Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 45 076
  • 793
  •   1
Отговори
# 240
Mimche, като се качвах плахо на кантара моята АГ каза, че това ми е най-малкия проблем. Бях качила снимка как изглеждам, а съм качила 12 кг. Не ме хока за килограми, може би ако ми личаха повече щеше да ме нахока 🥴

Аз вече получих координати с кога да говоря в Стара Загора, сега само остана да отидем до там за да говорим лично.

# 241
И аз ги гледах нещата на angel baby и ми се струват качествени нещата. Харесала съм си оттам комплектчета за изписване и чувалчета. Чудих се обаче кои са по-подходящи тези с опция за повиване или класическите чувалчета. Предполагам, че  първите се използват само за новородено до около 3 месеца.

Всичко на angel baby е супер, ако сте решили да пробвате с чувалче, техните са най-хубави.
Общо взето големите жеги се местехме от стая в стая постоянно 😂 и докато ни няма в тази с климатика го пусках да работи. Обличахме се леко, ако трябва дори по памперс стои бебка и така. И на отворен прозорец спяхме.

# 242
И аз съм +9, но ги чувствам като +20. Много ми тежи, бедрата ми опират едно в друго, не е било така преди и ме дразни. Чувствам се като кит, а има още 3 месеца. И се храня балансирано, и се движа много, и всеки ден кантара показва + още малко. Успокоявам се, че може да не е съвсем верен, защото се качих 3 пъти в рамките на 1 минута и имаше 1 кг разлика в показанието Grinning Явно е време да го сменям.
Моят АГ не ми е споменавал за горните изследвания. Предполагам ще пусне скоро вирусология, но останалите три за пръв път ги чувам и надали ще ги спомене. Доста е обран от към изследвания, а аз съм съгласна и да си плащам, само да знам какво да пускам. Ама не, той е пълен релакс, всичко е наред, спокойно, няма нужда и т.н.

# 243
"Аз утре съм на ангиолог да видим положението с вените,че на външен вид са ужас. Някоя от вас била ли е на такъв преглед през бременността?Предполагам те гледат само с доплер по вените, но реално може ли да се маже с нещо/ приемат лекарства или се изчква след раждане?"

Mexicana, аз бях на съдов хирург в началото на март заради вените при д-р Иван Кючуков. Гледа с доплер и двата крака обстойно и се установиха две разширени вени стадий 2. Според доктора може и да е резултат от бременността. Изписа ми да нося компресиращи чорапи, ужасно неудобни са:( Също така ми каза да приемам минимум 1.5 л вода на ден, да държа краката на високо и предписа раждане с чорапи. Лечение ще правим след раждането. Успех на теб!

# 244
Момичета, по колко мл билкова кръв приемате на ден и при какви стойности на хемоглобина започнахте да я приемате? Simple Smile

# 245
Момичета, по колко мл билкова кръв приемате на ден и при какви стойности на хемоглобина започнахте да я приемате? Simple Smile
При референтни стойности 120-160
Моя като падна на 109 ми изписаха
2х10мл билкова кръв за месец стойноста се "качи" на 114...
Сега съм на хапчета желязо Сорбифер

# 246
И аз бях със сорбифер, но много повръщах от него и АГ ми го смени с ферофолгамма нео и нямам проблеми. Simple Smile

При референтни стойности 120-160
Моя като падна на 109 ми изписаха
2х10мл билкова кръв за месец стойноста се "качи" на 114...
Сега съм на хапчета желязо Сорбифер

# 247
Момичета в аптека Салвия има 15% намаление на продукти на Мустела Simple Smile

# 248
Момичета, кога започват записите на сърдечни тонове?

# 249
При моето АГ от 32-ра г.с.

# 250
Мен ме викат 34 седмица

# 251
Аз вчера бях на преглед каза ми ,че съм 30 седмица.От следващия месец (края на Май)ще започна всяка седмица да ходя и да слушат тоновете.Тогава ще е време и за първия болничен.

# 252
Мексикана, за тези трите вируса ми назначи да изследвам. Моят АГ ми беше споменал, че ще ги пускаме по някое време, но така си остана и онзи ден на ФМ доктора ми каза да ги пусна, след като му казах, че два пъти през бременността съм била с Ковид.
Пиши после как е минал прегледът за вените. Аз от няколко дни напипвам в областта на бедрото през клина нещо леко подуто и си мислех, че нещо съм се ударила. Изобщо не съм се сещала да проверя какво е. И снощи като се събух видях, че е вена, надолу по крака пак така подути изглеждат вените.

Добре пускаме всякакви изследвания, но днес ги смятах за този месец съм дала 1000лв само за преглед и изследвания, не включвам добавките, като само едните бяха 100 лв, отделно инжекциите фраксипарин и т.н.  А колко пъти ме боцкаха. Така ми се иска тези пари да бях отделила за децата, но...

За тонове не съм питала, предполагам на следващия преглед ще разбера.

# 253
Miss,

Пусни  IGM  и IGG тела  и за трите- едното показва текуща, другото минала инфекция. За херпес има два вида- HSV1-  е този на устата, HSV2 е генитален херпес, ако не си сигурна,кое иска АГ питай го за всеки случай да не те разкарват пак.

Минах за вените днес- повърхностни са, изписаха ми компресионни чорапи ,естествен0 от определен магазин- 90 лв . за 7/8 чорапи и 120 лв за чорапогащник за бременни. Направо златни, някой купувал ли е такива чорапи -1степен на по-нормални цени? Трябва да ги нося през деня и живот и здраве по време на раждане. Отделно ми изписаха Флебодия профилактично , но честно казано се чудя дали да я пия, чета противоречиви мнения за приложение по време на бременност. Някой с опит с  лекарството?
Отделно ми казаха че след 36-37 седмица може превантивно да почна  Фраксипарин, макар че нямам тромбофилия, ако имам силни конктракции, които  да натоварят вените,но това трябва да се уточнява  с АГ.

Иначе според мен има смисъл от такъв преглед. Освен краката, ми огледаха всички големи артерии, около ханша, коремът, аортата, шията, даже малчо пак го видяха как подскача и мята ръцете.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 19:40 от mexicana___

# 254
Верно са златни тия чорапи 😕....

Общи условия

Активация на акаунт