Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 910
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
Нямам. Свързах се с гинеколожката, тя също каза, че е нормално да са завишени по време на бременността. Изписа ми феро-фолгамма, вместо сорбифер дурулес, защото много повръщах от него. Благодаря за отговора. Simple Smile

Не е притеснително. Нали нямаш никакви оплаквания?

Хахаха, да! В коя седмица си ти? Лека бременност! Simple Smile

hopetohope и моите са точно толкова, преди седмица си пусках изследвания. Още с първата бременност ми обясниха, че при бременни е нормално (ако нямаш оплаквания естествено).

Всъщност, има ли една цифричка преди тази 10^9/L, май тя се гледа. Странно е и двете да имаме 10.9 😃

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 15:08 от hopetohope

# 91
  • Варна
Няма да ви описвам на моите 155 см какво е да носиш корем, който расте само напред. Имам чувството, че кожата ми ще се откъсне.
Казвате, че смекта може да се пие, че и мен от високите дози магнезий ме разхлабва. А тази смекта директно, която се пие, без разреждане?

# 92
И моите левкоцити са завишени. Два пъти пускам кръвна картина през 15 дена. Първият път ми бяха 13.79 , сега са ми 13.33 . Преди месец и половина имах ешерихия коли, но с антибиотик се излекува. Преди това имах Кандида но и нея я излекувахме. Последната цитонамазка от преди 10 дена ми е чиста. Та сега заради повишените левкоциди пак пия антибиотик. В началото на месеца карах Ковид но моята докторка каза , че Ковида няма нищо общо защото левкоцидите след са по скоро занижени.... Та така... в 30 седм съм и ще се лекувам просто...

# 93
Като човек 160 см само по документи те разбирам, Ангела! Започва доста да ми опъва и в горната част на корема под гърдите.
Не очаквах, че толкова скоро ще дойде момента, но днес щръкна едно дупе (според мен). Помислих си, че е Бракстън Хикс, но само там ми беше твърд корема и като побутнах се прибра постепенно, но беше като бучка Grinning Искрено ме забавлява!
Относно левкоцитите е нормално да бъдат по-високи:  http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/White%20Blood%20Cell.htm

# 94
Завишените левкоцити са нормални по време на бременност, ако разбира се са сами по себе си и няма други индикации като бактерии, наличие на белтък в урината и т.н.

И мен почна да ме опъва кожата и мажа яко с tummy butter-a, а вчера усетих май втвърдяване, но се бях наяла доста и не съм сигурна от това ли беше.  И ми се спи, като пор съм, вечер будувам малкото като рита и през деня мога да спя през 2 часа, днес нищо не мога да свърша като домакинска работа и само ходя да ровя в шкафа за сладки и ядки Grinning

# 95
Аз също знам , че е нормално стойностите да са завишени , но специално за левкоцитете( защото имам и други показатели извън нормата) докторката ми каза , че не е добре. А докторката ми е една от най- търсените и желани .

# 96
  • София
И бременните и малките деца са с леко завишени левкоцити или на горна граница. Ако всичко останало е ок, не са проблем. Но ако има разни симптоми или другите неща мърдат, или пък са много над норма не е нормално.

# 97
Момичета, в озон бг има намаления до 26ти. В baby.bg също. Аз си харесах тази раница.
https://www.baby.bg/product/chanta-za-kolichka-chipolino-asfalt/

# 98
Ангела, и аз те разбирам. 159см съм, така че само 4 см разлика и аз като Bubblezz съм писала 160см за личната карта, че изглежда по- представително 🤣
Още в началото на 5ти месец бях на опашка на пощата и една жена ми направи път да мина, че не можело бременно момиче да стои и да чака на опашки 😁 Сега си представете каква топка е сега. Ако не забравя утре ще се снимам да ви покажа колко странна форма е корема. Прилича на яйце 😁
Качила съм 11 кг и имам чувството, че се таркалям и скоро ще се пръсна. Гледам че около 4 кг са на дупе и баджонки, че преди години бях качила 4 кг и изглеждах по същия начин, в дупе и бедра. Обаче останалите май са само на корем. И доста вече ми тежи на гръбнака и отвреме на време вечер си поплаквам, че не мога да си пия болкоуспокоителните. През деня нямам такива силни болки в гръбнака, търпят се, но вечер се засилват. Първо лягам по гръб и опъната, изчаквам да мине парещата болка и да отпусне за да си се завъртя наляво (любимата ми поза за сън), но пък трудно се намествам заради кръста,  гърба, таза,  опашката и десния крак, болки в гърдите и зърната( поне да бяха останали по-големи да знам защо ме болят, ами те пак си станаха стария размер) . Така че се случва да се въртя докато намеря поза с най- малко болка. Възглавницата за бременни вече не е толкова ефикасна, но без нея изобщо не мога да заспя, защото си я намествам под гърба и ми е по- малко болезнено. Снощи си заспах в 4 сутринта и то вече от изтощение.
Скоро си пробвах рокличкине, понеже имам 2 с ластик под бюста, а там все още ми е плоско, а надолу е с плисе, еееемииии греда, така се вдига нагоре, че на косъм ми скрива шушолината 🤭 другите са ежедневни с тънък плат отдолу и мрежести отгоре, ами същото дередже. А сме канени на 6.05 на кръщене и ще трябва да обикалям магазините за рокля или гащеризон. Обаче искам да си личат формите ми да се показвам, че не знам дали пак няма да стана суха пръчка 🤣

ПП: всички ми казват, че изглеждам много добре и че съм била качила само в корем и защо съм се оплаквала, че тежи. И като кажа 11кг отгоре и са потресени как съм изглеждала преди 🤭🥴🤣
И да се похваля, че най- много веднъж се събуждам да ставам да пишкам. Ама преди да си легна или в момента, в който легна и трябва да пишкам. Също и сутрин като се събудя ми е първата работа.
Вече веднъж преди сън имах фалшиво ставане да пишкам, ама явно шушолинчо се е забавлявал с пикочния ми мехур 🤣

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 01:15 от Лотос

# 99
  • София
Добро утро! И аз така с пишкането, овладях ставането 😃 и съм със същия график. Ох сънувах, че съм на екзотичен остров на почивка и тъкмо се снимах на един шезлонг като ме изрита бебока и се събудих 😂 Имам си мъж от вчера и се чувствам много по-добре. Малкия бандит вчера се изнесе на сгъваемото си легло и сме спали тази нощ като бели хора! Аз също не си ставам в нито една рокля, че съм финна (бях) в талията и ханша и вече не се закопчават Simple Smile Чакам летните с нетърпение, че са широки повечето.

# 100
Момичета, аз пак искам да ви попитам нещо. Преди 2 седмици ( бях в 25 г.с) ,когато бях на преглед, АГ ми каза ,че бебето продължава да е разположено седалищно,заради което предполагам го усещам да ме бута ниско долу,понякога ниско в ляво и по -често в дясно.Не се е случвало да го усетя около пъпа или по- нагоре. Дали е възможно освен ,че е седалищно застанало ,да го нося по-ниско и това да е причината да усещам това опъване ,когато съм права?
Записала съм си тези въпроси ,да ги задам на АГ ,че вече ми е неудобно да ви питам

# 101
Diamante, и моя бебок е седалищно и много ми опъва корема. В 30 г.с. съм и на късната ФМ в сряда докторката ми обясни, че това де дължи на повечето околоплдна течност. Препоръча ми да намаля въглехидратите.

# 102
Моето първо дете беше седалищно от началото до края , и така си се роди де 😁 Винаги го носех долу, не съм усещала нищо в горната част на корема. Сегашното уж не е седалищно , но пак го нося така.

# 103
  • Замък сред облаците
Моето се обърна от седалищно главично към 28гс, но и в двата случая повече се усеща долу (високата предна плацента също допринася). Под пъпа имаме по-малко тлъстинки спрямо около пъпа и над него, отделно гравитацията. Нормално е Simple Smile

# 104
Момичета, добър ден! Вече накупихме някои неща за бебето. Направих си списък и се водя по него. Стигнах до една придобивка относно съня на бебето и не знам дали да я взимам. От гледна точка на това дали е препоръчителна, може ли без нея и дали е безопасна. Не знам как се скрива текст и направо ще публикувам снимката.
Има ли някоя от вече мамите ползвала такава? Една приятелка с бебе на 1 год. ме съветва да си взема, понеже тя е ползвала, но ми се иска да чуя и други мнения.

Общи условия

Активация на акаунт