е добре. Тежи вече 1100 гр. В 27+4 дни съм. Шийката я мери с вагинален ехограф 39 мм. Не е било и контракции. Разкритие нямам. Бъбреците ми гледа, черния дроб също. Каза, че няма как да ме прати на скенер за да се види точно, но предполага, че е възпален нерв. Каза, че корема ми е доста голям и явно натежава. Болката се измести към лявата страна. Изписа ми милгамма. Профенид супозитории, но само за 3 дни по 1. Каза, че би трябвало още от втората свещичка да мине болката и да не се налага да слагам и номер 3. Четох, че след 6-ят месец е противопоказно да се прилагат. Но ще й се доверя. Болката все още е на лице, но е по - търпима само на моменти. Направо не ми се вярва да мине за 2 дни. Каза, че ако го оставим така, може да слезне и по крака и възпали ли се много, вероятност има да ме скове и да се обездвижа до края на бременността. Навика ме и за килограмите, че съм качила много. Плюс 9 съм от началото. 13 било макс в нормите.
fillme И аз си взех същата помпа за кърма, препоръчаха ми я в магазина, въпреки, че бях харесала друга. Четох и само положителни мнения за нея.

# 239
Момичета, настинката която ме застигна на Великден се оказа Ковид. От вчера съм в 10-дневна карантина. За първи път го карам и ми е леко притеснено, въпреки че уж протича леко. Пия лекарства и витамини, предписани от ЛЛ и съгласувани с АГ. И двете бяха така мили да ме успокоят и да кажат, че няма нужда от притеснение. Надявам се да премине леко. Ако някоя от вас скоро е преминала през това моля да сподели след карантината какви изследвания ви назначиха и на какво да обърна внимание? Иначе бебо не спира да мърда и шава, пощурял е..
Благодаря предварително.

Lazur, привет и аз скоро го минах. Не са ми препоръчвали изследвания след това, но ми препоръчаха да пия Nataspin H (за съсирването, на естествен основа е) в продължение на 30 дни след положителния тест, за да няма проблеми с кръвта. Също ми бяха дали да пия Биозин мама в продължение на 15 дни от положителния тест за Ковид. Другите лекарства ги приемах само по време на острата фаза/в рамките на карантината.

След като мина карантината минах в рамките на седмица през АГ-то за да видим дали всичко изглежда нормално с бебето (но беше и време за месечния преглед).

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 22:08 от Glorbe

Общи условия

Активация на акаунт